Staden & staden (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2019-06-18
Upplaga
1
Förlag
Doppelgänger Förlag
Översättare
Fredrik Malmquist
Originaltitel
The City & The City
Medarbetare
Estling, Emelie (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
384 g
SAB
Hce
ISBN
9789188391063
Staden & staden (häftad)

Staden & staden

Häftad Svenska, 2019-06-18
199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den unga studenten Mahalia Geary hittas brutalt mördad i den förfallna staden Beszel, någonstans i utkanten av Europa. När inspektör Tyador Borlú tar sig an fallet ser det först ut som ett rutinfall. Men i Beszel, och dess modernare tvillingstad Ul Qoma, är inget vad det först verkar vara. Städerna är belägna på till största del samma yta och delar vägar, hus och invånare. Men de är ändå två helt separata städer och dess befolkning gör sitt bästa för att inte se den andra staden. Över allting svävar en hemlig osynlig makt som håller medborgarna i schack och hindrar dem från att göra intrång i den andra staden.

Spåren leder snart till en märklig och våldsam värld fylld av konspirationer och politiska motsättningar. För att lösa fallet måste Borlú samarbeta med polisen i Ul Qoma, den enda stad i världen som är lika märklig som hans egen, och resa över en gräns som inte liknar någon annan.

VINNARE AV ARTHUR C. CLARKE AWARD!

VINNARE AV WORLD FANTASY AWARD!

VINNARE AV HUGO AWARD!

VINNARE AV LOCUS AWARD!

China Tom Miéville föddes i Norwich, Storbritannien, den 6 september 1972 och växte upp i Willesden i nordvästra London. Han är författare, akademiker och politisk aktivist. Hans böcker beskrivs ofta som "weird fiction" och har vunnit flera prestigefulla utmärkelser, bland annat Arthur C. Clarke Award (tre gånger), British Fantasy Award (två gånger), Locus Award (två gånger), Hugo Award och World Fantasy Award.

Staden & Staden (The City & The City), en existentiell thriller, fick fantastiska recensioner och jämförs med verk av Kafka, Orwell och Philip K. Dick.

China Miéville bor och arbetar i London.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Staden & staden
  2. +
  3. Nomen Nescio

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nomen Nescio av Nils Fredrik Kullenberg (häftad).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »