Den tyska flickan (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The German Girl
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
179 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789188447876
Den tyska flickan (pocket)

Den tyska flickan

(125 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket, Svenska, 2018-03-07
79

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Den tyska flickan är en bok som förtjänar att både läsas och pratas om.« Just nu - Just här

»Vacker, sorglig och väldigt rörande. Jag blev helt uppslukad av berättelsen, sträckläste och älskade den! En oerhört imponerande debutroman.« Bina's Books

»Correras version lägger inte några faktamässiga nyheter till historien. Men den ger den en mänsklig dimension, får exilens och förlusternas smärta att komma obehagligt nära.« Björn Gunnarsson, GP

Unga Hannah Rosenthal levde ett sorglöst liv innan allt förändrades. Men nu, 1939, är Berlins gator draperade med röd-vit-svarta flaggor, hennes familjs ägodelar fraktas bort och de är inte längre välkomna på platser som tidigare känts som hemma. Hannah och hennes bästa vän Leo Martin sluter en pakt: vad framtiden än har i sitt sköte, så ska de möta den tillsammans.

Nytt hopp anländer när familjerna Rosenthal och Martin lyckas få visum till Kuba och avseglar med lyxångaren M/S St. Louis mot Havanna. Men snart börjar det gå illavarslande rykten om Kuba. Från ena dagen till nästa verkar det fartyg som varit deras räddning förvandlas till deras undergång.

Sjuttiofem år senare, i New York, får tolvåriga Anna Rosen ett egendomligt paket från en okänd släkting på Kuba. Anna och hennes mamma beslutar sig för att resa till Havanna för att ta reda på sanningen om familjens mystiska och tragiska förflutna.

Den tyska flickan är en mästerlig roman baserad på verkliga händelser. En berättelse som sträcker sig från Berlin vid tiden för andra världskrigets utbrott till Kuba på revolutionens rand, till New York efter den 11:e september, och når sin upplösning i vår tids Havanna.

ARMANDO LUCAS CORREA är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo, Kuba, men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning. Den tyska flickan är hans debutroman.

»Den tyska flickan får exilens och förlusternas smärta att komma obehagligt nära.« GöteborgsPosten

»Definitivt en av sommarens starkaste böcker.« Den läsande Kaninen

»Svår, stark och viktig. Jag är tacksam för att den har passerat min väg, att jag har fått möjlighet att läsa den. Den gör skillnad.« Bokbloggerskan

»En drabbande historia om krig och terrorism. Miljöerna som skildras helt genom de undrande barnens ögon är tydliga och blixtbelysta, krossat glas på gatorna, att plötsligt kallas "smutsigt kryp", föräldrarnas rädsla och sorg.« Pia Lindestrand, BTJ

»En stark femma av fem möjliga.« Villa Freja

»Boken bjuder på vemodig läsning, men den är också fint skriven, med en stor respekt för människors högst personliga trauman och livsöden.« Betyg 4 av 5 Johannas Deckarhörna

»En av de vackraste, mest häpnadsväckande och berörande böcker jag någon sin läst.« Daniela Granvik, Bokduetten

»Fängslande. En lysande ingång till skräcken och glöden, strävandena och det ofta hopplösa modet hos människor som flyr. I en tid då människor på nytt befinner sig i livsfara och driver omkring på världens hav, lyckas den här magnifika romanen förmedla denna eviga orättvisa.« Thomas Keneally, författare till Schindler's List

»Kraftfull och rörande roman som kastar ljus över ett sorgsamt stycke Förintelsehistoria.« Kirkus Reviews

»Jag kunde inte lägga den ifrån mig. Vacker och hjärtskärande.« Judith Steel, överlevare från St. Louis

»En av de senaste årens mest uppslukande romaner.« Zoé Valdés, författare till The Weeping Woman

»En fängslande och hjärtslitande berättelse som bygger på verkliga händelser.« Bokspionen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den tyska flickan
 2. +
 3. Dotterns berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den tyska flickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bygge
  Mats, 8 juli 2022

  En historia som rör sig framåt i tiden (ödesdiger stämning) och en som rör sig bakåt, och de möts. Det är skickligt byggt. Flickorna kanske inte helt känns trovärdiga som porträtt.

 2. Annorlunda
  Ingbritt Nyren, 2 juli 2022

  En annorlunda roman om judars situation i Polen under 2 världskriget. Om flykten till Kuba där de inte fick gå iland. Undantaget kvinnor och barn. Hur de blev nekade i land efter land och de flesta fick återvända till Tyskland. Mycket läsvärd.

 3. Läs- och tänkvärd
  Ninnie, 28 december 2020

  Mycket bra bok som rekommenderas varmt. Att den dessutom grundar sig på en verklig händelse gör den både tänkvärd och läsvärd. Vi får aldrig glömma vad som hände för inte alltför länge sedan.

 4. Intressant
  Åke, 16 maj 2019

  Både intressant och medryckande men måttligt spännande. Man påminns en del om Tyskland 1939 och lär en hel del om Kubas historia.

 5. Den tyska flickan
  Viveca Eriksson, 8 oktober 2018

  var en fantastisk läsupplevelse. Att det sedan handlar om vad som skett i Europa för inte alltför längesen gör den väldigt tänkvärd. Kan det hända igen?

 6. Den Tyska Flickan av Armando Lucas Correa
  Maja Grön, 17 juli 2018

  Detta är en viktig bok som ger en bakgrund hur förakt och fiendskap för minoriteter på verkar och har påverkat människors liv. Så länge vi inte bekämpa detta i vardagslivet så så kan vi inte hindra större katastrofer heller.

 7. Både en bra och dålig bok
  Steen Norved Hansen, 12 juli 2018

  Historien som handlar om innan de flyr är fantastiskt väldig bra skrivit och man får inblick i deras dagliga liv.
  Men historien i nutid är torftig och ingen riktig inblick i deras liv innan paketet anländer, det känns som ett inte så genomtänkt manus. Man får liksom ingen riktig inblick i familjen hur de har haft det med en pappa som bara försvann!

 8. Historia
  Mommo🌷, 12 juni 2018

  Bra handling. Visar att historien inte ändrats mycket eller inget alls under århundraden. Samma problem som fanns under 2:a världskriget finns nu med. Läsvärd

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Armando Lucas Correa