Isporten. Andra sidan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Isporten (del 5)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2017-07-10
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Originaltitel
Isporten : Trolldräparen
Medarbetare
Zimmerman Lamby, Hanna (form)
Dimensioner
215 x 158 x 16 mm
Vikt
384 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188347213
Isporten. Andra sidan (inbunden)

Isporten. Andra sidan

Inbunden, Svenska, 2017-07-10
145
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Plötsligt är de på andra sidan. I en kall och främmande isvärld full av faror och märkliga varelser, ändå måste Jamina och Milo försöka att ta sig till vulkanen Äskkundir. Det är där de magiska eldstenarna finns. Utan dem stängs isporten och därmed den sista vägen mellan världarna. De andra portarna stängdes för länge sedan för att skydda det sista exemplaret av det uråldriga och magiska djur som hotas av Ondskan. Och det är bråttom, om isporten stängs blir de fast i Islandet för alltid.

Isporten - Andra sidan är den andra boken om Jamina och Milo och forsätter äventyret från Mörkt vatten där de upptäcks av Väktaren, Ismail. Boken passar att läsa själv, eller som högläsning både hemma och i klassrummet. Många vardagsnära situationer och dilemman varvas med det spännande och magiska.

Boken är en ändrad version av den tidigare titeln Isporten Trolldräparen.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
Sagt om tidigare böcker:

I ett lugnt och tryggt berättartempo leder författaren läsaren genom boken. Med ett fint språk skildrar hon karaktärer och miljöer så att de levandegörs. Som läsare sugs man snart in i berättelsen. Härligt att läsa om hur barn vågar vara trygga i sig själva, trots att de är annorlunda. Det här är bra, berörande och välskriven fantasy för bokslukaråldern.

Anna-Karin Närkling, BTJ

Mycket bra språk, spännande och en annorlunda berättelser gör den till en given bästsäljare, om den kommit ut på ett stort förlag... Nu kommer den ut på ett litet mindre förlag, men har ändå bästsäljarkvalité. Missa inte att läsa denna bok, lovar att du får en givande lässtund, om du fortfarande är ung i sinnet!

Kim M. Kimselius, författare

[Jonna Berggrens] debut Isporten skulle kunna passa som en inövning i genren för mindre barn, som inte klarar av de stora mytiska världarna. [...] Vardagsmiljön är realistisk. Historien utspelas i Frillesås där Berggren arbetar som lärare. Berättelsen är förankrad i ett omsorgsfullt beskrivet landskap och detta ger boken stabilitet.

Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Isporten. Andra sidan
 2. +
 3. Isporten. Mörkt vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isporten. Mörkt vatten av Jonna Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 290

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonna Berggren

 • Isporten. Mörkt vatten

  Jonna Berggren

  Jamina har alltid vetat att hon inte är som alla andra. När Milo börjar i hennes skola upptäcker de snart att de har ett band, som sträcker sig bortom tid och rum - in i en annan värld. För på andra sidan Isporten existerar ett parallellt universu...

 • Isporten. Fångade

  Jonna Berggren

  Det livsviktiga uppdraget är hotat när Jamina försvinner med en mammuthjord, och Milo och Maya fångas av drottningens enhärjare. Plötsligt är gruppen splittrad och då kan de inte bege sig till vulkanen där de magiska eldstenarna finns. De som behö...

Bloggat om Isporten. Andra sidan