Solens dotter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Gudablod (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2021-02-27
Upplaga
1
Förlag
Seraf förlag
Dimensioner
211 x 142 x 37 mm
Vikt
510 g
SAB
uHc
ISBN
9789188487674

Solens dotter

(12 röster)  |   Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-02-27
171
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Damiana tror att hon är precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafámia. Men hon bär på hemligheter. Förmågor som skulle få henne bränd på bål om någon visste.

Sandreon är Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han måste döda henne för att rädda sitt rike och återupprätta balansen.

Mötet mellan Damiana och Sandreon blir inte som någon av dem förväntat sig. De har all anledning att hata varandra men ju mer de lär känna varandra, desto svårare blir det att förneka de känslor som börjar spira.

Men profetian är tydlig. En av dem måste dö.

Solens dotter är Anna Granbergs debutroman och är en förtrollande fantasy romance om ljusets makt över mörkret.

"En gnistrande debut, helt omöjlig att lägga ifrån sig." - Alice Ekström, Författare

Denna resa har varit ett sådant nöje. Från att jag började läsa, känns det som att jag hållt andan. Ni vet när det känns som att man inte ens läser längre? Man är i boken, en del av boken - så känns det att läsa denna sagan. Victoria, @mostpotentebooks

Solens dotter bjöd på en förtrollande läsning, och jag njöt varje sekund ... Ida, @idasrecensioner
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Solens dotter
 2. +
 3. Månens son

De som köpt den här boken har ofta också köpt Månens son av Anna Granberg (häftad).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Solens dotter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så braa!
  Sara Krook, 14 december 2022

  Wow! Mycket bra bok!

  Tog lite tid att komma in i men när saker verkligen började hända var det svårt att lägga ifrån sig den. Dock behövdes det lite pauser emellanåt för det hände lite för mycket saker. Damiana och Sandreon är så olika. Hur dem ens löste allt de där! Sen är det något med Prästinnan.. Usch!

 2. En fängslande och fartfylld fantasybok
  Sofia Mickelsson, 21 oktober 2021

  Solens dotter är en riktigt bra debutbok med ett välutvecklat magisystem och världsbygge. Jag älskade de väldigt levande karaktärerna och miljöbeskrivningarna som verkligen gjorde att jag drogs in i berättelsen. Jag upplevde dock att den var lite småseg på vissa ställen och jag blev lite besviken på slutet. Det kändes som att det var lite förhastat. Jag hade önskat en större konflikt eller åtminstone lite mer hinder i slutet för att verka helt trovärdigt.

  Men allt som allt är det en ... Läs hela recensionen

 3. Vilken debut!
  Wilma S (Herrljunga), 24 augusti 2021

  Precis som blurben säger så är detta en gnistrande debut. Solens Dotter är en otroligt välgjord fantasy med ett fantastiskt magisystem, världsuppbyggnad och miljöbeskrivningar. Den här boken visar dig bara inte ett äventyr, den bjuder in dig till det. Magisystemet i den här boken är unikt och inte som någon jag läst om hittills. Jag som älskar mytologi och astronomi älskade det. Det är gudar, stjärntecken, speciella och även vanliga förmågor, halvgudar och mycket mer. Jag längtar efter att, t... Läs hela recensionen

 4. Fantastisk fantasy
  Li Nolin, 21 juni 2021

  En helt underbar fantasy som ger dig allt det du vill ha i en fantasy bok. Den är romantisk, spännande och sorgsen. En tegelsten i sig men jag vill bara ha mer och mer. Längtar tills del två!

 5. Fantastisk läsupplevelse i genren fantasy
  Elin Westöö (Sköllersta), 13 juni 2021

  Har läst klart denna fantastiska bok, "Solens dotter" av Anna Granberg. Åh vad jag älskade den och gav mig sån otrolig läsglädje!

  I denna fantasyberättelse får vi följa två personer som är varandras motsatser. Damiana, som växer upp som en vanlig bonddotter, i en kärleksfull familj och med ett gott hjärta, får av en kringresande medicinman veta att hon i själva verket är solguden Eríndars dotter och kommer spela en avgörande roll i att besegra Ondskans konung. Sandreon har växt upp ... Läs hela recensionen

 6. Fantasy och romantik när det är som bäst!
  Jennifer, 13 april 2021

  Solens dotter handlar om Damiana som bär på otroliga hemligheter och magi. Sandreon är åskgudens son och har som livsuppgift att döda solens dotter för att upprätthålla balansen i världen. Mötet mellan dem blir allt annat än det kan tänka sig.

  En riktig pangdebut av Anna Granberg! Världen är uppbyggd på att bra sätt, och det är lätt att hänga med i svängarna. Kemin mellan karaktärerna går att ta på och jag gillade extremt mycket uppbyggnaden och väntan. Däremot kunde jag tycka att de... Läs hela recensionen

 7. Mycket bra fantasy bok!
  Stina, 31 mars 2021

  Man kastas snabbt in i en intressant historia som tar en genom ett spännande landskap. Damianas magiska utveckling är bra skrivet och var en av de saker jag gillade mest med boken. Hennes relation med Sanderon är fängslande och skildras väl genom boken. Även sidokaraktärerna väldigt mycket intressanta och underhållande, till exempel var Belladonnas kaxighet underbar. Hade gärna sett mer av henne och andra karaktärer som jag tyckte lyfte historien. Boken överlag hade en viss skämtsam jargong m... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Anna Granberg