Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Alvblodstrilogin (del 1)
Antal sidor
599
Utgivningsdatum
2017-08-15
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Dimensioner
215 x 160 x 40 mm
Vikt
882 g
SAB
Hc
ISBN
9789188265791
Drakviskaren (kartonnage)

Drakviskaren

(25 röster)  |  Läs 15 recensioner
Kartonnage Svenska, 2017-08-15
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hämnd. Kärlek. Förbjuden magi. Och en tusenårig kraft som väcks till liv igen. Vid 21 års ålder får alla kvinnliga solalver en förmåga. Men Iszaelda får ingen. Hon är annorlunda. Utstött. Passar inte in. När byn attackeras och bränns till marken, ger sig Iszaelda av efter hämnd. Ödet tar henne från den frost-klädda skogen Valeanrae, till Gorgoroths djungler och ruinerna av den underjordiska staden Sumetra. Fiendens ledare måste dö, och hon ska bli den som dödar honom. Men så får hon känslor för en man. En man vars kärlek skulle förstöra allt. Och medan en uråldrig kraft väcks till liv, en kraft som alla trodde var utdöd, kastas Iszaelda in i en farlig kamp, där gränsen mellan det goda och det onda är vingtunn. Allting har ett pris och ingenting är gratis. Hur mycket är Iszaelda villig att offra? Kan hon viga sitt liv åt krafter som ingen borde lita på? Och kan hon döda den hon älskar? Drakviskaren är första boken i Alvblodstrilogin. ***** Det här är lätt det bästa svenska fantasymanuset jag har läst på flera år. / Caroline Grimwalker (redaktör) Den absolut i särklass bästa fantasy jag läst / Monie Szabo (lektör) Lovisa Wistrand gör sin romandebut med Drakviskaren första delen i Alvblodstrilogin som kommer ut den 15 augusti 2017. Långt innan den når sin publik har boken höjts till skyarna av de språkliga medarbetarna och vi på förlaget är väldigt spända över att få ge fantasyälskare i hela landet en ny stjärna på himlen. Många spår att det här kommer bli en klassiker inom svensk fantasy.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drakviskaren
 2. +
 3. Demonviskaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demonviskaren av Lovisa Wistrand (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Drakviskaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Frida Hallberg, 18 oktober 2019

  Jag är en fantastikläsare. Men har upptäckt att jag lätt tröttnar på klassisk fantasy. Kanske för att det lätt blir för lika och den typiska fantasyberättelsen lockar mig inte längre. Men så läser jag den här och dras med och tröttnar inte en sekund. Storyn är oväntad och Lovisa skriver med ett sånt fantastiskt driv i texten att det inte finns utrymme att tappa intresset. Motstridiga känslor och sexuell spänning är ju sånt som gör en berättelse spännande och dessa förmedlas väldigt bra. Fanta... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och spännande fantasy
  Cecilia, 12 oktober 2019

  Drakviskaren har ett fräscht och medryckande språk med högt tempo som gör den snabbläst fastän den är en riktig tegelsten. Fantasy av hög kvalitet som har extra allt: vackra miljöer, nyanserade karaktärer, ett gediget världsbygge och en mustig kärlekshistoria som inte går att värja sig från. Läs den!

 3. Svensk fantasy med starka kvinnliga karaktärer
  Eva Holmquist, 2 oktober 2019

  Det tog ett tag innan jag kom in i boken ordentligt, men när jag väl gjorde det så blev det en bra. Starka kvinnliga karaktärer och sista halvan var väldigt spännande. Gillade verkligen relationen mellan huvudpersonen och hennes drake. :-)
  Ser fram emot att läsa nästa bok i serien...

 4. Svensk fantasy
  Jenny , 2 oktober 2019

  Jag tyckte mycket om Drakviskaren. Den var spännande, fängslande och romantisk. Världen var fascinerande, äventyret likaså. Jag ser fram emot nästa del.

 5. En bok du bara måste läsa!
  Nathalie Sjögren, 2 oktober 2019

  Lovisa Wistrand bygger upp en helt unik värld som är välarbetat och som läsare kommer man till en spännande omgivning. Det är en tjock bok men sättet hon skriver på gör att man läser snabbt och suktar efter mer. Aldrig har en bok påverkat mig på det sättet som den här gjorde.

  Det första som slog mig var det lite annorlunda (för mig) sättet att skriva på. Det var korta, rappa och snabba meningar. Ibland utan subjekt. Ibland bara ett ord. Men det tog mig kanske bara några meningar och ... Läs hela recensionen

 6. Bra start på en fantasyserie!
  Sara, 2 oktober 2019

  Vilket härligt äventyr! Spänning, romantik och action i en fängslande blandning. Tempot är högt och boken gick snabbt att läsa trots sidantalet. Jag ser fram emot att uppslukas av nästa del.

 7. Fantastiskt spännande bok med härligt språk.
  Tina, 2 oktober 2019

  Rappt språk, underbara karaktärer, fantastiska karaktärer och en fantastisk historia. Lovisa har ett härligt sätt att berätta och boken var tidvis svår att lägga ifrån sig. Jag ser verkligen fram emot fortsättningen!

