Birgit Nilsson i ord och bild : värp först och kackla sen! (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2018-04-10
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Persson, John (form) / Åkesson, Carl (form)
Illustratör/Fotograf
Anders Svernsjö
Dimensioner
230 x 205 x 20 mm
Vikt
688 g
SAB
Ijz Nilsson, Birgit
ISBN
9789188193681
Birgit Nilsson i ord och bild : värp först och kackla sen! (kartonnage)

Birgit Nilsson i ord och bild : värp först och kackla sen!

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-04-10
198
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den världsberömda operasångerskan Birgit Nilsson skulle ha fyllt 100 år den 17 maj 2018. Birgit Nilssons liv var som en saga; från den lilla bondgården i Skåne till de största operascenerna i världen. Hon hade en sträng och konservativ far som inte accepterade dotterns yrkesval, men en stöttande och försvarande mor, som dessvärre tragiskt omkommer i en trafikolycka.

Tillsammans med illustratören Anders Svernsjö har Mattias Enn fångat avgörande och mytomspunna ögonblick i den berömda och spektakulära sångerskans liv. I ledande roller som Isolde, Brünnhilde, Turandot och Tosca la hon hela operavärlden för sina fötter och hon fascinerar än idag med sin intelligens, humor och jordnära person samt kärleken hon hyste för sin stora, trogna publik, sina vänner - och sina katter, som har sin egen plats i boken! Boken berättar om Birgits liv; barndomen, den musikaliska utbildningen, operadebuten och den fantastiska karriären som förde henne runt jorden. Här får vi ta del av historier och anekdoter om privatliv, beundrare och fans och alltsammans kryddat med recept från Birgits kokbok (Birgits köttbullar och Äggakaka med fläsk, till exempel).

Förordet skrivs av pianisten Lars Roos som var Birgit Nilssons ackompanjatör under många år på 1970-80-talet. Mattias Enn, estradör och sångare, har blivit uppmärksammad för sina musikaliska och sceniska tolkningar av Zarah Leander, Karl Gerhard, Ernst Rolf och Jules Sylvain. Som trettonåring fick Mattias möta Birgit Nilsson för en lektion i sång i Sveriges Television. Mötet resulterade i en 20 år lång och öppenhjärtig brevväxling fram till Birgits död 2005. Sedan 2014 arbetar Mattias Enn sommartid även som guide på Birgit Nilsson Museum i Skåne.Exempel på brevväxlingen mellan Mattias Enn och Birgit Nilsson publiceras i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Birgit Nilsson i ord och bild : värp först och kackla sen!
 2. +
 3. Den förryskade svenskens bekännelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förryskade svenskens bekännelser av Malcolm Dixelius (inbunden).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Birgit Nilsson i ord och bild : värp först och kackla sen!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd, underhållande och informativ
  Holger , 8 mars 2022

  Jag har med stor behållning läst Mattias Enns bok "Birgit Nilsson i ord och bild". Få personer kan vara mer lämpade att skriva en bok om Birgit Nilsson. Mattias Enn träffade Birgit Nilsson första gången när han var 13 år. Då fick han en operalektion av Nilsson och de båda gjorde ett TV-program tillsammans. Efter den dagen har Birgit Nilsson och Enn brevväxlat och några av de intressanta breven finns med i boken. Dessutom är ju Enn själv en erfaren sångare, estradör och artist. Han kan artistl... Läs hela recensionen

 2. Birgit
  Lena Markman, 7 juni 2018

  tEn helt underbar bok som jag rekommenderat mina musikvänner
  Mattias Enn skriver sakligt. ändå roligt på BRA svenska. 100% bra

  / Lena

Visa alla 2 recensioner