Förmögenheten : ensamhet i sällskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2020-10-16
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form) / Strandberg, Madeleine (foto)
Dimensioner
216 x 142 x 15 mm
Vikt
264 g
SAB
Hc
ISBN
9789188187987

Förmögenheten : ensamhet i sällskap

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-16
196
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Majken överrumplar sin man tillsammans med en annan kvinna i deras gemensamma säng. Abrupt tvingas hon därför bryta upp från sitt liv som lyxhustru mot en betydligt enklare vardag. Ensam flyttar hon till en tvårummare i stadsdelen Högsbo i Göteborg, ett område där hon inte känner någon. Utan arbete måste hon nu skapa sig ett nytt självständigt liv.

Redan samma dag som hon flyttar in träffar hon på en granne, den nästan sextio år äldre änkan Maj-Lis. Vad som börjar med en enkel välkomsthälsning leder snabbt till en vänskap som kommer att bli mycket värdefull för de båda kvinnorna. De båda väninnorna berikar varandra genom livsberättelser och erfarenhetsutbyten och en idé väcks som kommer att betyda allt för en hel omgivning. Idéen får ett namn, Förmögenheten - Ensamhet i sällskap.

Madeleine Strandberg föddes 1990 i en av Göteborgs förorter. Numer bor hon tillsammans med sin man, deras två gemensamma barn och två bonusbarn i ett hus på landet söder om Göteborg. Hon är utbildad socionom och arbetar till vardags inom socialtjänsten med vuxna personer med missbruksproblematik eller personer som har erfarenheter av våld i nära relation. Förmögenheten- ensamhet i sällskap är Madeleines debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förmögenheten : ensamhet i sällskap
 2. +
 3. Bland kobbar och skär

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bland kobbar och skär av Madeleine Strandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förmögenheten : ensamhet i sällskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finstämd och jättebra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 november 2020

  Jag är helt stum, vilken debut!
  Jag började läsa boken och sedan läste jag och läste och läste och så var den slut.
  Vilken fantastisk, inkännande och underbar bok där Madeleine beskriver en otroligt fin vänskap mellan Maj-Lis och Majken. Trots stor åldersskillnad hittar de varandra och tillför varandras vardag det som vi alla människor behöver, en vän att lita på.
  De korta kapitlen, språket och ett bra driv gör att det här är en bladvändare.

  Jag kan inget annat än säga l... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Madeleine Strandberg

 • Bland kobbar och skär

  Madeleine Strandberg

  Välkommen till Vallöskolans klassåterträff för avgångsåret 2004. Sexton år har passerat sedan skolavslutningen när inbjudan dimper ned i brevlådorna hos Jennifer, Nina, Mimmi och Beatrice. Under hela grundskoletiden var de oskiljaktiga men vad hän...

 • Förmögenheten

  Madeleine Strandberg

  När lyxhustrun Majken ertappar sin man tillsammans med en annan kvinna i deras gemensamma säng, omkullkastas allt. Överrumplad av situationen tvingas hon fatta snabba beslut och flyttar ensam till en liten lägenhet i stadsdelen Högsbo i Göteborg. ...