Eva ur spillrorna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2020-03-04
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Maja Thrane
Originaltitel
Ève de ses décombres
Medarbetare
Benk, Lisa (form)
Dimensioner
188 x 128 x 18 mm
Vikt
309 g
SAB
Hce
ISBN
9789188253910
Eva ur spillrorna (inbunden)

Eva ur spillrorna

Inbunden Svenska, 2020-03-04
182
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Det handlar om ett betydande författarskap Romanen Eva ur spillrorna är, för att säga något i kritikersammanhang banalt, den bästa roman jag läst på länge.« Kaj Schueler i Svenska Dagbladet

10/10 dagensbok.com

Evas liv är i spillror. Hon lever i den fattiga förorten Troumaron utanför Mauritius huvudstad Port Louis, där hon tidigt fick lära sig att andra ser hennes kropp som en handelsvara. Här har textilfabriken där kvinnorna arbetade lagts ned, och männen försöker återvinna sin auktoritet genom att dricka. Här en evighet från paradisstränderna är de unga utlämnade åt sig själva. Poeten Sad, rebellen Clélio, den ambitiösa Savita: alla bär de på drömmar, och alla vill de rädda Eva men för de fyra vännerna framstår den spiral av våld och hämnd de dragits in i som omöjlig att ta sig ur.

Ananda Devis Eva ur spillrorna är en omskakande och dramatisk roman om fyra vänner som berövats såväl barndom som framtid, framberättad på ett språk som är lika sparsmakat som det är vackert.

Ananda Devi föddes 1957 på ön Mauritius utanför Afrikas östkust, ett land präglat av sin våldsamma koloniala historia och med en stor mångfald av etniska, kulturella och språkliga identiteter. Devi kommer från en indiskättad familj men skriver huvudsakligen på franska, ibland med inslag av kreolska. Hon har ett tjugotal böcker bakom sig, såväl romaner som novell- och diktsamlingar. Eva ur spillrorna blev en stor framgång när den gavs ut i Frankrike och tilldelades ett flertal priser, bland annat det prestigefyllda Prix des cinq continents de la franco phonie. Romanen har också filmatiserats.

Maja Thrane är författare, översättare och litteraturkritiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eva ur spillrorna
  2. +
  3. Modersmjölken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modersmjölken av Nora Ikstena (inbunden).

Köp båda 2 för 401 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ananda Devi