Birgit Nilsson i ord och bild : Värp först och kackla sen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2018-05-02
Förlag
Ekerlids
Illustratör/Fotograf
Anders Svernsjö
SAB
Ijz Nilsson, Birgit
ISBN
9789188193681
Birgit Nilsson i ord och bild : Värp först och kackla sen (inbunden)

Birgit Nilsson i ord och bild : Värp först och kackla sen

Inbunden, Svenska, 2018-05-02
190
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Den världsberömda operasångerskan Birgit Nilsson föddes 1918 och 100-årsjubilerar 2018. Jubileet uppmärksammas både i Sverige och internationellt, och The Birgit Nilsson Prize på 1 miljon US dollar kommer att för fjärde gången delas ut till en framstående person inom den klassiska musikvärlden.

Birgit Nilssons liv var som en saga; från den lilla bondgården i Skåne till de största operascenerna i världen. Hon hade en sträng och konservativ far som inte accepterade dotterns yrkesval, men en stöttande och försvarande mor, som dessvärre tragiskt omkommer i en trafikolycka.

Tillsammans med illustratören Anders Svernsjö har Mattias Enn fångat avgörande och mytomspunna ögonblick i den berömda och spektakulära sångerskans liv. I ledande roller som Isolde, Brünnhilde, Turandot och Tosca la hon hela operavärlden för sina fötter och hon fascinerar än idag med sin intelligens, humor och jordnära person samt kärleken hon hyste för sin stora, trogna publik, sina vänner - och sina katter, som har sin egen plats i boken!

Boken berättar om Birgits liv; barndomen, den musikaliska utbildningen, operadebuten och den fantastiska karriären som förde henne runt jorden. Här får vi ta del av historier och anekdoter om privatliv, beundrare och fans och alltsammans kryddat med recept från Birgits kokbok (Birgits köttbullar och Äggakaka med fläsk, till exempel).

Förordet skrivs av pianisten Lars Roos som var Birgit Nilssons ackompanjatör under många år på 1970-80-talet.

Mattias Enn, estradör och sångare, har blivit uppmärksammad för sina musikaliska och sceniska tolkningar av Zarah Leander, Karl Gerhard, Ernst Rolf och Jules Sylvain. Som trettonåring fick Mattias möta Birgit Nilsson för en lektion i sång i Sveriges Television. Mötet resulterade i en 20 år lång och öppenhjärtig brevväxling fram till Birgits död 2005. Sedan 2014 arbetar Mattias Enn sommartid även som guide på Birgit Nilsson Museum i Skåne.
Visa hela texten

Bloggat om Birgit Nilsson i ord och bild : Värp förs...