Spela fritt : improvisation i liv och konst (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2010-04-28
Upplaga
2
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Översättare
Sven Smedberg
Originaltitel
Free Play. The Power of improvisation in life and the arts
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
130 g
SAB
Doebb
ISBN
9789188316530
Spela fritt : improvisation i liv och konst (pocket)

Spela fritt : improvisation i liv och konst

(10 röster)
Pocket,  Svenska, 2010-04-28
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Den viktigaste bok om improvisation som jag hittills stött på" - det är pianisten Keith Jarretts omdöme om Spela fritt av Stephen Nachmanovitch.

Denna inspirerande bok, i svensk översättning av Sven Smedberg, handlar om det spontana skapandets inre källor och om varifrån konsten i vidaste mening kommer. Den handlar om varför vi skapar och vad vi lär oss när vi gör det. Om flödet av obehindrad kreativ energi: glädjen att skapa konst i alla dess olika former.

Spela fritt riktar sig till alla människor som vill söka kontakt med, vårda och stärka sin kreativa förmåga. Den integrerar material från ett brett urval av källor inom konst, vetenskap och andliga traditioner. Boken är fylld av roande och belysande anekdoter och originella metaforer, som visar hur inspirationen växer inifrån, hur inspirationen kan bli blockerad, hamna på fel spår eller förmörkas av vissa oundvikliga livsfakta, och till sist hur den kan frigöras - hur vi kan frigöras till att tala, sjunga, dansa, skriva, måla eller spela, med vår egen autentiska röst.

Spela fritt är en bok för alla som musicerar. Men också för den som är kreativ på andra sätt eller som vill utveckla sin förmåga att skapa och att leva fritt.

Boken har fått mycket och översvallande beröm: "... en text som är både behaglig och provocerande att läsa. Spela fritt är ingen faktabok utan snarare en hjälp till självhjälp. Full av energikickar och klokhet." (Mikael Strömblad, Aftonbladet) "Detta är en ovanligt intensiv, fullmatad, genomtänkt bok om det svåraste ämnet i hela världen: den mystiska kreativiteten. Om du vill bli intellektuellt informerad om hur människor egentligen skapar, då ska du läsa den åtminstone en gång." (Robert M. Pirsig, författare till Zen och konsten att sköta en motorcykel) "Jag önskar att Free Play fann vägen till varje skola, kontor, sjukhus och fabrik. Det är en synnerligen uppiggande bok och en synnerligen viktig sådan." (Violinisten Yehudi Menuhin) "Alla improvisationsböckers moder." (Jeffrey Agrell, University of Iowa)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Spela fritt : improvisation i liv och konst
  2. +
  3. Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv av Lasse Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stephen Nachmanovitch