Peking : den hopfällbara staden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2018-01-01
Förlag
Chin Lit
Översättare
Mikael Wiberg
Originaltitel
Beijing Zhedie
Dimensioner
152 x 116 x 10 mm
Vikt
103 g
SAB
Hce
ISBN
9789188227256
Peking : den hopfällbara staden (häftad)

Peking : den hopfällbara staden

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-01-01
109
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Peking : den hopfällbara staden Kan levereras innan julafton
Kortroman

Peking i framtiden. För att få plats med alla 80 miljoner invånare har man byggt om staden så att delar av den fälls ihop under vissa tidsintervall. Människorna är uppdelade i tre samhällsklasser som lever i separata dimensioner i staden. Lao Dao bor i klass tre där han arbetar som sopsorterare. En dag blir han uppmanad att hjälpa en person att smuggla ett skriftligt meddelande till någon i högsta samhällsklassen. Han går med på det då han behöver pengarna för att betala sin adoptivdotters förskoleutbildning. Det finns bara en väg han kan ta, en viss tid på dygnet, före staden fälls ihop då det blir nästa samhällsklass tur att se solen innan staden åter börjar rotera.
Hao Jingfang är född 1984. Hon har skrivit ett flertal romaner, kortromaner och novellsamlingar. Hao Jingfang har en universitetsexamen i fysik och doktorssexamen i ekonomi från Kinas bästa universitet och arbetar idag i en tankesmedja inom ekonomi samtidigt som hon fortsätter sitt skrivande. "Peking - den hopfällbara staden" är belönad med högsta pris för sci-fi - Hugo Award - och slog Stephen King i samma kategori. Nu blir berättelsen film och förväntas gå upp på vita duken inom de närmaste åren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Peking : den hopfällbara staden
  2. +
  3. Vi har alltid bott på slottet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jingfang Hao

  • Peking falten

    Jingfang Hao

    Peking, in der Zukunft: Um den knapp bemessenen Raum möglichst effizient zu nutzen, wurde die Stadt in drei Sektoren unterteilt, die sich mittels einer raffinierten Konstruktion platzsparend drehen, in der Erde versenken und zusammenfalten lassen....