Fjällvandra i Härjedalen : 50 lättillgängliga dagsturer kring Funäsdalen - från Sonfjället i öst til Røros i väst (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2016-03-29
Förlag
Calazo Förlag
Dimensioner
175 x 115 x 15 mm
Vikt
418 g
SAB
Rbo,Nccc.08,Nccd.08
ISBN
9789188335012
Fjällvandra i Härjedalen : 50 lättillgängliga dagsturer kring Funäsdalen - från Sonfjället i öst til Røros i väst (häftad)

Fjällvandra i Härjedalen : 50 lättillgängliga dagsturer kring Funäsdalen - från Sonfjället i öst til Røros i väst

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-03-29

Slutsåld

Gränslösa vandringar I västra Härjedalen är förutsättningarna perfekta för lättsam fjällvandring. Ofta startar vandringen vid trädgränsen eller till och med uppe på kalfjället, där du omedelbart kan njuta av öppna vidder i alla vädersträck. Bokens vandringar går i området från Helags i norr till Rogen i söder och från Sonfjället i öster till Røros i väster. Alla turer går att göra över dagen med utgångspunkt från Funäsdalen. Som fjällvandrare här gör du klokt i att inte bry dig om gränsen mellan Norge och Sverige. Ungefär en fjärdedel av bokens femtio turer går i fjällen mellan riksgränsen och Røros i Norge, ett fantastiskt fjällområde som är förvånansvärt okänt bland både turister och bofasta. Utöver de femtio turförslagen kan du läsa om natur och fjällväxter, kultur och historia. Du får också tips på många kortare promenader och förslag på spännande, lite längre utfl ykter i Norge. Författarna Eva Wallstam och Bo Stenson har tidigare skrivit boken Vandra i Alperna Chamonix (Calazo 2014). I Härjedalen är de på hemmaplan, Eva kommer ifrån Funäsdalen. Tillsammans har de vandrat i området i över 30 års tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fjällvandra i Härjedalen : 50 lättillgängliga dagsturer kring Funäsdalen - från Sonfjället i öst til Røros i väst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett måste
    bcanback, 31 juli 2017

    Om du ska fjällvandra i Härjedalsfjällen är boken ett måste. Det enda svagheten är att den inte alltid beskriver hur dåliga bilvägarna kan vara som leder till vandringslederna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna