Molnbullar (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Bokförlaget Trasten
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
31
Utgivningsdatum
2019-09-17
Förlag
Bokförlaget Trasten
Översättare
Jonas Thelander, Joohee Kim
Dimensioner
280 x 205 x 8 mm
Vikt
333 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188253804
Molnbullar (kartonnage)

Molnbullar

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2019-09-17
154
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
 

Molnbullar handlar om två små katter som vaknar tidigt en morgon och går ut för att titta på regnet när de ser en bit moln som fastnat på en trädgren. De tar med molnet hem till sin mamma som bakar små bullar på det. När de äter av bullarna börjar de sväva, och bestämmer sig för att flyga med en bulle till deras pappa som var sen när han gick iväg till jobbet. När de hittar pappan sitter han fast i en bilkö på en fullsatt buss. Barnen ger honom en bulle så att han också kan flyga och komma fram i tid till jobbet i tid.

Molnbullar är en rolig och annorlunda bilderbok för barn i åldrarna 2 5 år. De detaljrika och underfundiga illustrationerna ger många uppslag till diskussioner och skratt.

Baek Heena är en sydkoreansk författare och illustratör. Hon använder sig av en originell illustrationsteknik där hon bygger upp små miniatyrmiljöer som hon sedan fotograferar av. I hemlandet och över hela Asien är hon en bästsäljande författare och flerfaldigt prisbelönt. De små katterna har blivit såväl teveserie som leksaker i Sydkorea.

Alternativa stavningar av författarnamnet (beroende på hur koreanskan transkriberas): Hi-na Paek, Baek Hee-na, Baek Hee Na
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Molnbullar
 2. +
 3. Lek med mig, motsatser : 10 pussel + bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lek med mig, motsatser : 10 pussel + bok av Ester Tomé (Övrigt).

Köp båda 2 för 199 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Molnbullar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig barnbok
  Elke Kregehr, 6 maj 2021

  En bok, som kunde varit skriven av mina barnbarn. Den är skriven med barnens fantasi och inspirerar att fantisera mera.

 2. Fin bok med förlegad syn på könsroller
  Stort sookie fan, 11 juni 2020

  Fin bok med härlig historia, men en mamma som är hemma och bakar bullar medan pappa åker till kontoret? Känns verkligen inte särskilt i tiden..

 3. Annorlunda och mysig bok

  I boken får vi följa två kattsyskon. De ger sig ut i regnet och hittar ett moln som fastnat i en buske. De tar försiktigt hem molnet till mamma som bakar molnbullar. Pappan har stressat iväg och sitter i bilköer i en buss. Han är påväg till jobbet. Efter att syskonen ätit de goda molnbullarna och nu kan flyga tar de med en bulle till pappa som nu kan flyga till jobbet.

  Illustrationerna är annorlunda och vi gillade tanken att man kan plocka ner ett moln och flyga efter att man ätit det. En mysig bok vi hade önskat var lite längre.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Baek Heena

 • Jag är en hund

  Baek Heena

  Ny bok av ALMA-pristagaren Baek Heena från Sydkorea. För er som läst Magiska godiskulor känns både hunden Goosl och pojken Dongdong igen, men den här gången är boken berättad ur hundens perspektiv. Baek Heenas kännemärke är de omsorgsfullt uppbygg...

 • En fe på badhuset

  Baek Heena

  Baek Heena (f. 1971) tilldelades 2020 års ALMA-pris. Förra året kom hennes bok Molnbullar ut, och i september ger Bokförlaget Trasten ut ytterliage två av hennes böcker. En fe på badhuset är en alldeles oemotståndlig bilderbok som handlar om en fl...