Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Gallus (del 3)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2018-11-01
Upplaga
1
Förlag
Ordspira förlag
Illustratör/Fotograf
A R Yngve
Dimensioner
185 x 126 x 10 mm
Vikt
189 g
SAB
uHc
ISBN
9789188381170

Ur askan av Gallus

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-11-01
118
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Konflikterna i Gallus har lämnat delar av landet i ruiner. Matilda, rövarpojken Sticke och kapten Fidesko har lyckats ta reda på vilka som ligger bakom kriget, nu måste de finna ett sätt att avslöja dem. Men så blir en av deras vänner fängslad för högförräderi och situationen verkar hopplös. Kan de rädda sin vän och få slut på striderna innan det är för sent?

UR ASKAN AV GALLUS är tredje delen i trilogin om Matildas äventyr i Gallus.

Eva Holmquist skriver mestadels fantasy och science fiction, eftersom hon alltid varit fascinerad av hur världen fungerar och vad det skulle innebära om förhållandena var annorlunda. Hennes berättelser brukar beskrivas som fantasifulla, tänkvärda berättelser med berättarglädje. Hon är utbildad civilingenjör och jobbar som testspecialist när hon inte skriver science fiction- och fantasyböcker.
Eva Holmquist är något av en veteran inom svensk fantastik skrev Btj när hennes bok Blodskifte kom ut i mars 2017. Blodskifte är en urban fantasy som utspelar sig i Jönköping. Dessutom har hon deltagit med noveller i många antologier och i flera nättidskrifter.
Hon är uppvuxen i Pixbo utanför Göteborg med den underbara närheten till Gunneboskogen och Rådasjön ett långt stenkast från huset. Numera bor hon i Jönköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ur askan av Gallus
 2. +
 3. Attentaten i Gallus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Attentaten i Gallus av Eva Holmquist (häftad).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ur askan av Gallus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Galet bra!
  Kim M. Kimselius, 9 november 2018

  Då var berättelsen om Matilda som drömförflyttar sig till Gallus slut i och med den tredje delen i serien: Ur askan av Gallus. Eller är det så? Kanske kommer det fler böcker. Jag väntar i så fall ivrig på fortsättningen.

  Det jag tycker så mycket om med böckerna om Gallus är den helt galna värld som målas upp, galet bra. Fåglar är de som styr och ställer, människor är slavar, träskmonster, rövare, ja här finns många spännande varelser.

  Trots att Eva Holmquist vänder upp och n... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Holmquist