Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
MonsterMira
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2016-08-24
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Maja-Stina Andersson
Dimensioner
242 x 176 x 10 mm
Vikt
282 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347145

MonsterMira och murveldjuret

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-08-24

Slutsåld

Det finns en anledning till att Mira följer med morfar till Stormholmen och hans ilskna kompis Margot Krans.
Murveldjuret Harriet!
Men Margot verkar aldrig vilja visa sitt nya djur ... Om det ska bli något murvelmys får Mira nog ordna det själv!

En kapitelbok för monsterbarn, från cirka 3 år.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.


Sagt om boken:


Ulrika Hjorth har tillsammans med illustratören Maja-Stina Andersson skapat en otroligt fin fantasivärld, där ändå vissa saker känns igen från den verkliga världen. Här lever de mest spännande varelser tillsammans; varelser som är befriat genusneutrala och fria från stereotyper. Att huvudkaraktären Mira dessutom har två mammor gör boken till ett välkommet tillskott till den så kallade regnbågslitteraturen. (...) Och det är inte bara jag som älskar MonsterMira och murveldjuret min åttaårige son ville inte att vi skulle sluta läsa trots att det var väldigt sent, och både skrattade och kunde känna igen karaktärers egenskaper och berättelsens händelser. (...) En normkritisk och färgsprakande bilderbok med både fantasi och igenkänningsfaktor. För vem vill inte gosa med ett gulligt murveldjur?

Bokkoll

Illustratören Maja-Stina Anderssons bilder bjuder på detaljer och söthet men också lite fulhet i monsterform. Hon är bra på att ta fram karaktärers utstrålning i kropp och mimik. Det är ingen otäck monsterbok, mer gullig och lättläst men med igenkänning och ett förlösande avslut. () en underhållande kapitelbok med lite förvecklingar och tillhörande charm i tonen. Jag tycker den passar för högläsning för både små och lite större barn, men även för dem som börjat läsa själva. Barnen får roliga och hanterbara kapitel med bra textstorlek och språk med några nyskapande fantasiord. Som favoritexempel: Krallon och Vrålkampen. Plus i kanten att för det vävts in att Mira har två mammor och att vi rent synligt kan se att morfar är en mjuk sköning. Min 6-åring satt blickstilla och lyssnade och sa direkt vad som var bäst. Skrattet. Ja, läs själva varför. Bästa och enklaste budskapet, men svårt för vissa. Dock; allt blir mindre otäckt. Det var ju inte så farligt. Skratta. Le. Det är humorn som får oss att vekna och bli mänskliga eller i detta fall monstriga.

Barnboksprat

MonsterMira och murveldjuret är något så bra som en kapitelbok för de minsta från typ tre år. Den där åldern när man ibland vill läsa högt en längre berättelse några kvällar i rad. Finns väldigt få längre läsa högt böcker för de minsta. I denna följer Mira med Morfar till hans kompis Margot. Hon som mest är sur men nu gått och skaffat sig ett husdjur. Mysig!

Prickiga Paula

Känner du nån sån skitläskig vuxen som du gärna håller dig borta ifrån? Visst går det lättare att hälsa på hen om hen har ett djur. Typ en katt eller ett murveldjur. Till och med ett monster kan vara lite skrajset.

Kreativa sagor

MonsterMira och murveldjuret utspelar sig i en härligt humoristisk monstervärld. Mira och hennes lillebror Rutus bor tillsammans med sina två mammor och morfar. (...) Ulrika Hjorths språk är fantasifullt och illustrationerna av Maja-Stina Andersson, med sina påhittiga detaljer, klara färger och humor, gör berättelsen till en njutbar helhet. Berättelsen är avsedd för monsterbarn från cirka tre år men jag vill påstå att den säkert är lika roande för vuxenmonster.

Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av MonsterMira och murveldjuret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst
    Christel Elisabeth Fallstig, 28 november 2016

    Lättläst, bra stor text och bra bilder. Bra med korta kapitel eftersom barn har svårt att sitta still och koncentrera sig längre stunder.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulrika Hjorth