Konklaven (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2017-03-27
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Svante Skoglund
Originaltitel
Conclave
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 140 x 22 mm
Vikt
444 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789188345691

Konklaven

(22 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-03-27
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Inget är vad det ser ut att vara.

Påven är död. Bakom Sixtinska kapellets låsta dörrar samlas etthundraarton kardinaler från hela världen. Under ledning av kardinal Lomeli, som i tysthet vacklar i sin gudstro, ska de heliga männen utse den universella kyrkans nya överhuvud.

Men konklaven drar ut på tiden. Favoriter faller och obekväma sanningar kommer upp till ytan. Och ingen av de närvarande kan förutse hemligheten som den blivande påven bär på ...

Robert Harris är den historiska och politiska romanens gigant. Hans böcker har översatts till trettiosju språk och sålts i femton miljoner exemplar. Hans elfte roman Konklaven är ett psykologiskt nutidsporträtt av makt, korruption, svek och skenhelighet.

"Om någon skulle be mig att i två ord sammanfatta vad jag saknar i den svenska litteraturen så skulle jag säga Robert Harris ." Jesper Högström, Dagens Nyheter
"En välskriven och riktigt bra historia." Bibliotekstjänst
"Robert Harris levererar ännu en gång." Epiloger
"Lättläst, spännande och får mig att tänka på Dan Brown." Olivias deckarhylla
"Omöjlig att lägga ifrån sig." The Guardian
"En mästare på underhållning. " Observer
"Gripande." Sunday Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konklaven
 2. +
 3. Den andra sömnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andra sömnen av Robert Harris (inbunden).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Konklaven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare

  Vem hade kunnat ana att en bok om påveval är mer spännande än de allra flesta deckare och dessutom välskriven. Bara att gratulera er som har den kvar att läsa.

 2. Tillskruvat slut
  Lars Gustavsson, 16 juni 2017

  Efter Robert Harris senaste bok "En officer och spion" är det med stor förväntan man öppnar denna bok. Harris gör mig inte besviken även om de många inblandade personerna kräver lite tid, innan jag kommer in i berättelsen.
  Konklaven handlar om valet till en ny påve och de intriger och ränker som smids bland de som känner sig utvalda och deras motståndare. Huvudpersonen är en gamma trött präst, som kämpar för sin kyrka trots att både tro och ork sviktar emellanåt, när han skall bekämpa oli... Läs hela recensionen

 3. Välskriven
  Kaffeläsaren, 12 maj 2017

  Påven är död. Etthundra-arton kardinaler från hela världen samlas nu i Sixtinska kapellet, för att utse det nya överhuvudet. Favoriter faller ifrån och obekväma sanningar kommer fram.
  Det är min första bekantskap med Robert Harris böcker. Ändå känns det bekant när man läser, tycker han påminner en del om Dan Brown i hans sätt att skriva. Det är välskrivet och intressant. Han är en riktig berättare, bra på att komma på finurliga historier. Det enda negativa jag tycker är att den bitvis är ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Robert Harris