Kaosteknik : om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2020-07-06
Upplaga
1
Förlag
MrsHyper
Originaltitel
KAOSTEKNIK Om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Medarbetare
Roca Ahlgren, Malin (red.) / Stigsdotter Axberg, Jessica (form)
Illustratör/Fotograf
Lina Melander
SAB
Vlad,Vle,Euc
ISBN
9789188387288
Kaosteknik : om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (häftad)

Kaosteknik : om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2020-07-06
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kaosteknik. Det är ju precis det man behöver för att förstå, förklara och hantera neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Och nu kommer boken som hjälper till med just det!

Kaosteknik handlar om Mini. Och om Morsan, typen och gänget. Om polarn, fröken och djuret med flera. Om hur mycket ett E kostar i skolan, vad NPF-kuddar är, om arkeologi på skolgården, om en morsa på glid, om när hela havet stormar inne på hjärnkontoret och om chilimarinerade larver inne på bajamajan. Bland annat.

Kaosteknik förväxlas med begreppet Curling, men det handlar istället om att manuellt reglera sådant som annars till större delen regleras automatiskt. För utomstående kan detta se ut som daltande. Därför är det viktigt att förstå själva grundfunktionerna hos barnet.

För de flesta är solen varm och ger energi. För Mini är solens strålar skadliga. De skadliga strålarna för Mini heter sociala situationer, ljus, oförberedda händelser, dofter, människor i rörelse, synintryck, kollektiv information, risker, ansvar för saker och tider, normer, ovisshet, prestation, olika regler och förhållningssätt, tidspress, komplexa instruktioner och uppgifter samt ljud.

Solskyddsfaktorn heter struktur, planering, kommunikation, tydlighet, flexibilitet, individuell information, individuella instruktioner, visuellt stöd, skriftlig information, hörlurar, utökad tid och enhetligt bemötande. Skuggan är en strategisk placering i klassrummet, möjlighet att gå undan en stund och en förstående vuxen som finns tillgänglig. De allra starkaste soltimmarna är vissa moment som hon kan behöva bli helt befriad ifrån.

...................................................................................................................................

"En fantastisk bok! Jag slukade den, skrattade, nickade instämmande, förvånades och förvissades! Man blir glad, stärkt, inspirerad och hoppfull. Denna NPF-föräldrarnas kreativa överlevnadshandbok har mycket att lära ALLA som tvivlar, försöker, och undrar om vi tänker och gör rätt för våra älskade ungar."
Lotta Borg Skoglund, MD PhD, SMART Psykiatri

"Säger bara WOW, denna behövs. Så fint illustrerad och lätt att relatera till, när man arbetat hela sitt liv i skolan med barn och unga lite varstans. Blir varm i hela kroppen och hör mig själv fnittra till när jag läser, då igenkänningsfaktorn är så hög. LÄS; LÄS, alla ni som kommer i kontakt med barn och unga oavsett var."
Mi Åberg Anell, Verksamhetsutvecklare/Huvudmannastöd, Pysslingen Skolor

"Detta är en underbar bok. Den handlar om Mini och Morsan och några andra typer och hur deras liv går för sig. Fast egentligen är det en bok om NPF. Mini och Morsan är bara illustrationer. Men de gör att jag upplever att jag känner Mini och Morsan. Jag får uppleva Minis värld på riktigt. Och Morsans. Så att jag förstår NPF på ett mycket djupare plan. Läs den!"
Bo Hejlskov Elvén, Leg. Aukt. psykolog, Lic. EuroPsy psychologist

"En bok som går rakt in i både mage och hjärta, skriven med en stor portion humor blandat med fakta., som skulle kunna fungera utmärkt som en uppslagsbok i skolan när man arbetar med elever som har NPF. Jag rekommenderar verkligen boken till alla som har någon form av relation till ett barn med NPF. "
Christine Elm, Rektor, Sollentuna international school
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaosteknik : om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
 2. +
 3. Samordning, ansvar och kommunikation - vägen till ökad kvalitet i utbildningen för elever med vissa funktionsnedsättningar. SOU 2016:46. : Slutbetänkande från Utredningen om kvalitet i utbildningen fö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samordning, ansvar och kommunikation - vägen ti... av Utbildningsdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 762 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kaosteknik : om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Sara K, 29 november 2020

  Underbar bok skriven med så mycket insikt, värme, respekt och kärlek. Jag kände igen min mini i varje kapitel. Lättläst och samtidigt proppfull med så mycket klokskap om npf. Jag bär med mig boken långt efter att jag läst ut den och rekommenderar den till alla

 2. Fantastisk bok
  Nina , 16 oktober 2020

  Kaosteknik är en av de bästa böckerna inom sin genre! Så glad att Lina gjort en bok - hennes hemsida Kaosteknik har många ggr varit vår räddning i en tuff vardag.
  Som förälder till barn med Npf känner man sig både hjälplös och utsatt och behovet av stöd väldigt stort och okunskapen i samhället utbredd. Denna bok var underbar att få i handen! Oerhört pedagogisk skriven och illustrerad. Som en verktygslåda i bokform för alla oss som har en egen "Mini".

 3. Så bra!
  Johanna B, 23 september 2020

  För mig med ett barn med npf var igenkänningen hög. Det kändes som om jag läste om mitt egna barn. Lättläst, pedagogisk och väldigt informativ för alla som har ett barn med npf i sin närhet - hem, skola, sjukhus, släkt, osv.

Visa alla 3 recensioner