 8. En fantastisk fantasydebut
  Sten, 1 oktober 2019

  Det här kan bli en game changer för läsning av svensk fantasy: Drakviskaren har ett rikt världsbygge, en inkännande och samtidigt lättillgänglig karakterisering av huvudpersonen samt en detaljerad värld som både känns unik och väl anknyter till traditionen inom genren. Till det ett överraskande litterärt språk som är konsekvent, moget och ändå väl målgruppsanpassat, inte dåligt för en debut! Visst finns det enstaka moderna ordval som skaver och protagonisten verkar stundtals kanske lite väl u... Läs hela recensionen

 9. Fantastiskt skriven fantasy!
  Josefine , 1 oktober 2019

  En fängslande historia om en viljestark tjej som trots att alla säger att hon inte kan/får göra saker i ett konservativt samhälle stålsätter sig och kämpar för vad hon tror på. En coming-of-age berättelse som utspelar sig på krigsfronten med hård träning, svek, mysterier och förbjuden kärlek. Allt det man vill ha av fantasy med drakar, magi och svärd. Älskar boken, den är underbart skriven och så spännande! Förtjänar all kärlek och beröm i världen!

 10. Älskar den!
  sannareads, 1 oktober 2019

  Lovisa Wistrands bok "Drakviskaren" är nog den bästa svenska bok jag någonsin har läst!

  I vanliga fall läser jag inte böcker skrivna av svenska författare men detta var en bok jag faktiskt kände det där "måste ha" behovet.

  Jag är otroligt glad att jag läste boken eftersom det nu är en av mina favorit böcker. Jag älskade hur fartfylld berättelsen var och hur inte ett enda kapitel inte var spännande.

  Det var enkelt att älska karaktärerna i boken och jag hade bara eft... Läs hela recensionen

 11. Tyvärr för hackigt språk
  Fantasyfantasten , 28 september 2019

  Jag önskar verkligen att jag tyckt om boken, för det är roligt med kvinnliga fantasyförfattare och speciellt svenska, men jag klarade inte av att ta mig igenom den på grund av dess brister.

  Jag försökte först läsa den men de korta meningarna (meningsfragment in absurdum) och det ständiga uteslutandet av subjekt gjorde texten hackig och utan flyt. Dessutom felanvänds flera ord vilket ger intrycket av att författaren försökt använda svårare ord utan att förstå innebörden av dem. Jag f... Läs hela recensionen

 12. Överskattad, tyvärr
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  När jag läst 92 sidor gav jag upp och funderade på om jag kunde få pengarna tillbaka. Jag funderade på om förlaget hade skickat fel dokument till tryckeriet, det dokument som de inte lektörsläst och inte kollat grundläggande fel i. Jag störde mig på grammatiska fel, jag störde mig på bristande eller dålig gestaltning, och jag kunde inte för en sekund föreställa mig att jag läste om alver. Jag upplevde att alla var ungefär lika unga, det fanns ingen logik i historien, och många rollfigurer bet... Läs hela recensionen

 13. Underbar svensk fantasy!
  Fredrik Karlén (Kungsbacka), 2 juli 2018

  Drakviskaren har det som behövs för en riktigt bra fantasy enligt mig själv! Alver och drakar av många olika sorter, olika sorters magi, och utspelar sig i en riktigt mystisk och mytisk värld. En god och en ond sida som visas upp tidigt i boken, men som under läsningens gång blir mer och mer diffus, tills man på slutet inte riktigt vet vem man skall heja på (den man ska heja på är Acranta, varje gång hon är med, för hon är bäst).

  Boken är skrivet helt utifrån huvudkaraktären Iszaelda... Läs hela recensionen

 14. Fantay, älvor, drakar och demoner
  Sandra Sandberg, 27 april 2018

  Du kommer älska den efter första kapitlet.
  En fantastisk bok helt enkelt som berättarom. Svek som kär i hjärtat när du läser om dem. Så tunga att du själv känner tårna bräna bakom ögonlocken. Vänskapen tvingar sig på och känslor svalar. Spänningen när du misstänker att de du har löst allt. De har du inte före sista sidan i boken.
  Håller med föregående talare. Läs den älska den sörj att den är slut. Längta till nästa bok. Förälska dig i Iszelda och följd hennes öde.

 15. Svenska fantasy när den är som bäst!
  Åke Qvarfort, 5 december 2017

  Episk och storslagen svensk fantasy som även har en oerhörd känsla för detaljer. Världsbygget är unikt, skulle jag vilja påstå, med klara referenser till "Sagan om ringen" och "Game of Thrones". Det som kanske ändå fängslar än mer, är på det sätt författaren lyckas skildra karaktärsutvecklingen hos både protagonisten och antagonisten, samt inte minst hos några av birollsfigurerna.
  En ytterligare styrka, menar jag, är själva dramaturgin: läsaren kastas direkt in i handlingen, för att sedan... Läs hela recensionen

Visa alla 15 recensioner

Bloggat om Drakviskaren