Station elva (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2020-11-27
Förlag
Trut Publishing
Översättare
Carl-Johan Lind
Originaltitel
Station Eleven
Medarbetare
Polanco, Emmanuel (form)
Dimensioner
217 x 144 x 26 mm
Vikt
530 g
SAB
Hce
ISBN
9789188275127
Station elva (inbunden)

Station elva

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-27
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Station elva Kan levereras innan julafton
En djärv, mörkt glittrande roman som utspelar sig i de kusliga dagarna efter civilisationens kollaps. Station elva berättar den trollbindande historien om en grupp skådespelarnomader som strövar omkring över de utspridda utposterna runt Stora sjöarna och som riskerar allt för konst och mänsklighet.

 

En vinternatt i Toronto dör skådespelaren Arthur Leander av en hjärtattack i Kung Lears fjärde akt. Hans död väcker lite uppmärksamhet eftersom en snabbt spridande influensapandemi just har nått Nordamerika, med en uppskattad dödlighet på över 99 %. Inom några dagar är samhället under upplösning, inom några veckor har elnätet och telekommunikationerna kollapsat, och inom några månader har civilisationen som vi känner den nått sitt slut. Femton år senare, då Symfonin med skådespelarna framför Shakespeare och klassisk musik i de spridda bosättningarna efter civilisationens kollaps, försvinner två av Symfoniens musiker från en stad som styrs av en våldsam profet. De tvingas nu att fly bortom gränserna för det kända territoriet. Berättelsen flätar samman liv och öden för en rad personer i denna postapokalyptiska värld.

 

Station elva är en mänsklig berättelse. En historia om fascinerande samband och relationer, om vår besatthet av föremål och vårt behov av konst (Eftersom överlevnad är otillräckligt ). Livet kan fortsätta och fortsätter, och människorna strävar efter de saker de gjorde tidigare: att underhålla, skratta, älska och återuppbygga.

 

"Emily St. John Mandels bok är ett kärleksbrev till oss människor (...) kanske den vackraste dystopin jag har läst" - MARKUS LARSSON, AFTONBLADET

 

"Vackert skriven och enastående elegisk; en bok som jag länge kommer att minnas" - GEORGE R. R. MARTIN

 

"Fantastiskt visuell, drömmande atmosfärisk och imponerande gripande" - THE GUARDIAN

 

"Underbar, oväntad, utmärkt skriven; försök att lägga ifrån dig den" - THE TIMES
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Station elva
 2. +
 3. Liknelsen om sådden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liknelsen om sådden av Octavia E Butler (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Station elva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!!
  Tina L, 30 juli 2022

  Station elva är något så ovanligt som en varm och eftertänksam dystopi. Boken har många tankar om vår samtid. Mycket läsvärd och tänkvärd.

 2. Behaglig och välskriven
  Åsa Westén, 13 april 2022

  En behaglig bok. Förvånande att en bok om ett samhälle efter förfall kan vara det men den här är det. Mysig och behaglig. Både i språk och stil.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Emily St John Mandel