Frallan är bäst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Frallan (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Lisen Adbåge
Dimensioner
208 x 150 x 12 mm
Vikt
276 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279897

Frallan är bäst

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-07
119
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
Visa alla 1 format & utgåvor
"Fnissig läsning"
Vi Läser

Frallan heter egentligen Francesca, men det är det ingen som säger. Allra minst mormor. Mormor säger Gullfisen eller Smartkakan eller Kraken Kakansson eller lite vad som helst. Frallans familj består av Frallan, mamma och mormor, fast mormor bor i ett eget hus. Frallan tycker att det är onödigt. Det tycker inte mamma.

Idag är det tävlingsdag! Frallan och mamma får välja tre grenar var, och mormor är domare. Reglerna är enkla: Man får inte fuska, och den som förlorar får inte bli sur på den som vinner. Det sista är en ganska svår regel. Det tycker mamma också. Vad ska Frallan välja för grenar? Mamma kommer säkert välja något tråkigt, som att diska på tid. Men Frallan väljer Högsta tornet!

Frallan är bäst är den första boken om Frallan, skriven av Sara Ohlsson och illustrerad av Lisen Adbåge. Sara Ohlsson är känd för ungdomsböcker med träffsäker humor, och Lisen Adbåge har skrivit en rad bilderböcker och illustrerat fler böcker än det finns veckor på ett år. Frallan är bäst är Sara och Lisens första gemensamma projekt men inte det sista! Hösten 2018 kommer Frallan räddar världen, och våren 2019 kommer Frallan och kärleken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frallan är bäst
 2. +
 3. Frallan och kärleken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frallan och kärleken av Sara Ohlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Frallan är bäst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Humoristiska och genuina!

  I "Frallan är bäst!" får vi följa en humorfylld dag när Frallan och hennes mamma har sina traditionella tävlingar.
  I egna påhittade tävlingsgrenar så tävlar de och är båda riktiga vinnarskallar. Närvaron och engagemanget är total. Men att mormor är domare kanske inte blir helt rättvist alla gånger.
  Sättet som både Frallan och mamman ger sig hän åt leken är roligt att läsa för både barn och vuxna.

  I "Frallan räddar världen" får vi följa hennes klimattankar och vad egentlig... Läs hela recensionen

 2. Charmig
  Kaffeläsaren, 12 mars 2018

  Fransesca Fransson heter jag, men kallas för Frallan. Min familj består av mig, mamma och mormor. Idag är det tävlingsdag. Det är min och mammas bästa dag, för vi älskar att tävla.
  🐴
  Frallan är bäst är en oerhört charmig bok. Både Frallan, mamma och mormor är härliga personer som är som de är, inte sådär tillrättalagda och perfekta som kvinnor/tjejer ofta framställs i böcker. Här tillåts de vara skrikiga, de pruttar och de får vara som de är. Det känns uppfriskande och härligt... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Ohlsson

Bokvideo