Skulden jag bär på : Två systrar - två världar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2018-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
594 g
SAB
Lz
ISBN
9789188193841
Skulden jag bär på : Två systrar - två världar (inbunden)

Skulden jag bär på : Två systrar - två världar

(6 röster)
Inbunden Svenska, 2018-09-24
204
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den 13 januari 2017 avled Birgitta Börjesson, en för de flesta totalt okänd kvinna, 73 år gammal. Men för en person var hon känd och älskad, nämligen för hennes syster Elisabet Höglund. I den här boken berättar den kända journalisten och författaren Elisabet Höglund om sin okända syster. Hon berättar om ett människoöde kantat av tragedier, sjukdomar och lidanden. Systern dog ensam i sitt nedslitna hus i en liten skogsby i Halland saknad av ingen annan än av sin syster. Inte ens hennes dotter sörjde henne. Elisabet och Birgitta hade samma föräldrar, samma gener och levde i samma uppväxtmiljö. Elisabet blev en framgångsrik journalist, författare, konstnär och idrottskvinna. Hennes syster Birgitta föddes med hjärnskador. Hennes uppväxt var svår. Hon hade problem i skolan. Hon vistades lång tid på barnpsykiatrisk klinik. Hennes start i livet var den sämsta tänkbara. Hon dömdes tidigt till ett liv i utanförskap och lidande. Hon kom att tillhöra gruppen multisjuka, utslagna ur arbetslivet, glömda av samhället. De sista tio åren levde hon totalt ensam i en social misär utan dess like och dog av sjukdomar som hon inte orkade söka bot för.

I boken frågar sig systern Elisabet: Hur kan två systrar med så lika bakgrund hamna i två så skilda världar, för den ena systern i en värld präglad av framgång och berömmelse, för den andra systern i en värld präglad av fattigdom, arbetslöshet och misär? Vad var det som gjorde att livet för dessa båda systrar kom att följa två rakt motsatta vägar, den ena rakt uppåt, den andra långsamt ner i djup misär och tragedi? Elisabet ska försöka ge svar på denna fråga i denna gripande samhällsskildring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skulden jag bär på : Två systrar - två världar
  2. +
  3. "En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar"

De som köpt den här boken har ofta också köpt "En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på ... av Elisabet Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »