Under Fårös himmel : en historisk roman från Gotland (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2018-11-20
Upplaga
1
Förlag
Vaktel förlag
Dimensioner
211 x 141 x 20 mm
Vikt
452 g
SAB
Hc
ISBN
9789188441331
Under Fårös himmel : en historisk roman från Gotland (häftad)

Under Fårös himmel : en historisk roman från Gotland

Häftad Svenska, 2018-11-20

Slutsåld

Historisk roman från Gotland. Fristående fortsättning på Gården vid Fårö strand. Denna berättar den dramatiska bakgrunden till den berömda Kutatavlan i Fårö kyrka, bekant av de flesta som turistat på Gotland.

Författaren Ronnie G. Lundin har kallats "Fårös största levande kulturpersonlighet". Han har en fil. Kand. i historia och samhällsvetenskap, och tjänstgör som platschef på Fårö museum. Lundin har tidigare gett ut flera historiska romaner om Fårö och Gotland, vilka väckt stor uppmärksamhet och sålt väl bland såväl gotlänningar som turister på ön.

Den unga Gerborg på Hamars gård visar sig ha övernaturliga gåvor. Hon kan se saker hända innan de har hänt. För de vidskepliga Fåröborna är hon därmed en häxa. Bara familjen och de lika unga kusinerna vid Sudergårda stöttar och skyddar henne. Gerborg lider av sin oönskade gåva. Det hela ställs på sin spets när femton Fåröbor, däribland kusinerna, är i fara långt ute på isen.  Detta utgör bakgrunden till den berömda Kutatavlan i Fårö kyrka, bekant av de flesta som turistat på Gotland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ronnie G Lundin