Rymlingarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2018-08-28
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Kitty Crowther
Dimensioner
200 x 140 x 15 mm
Vikt
401 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279552

Rymlingarna

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-08-28
126
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2018!

"Ulf Starks sista bok blev något alldeles extra"
Dagens Nyheter

"Jo, det är verkligen en av hans allra vackraste böcker. Ett anspråkslöst men vackert farväl som dessutom är utsökt illustrerat av ALMA-pristagaren Kitty Crowther. ... Så gjorde även Ulf Stark en livets sista återresa, tillbaka till där allting började, och lyckades på så sätt, precis som farfar i boken, skänka åtminstone lite tröst till alla oss som kommer att sakna honom. Kan man lyfta på mössan för döden på ett elegantare vis än så?"
Patrik Svensson, Nordvästra Skånes Tidningar

"Ulf Starks författarskap är omfattande och älskat: ett stort humanistiskt livsverk för barn och unga läsare. Med Rymlingarna sätter han punkt så att pärlsockret gnistrar himmelskt stjärnklart."
Margareta Sörensson, Expressen

"En generationspärla är Rymlingarna, Ulf Starks sista berättelse, om en farfar och hans barnbarn, så gnistrande fin, ja en del säger att det är hans allra bästa."
M-magasin

"Det finns all anledning att betrakta Ulf Stark som en av de riktigt stora berättarna för barn. Och skulle det vara så att ingen författare är bättre än sin senaste bok, då har han gått till evigheten genom att sätta punkt med ett riktigt mästerverk."
Peter Grönborg, Borås Tidning

"Det här är den sista boken Ulf Stark skrev och det känns lite vemodigt. Men berättelsen om en farfar som rymmer från sjukhuset med sitt barnbarn är ett avsked som innehåller all den humor, värme och livsklokhet som präglade hela hans författarskap."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Ulf Stark och Kitty Crowther började sitt samarbete 2017 med Sagor om natten ett samarbete som fortsatt med Rymlingarna som Ulf Stark hann skriva klart innan sin bortgång. Trots att han skrivit mycket bra under årens lopp så håller jag denna bok som en av hans bästa. Här finns humorn och svärtan, och en vänskap mellan ung och gammal som Stark beskriver med sådan känsla att det berör på djupet. ... Helhetsbetyg: 5."
Dag Hedberg, BTJ

"Rymlingarna är en vemodig, vackert illustrerad berättelse om livets förgänglighet, om längtan efter den som aldrig kommer tillbaka och om sammanhållning och kärlek över generationsgränserna. Det är inte utan att man fäller en tår över hur mycket god vilja Ulf Stark såg hos mänskligheten när man alltför ofta ser bevis för motsatsen."
Carina Wising, Södermanlands Nyheter

"Rymlingarna är en hyllning till livet och till kärleken mellan en pojke och hans farfar. En förståelse, en önskan att man vill göra det bästa och finaste av den tid man har kvar. Att leva ett äventyr ända fram till döden."
Yvonne Gröning, Dala-Demokraten

"Det här är en alldeles, alldeles underbar bok som man blir varm i magen av!"
Jenny Johansson, Piteå-Tidningen

"Rymlingarna är ett värdigt avslut på ett stort författarskap, en bok som passar alla åldrar och som är utmärkt för högläsning."
Lena Kåreland, Opsis Barnkultur

"ett vackrare äventyr än det här är svårt att få när man ler genom tårarna. Ingen kan som Ulf Stark föra samman människor i alla åldrar i sina böcker och visa att det inte är så förfärligt stor skillnad att känna längtan efter frihet och kärlek vare sig man är gammal eller ung."
Viveca Bladh, Kulturnytt i P4

"Ingen kunde som Ulf Stark skriva ärligt och tårframkallande om döden. Så också i postumt utkomna, Augustprisnominerade Rymlingarna , fantastiskt illustrerad av Alma-pristagaren Kitty Crowther. Med sin särpräglade stil berättar han här ömt och vackert om Lill-Gottfrid som hjälper sin vresige farfar att uppfylla sin sista önskan."
Lina Kalmteg, Kulturnytt i P1

"Ulf Stark har skrivit många guldkorn, hans sista blev Rymlingarna . Och
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rymlingarna
 2. +
 3. Handbok för superhjältar. En ny vän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för superhjältar. En ny vän av Elias Våhlund, Agnes Våhlund (inbunden).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Rymlingarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Malina, 11 oktober 2023

  Helt underbar bok för barn och vuxna. Turades om att högläsa med barnen och fick hela tiden lämna över boken för att det var så fint och sorgligt så tårarna rann.

 2. Ungdomsbok även för vuxna
  Sångglad farmor, 18 januari 2019

  Inkännande skrivet om familjerelation mellan tre olika generationer. Väntar nu ivrigt på att barnbarnen ska växa upp och kunna läsa den. Under tiden har jag en bok som tål att läsas då och då.

 3. Morfar hade varit en bättre huvudperson
  Lola andersson, 11 december 2018

  Det beror på personliga omständigheter, en gåva till ett barn som är inseminerat. Han har ingen farfar.Det kan väcka en del onödiga funderingar, men det var dumt av mig att inte läsa recensionerna först. Jag hoppas att verkligheten, två fina mammor, ska hjälpa barnet att tillgodogöra sig bokens fina innehåll.

 4. Underbar berättelse
  Kaffeläsaren, 30 oktober 2018

  Rymlingarna är Augustpris-nominerad och det förstår man verkligen varför den nominerades. Det är en fantastisk berättelse om Lill-Gottfrid och hans farfar. Barnbarnet planerar den sista resan ihop och tar med farfar ut på äventyr. Sonen och jag har läst boken ihop. Vi gillar den väldigt mycket båda två! Med stor värme berättas historien om deras sista äventyr, vi fnissar av igenkänning av farfar som är barsk och tvär. Vissa likheter finns med någon i vår nära omgivning. Till och med bilden av... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Ulf Stark