Små stora saker (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
506
Utgivningsdatum
2018-03-02
Upplaga
1
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Tove Janson Borglund
Originaltitel
Small Great Things
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
220 x 150 x 40 mm
Vikt
699 g
SAB
Hce
ISBN
9789188447791
Små stora saker (inbunden)

Små stora saker

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2018-03-02
192
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
#1 på New York Times Bestseller-lista

"Mästerlig." The Independent

Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikansk person ska ta hand om deras barn, Davis. När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.

När Brit och Turk anklagar Ruth för mord får vi följa hela den komplicerade processen genom de inblandades ögon. Ruth, som försöker skydda sin tonårsson från den mediauppståndelse som rättegången innebär. Kennedy, den vita försvarsadvokaten som inte vill blanda in ordet ras i frågan. Turk, som från barnsben formats till en vit makt- anhängare och som lever enligt sin tro.

Jodi Picoult har aldrig tvekat inför de svåra frågorna, och Små stora saker är ett intelligent och uppriktigt utforskande av rasism, privilegier, fördomar och rättvisa. En fängslande historia som ger oss tankeställare snarare än enkla svar.

Jodi Picoult är med osannolika 14 miljoner sålda böcker en av USA:s absolut bäst säljande författare. Hon har bland annat skrivit Allt för min syster [My Sister s Keeper, 2004], en roman som gripit läsare över hela världen, sålt 3 miljoner exemplar bara i USA och som också filmatiserats med Cameron Diaz i en av huvudrollerna.

En Sunday Times Bestseller

"Den viktigaste roman Jodi Picoult någonsin har skrivit." Washington Post

"Ingen bok kunde ligga mer rätt i tiden än Små stora saker. Den fick mig att ta en omsorgsfull ny titt på mina egna fördomar." Metro

"Boken får högsta betyget av mig. Jag tyckte den var väldigt bra, och mycket välskriven." Bims Blogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Små stora saker
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (inbunden).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Små stora saker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mästerlig!
  Elins matte, 12 augusti 2022

  En bok som väldigt många skulle behöva läsa! Boken kunde användas i utbildningssyfte i skolor!

  En verkligt fängslande och spännande bok!

 2. Fantastiskt
  Hedvig Waldenström , 1 juli 2019

  Detta är en av de bästa böckerna jag någonsin läst. Den gripande och intressant från första till sista sidan. Den väcker så mycket mycket känslor hos mig. Ilska, lycka och sorg. Många tårar har fallit medan jag läst den. Missa i denna bok, vad ni en gör. Så otroligt bra och viktig!

 3. Oerhört stark och gripande läsning
  Kaffeläsaren, 5 april 2018

  Ruth Jefferson har jobbat i 20 år som barnmorska och arbetar nu på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikansk person ska ta hand om deras barn Davis. När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och Davis slutar andas. Ruth gör allt för att rädda barnet, men det är redan för sent. Då anklagar Brit och Turk henne för mord.
  🐴
  Jag har tidigare läst Allt för min syster av författaren, den ... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 mars 2018

  Den amerikanske författaren Jodi Picoult har gett ut drygt tjugofem böcker, varav (vad jag har sett) åtta stycken finns översatta till svenska.

  Jag har läst tre böcker tidigare av henne, Försvinnanden (som fick 3 av 5 i betyg från mig), Skulden (4 av 5), och Allt för min syster (4,5 av 5). Länkarna går till mina recensioner av böckerna. Jag läste alla tre böckerna år 2009.

  Nu har jag läst författarens senaste bok, Små stora saker (Small Great Things) som kom ut 2016 i USA ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jodi Picoult