När vi blundar (inbunden) Spara 19%
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-03-15
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Olof Landström
Dimensioner
270 x 235 x 5 mm
Vikt
415 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279811
När vi blundar (inbunden)

När vi blundar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-03-15
105 129 Du sparar 24 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När vi blundar Kan levereras innan julafton
Sömnen kommer. Och den bär oss,
bort från allting som vi ser.
Sömnen bär oss och vi lär oss:
världen - det är mycket mer.


I När vi blundar kliver vi in i sömnens och drömmens rike - ett besök i världen bortom den vakna verkligheten! En resa där fantasi blandas med intryck från dagen och glimtar från det förflutna. Lotta Olsson och Olof Landström bjuder på en poetisk och visuell bilderboksupplevelse utöver det vanliga!

Poeten Lotta Olsson och illustratören Olof Landström inledde sitt samarbete med Mitt bland stjärnor 2016, en älskad och kritikerrosad bilderbok som tog med läsarna på en svindlande resa: från loppan i rävens svans till universums oändlighet.

"En genial skapelseberättelse med poetisk analys och briljanta bildlösningar."
Dagens Nyheter om Mitt bland stjärnor

"Då och då kommer en läsupplevelse som är så vacker att det enda man kan känna är ren och skär lycka. Lotta Olssons och Olof Landströms "När vi blundar" är en sådan upplevelse. ... Det märkliga är, att Olsson utan vidare skulle kunna publicera sin berättelse utan bilder och Landströms bilder skulle bära en berättelse även utan ord. Så bra är de. Men tillsammans skapar de en rent förtrollande läsupplevelse som det tar tid att hämta sig från."
Carina Wising, Katrineholms-Kuriren

"Olof Landströms knastertorra hialöshet gifter sig med Lotta Olssons lugna andning i de fint rimmade raderna. ... När de glada böckerna om busiga barn är färdiglästa på sängkanten, är "När vi blundar" bästa tänkbara avslut. Lugn kommer natten med sitt mörker, lugnt sover alla inför morgondagen."
Margareta Sörenson, Expressen

"Olssons rytmiska fyrradiga verser är stillsamma och filosofiska funderingar om allt som vi kan uppleva medan vi sover. Det är ganska abstrakta tankar som kan ge upphov till samtal mellan barn och vuxna. Olof Landström konkretiserar och gör texten mer lättillgänglig med sina vänligt småfinurliga bilder."
Anne-Marie Karlsson, BTJ

"Texten hamrar taktfast fram världen ... Fjäderlätt, rimmande och finurligt rör den sig där ... Bilderna fångar radernas brus med milda toner, men de bär också på en egen historia om kärlek och saknad. Ljus och detaljer är stämningsfullt och roligt balanserade i denna lilla bok, som tål att läsas många gånger om."
Jonna Fries, Blekinge Läns Tidning

"Det ryms oerhört mycket känsla och stämning i Olof Landströms skymningsbilder."
Vi Läser

"En bilderbok att vila i, upptäcka ordens och naturens rikedom i, och drömma sig bort genom. Så övertygande och bra kan det bli när bild och text utmanar och finner varann."
Susanna Ekström, Opsis Barnkultur
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När vi blundar
  2. +
  3. Mitt bland stjärnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt bland stjärnor av Lotta Olsson, Olof Landström (inbunden).

Köp båda 2 för 234 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När vi blundar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar
    Bokhyllaniskuggan, 13 november 2018

    Jag älskar den här boken! Den är på rim och handlar om vår värld, djur och natur, sömn och drömmar. Jättefina rim och kloka ord. Mysiga illustrationer. Favoritcitat "varje dröm är vid och viktig, varje dröm gör världen stor". Passar 3-6 år.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna