Moder Jord i klimakteriet - om klimatkrisen, hot och hopp (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2008-11-20
Upplaga
1
Förlag
Arcus Förlag
Dimensioner
190 x 130 x 14 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789188552785
Moder Jord i klimakteriet - om klimatkrisen, hot och hopp (häftad)

Moder Jord i klimakteriet - om klimatkrisen, hot och hopp

Häftad Svenska, 2008-11-20
25
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det krävs ett nytänkande för att komma tillrätta med de klimatproblem som västerländsk livsstil orsakat. Med Moder Jord i klimakteriet vill tolv kvinnor visa vad helhetssyn och existentiella infallsvinklar på klimat debatten kan bidra med. Hoten mot vår miljö hänger samman med att Moder Jord under lång tid varit försummad och nedvärderad. I det teologiska tänkandet har hon underordnats Fader Himmel. I Moder Jord i klimakteriet pläderas för att både Himmel och Jord behövs.

Flera bidrag i boken belyser andlig mater-ialism (mater = moder), eko-feminism och skapelseteologi. Andra bidrag handlar om internationellt samarbete kring religionsdialog, fattigdomsbekämpning och förebyggande av krig och konflikter - teman som alla hör ihop med klimatfrågorna. Med utgångspunkt från en modern världsbild kan en nyskapande teologi formas med ekologiska och feministiska förtecken. Boken manar till eftertanke. Där uttrycks också ett hopp om att gemensamma insatser, där kvinnor inte ses som offer utan aktivt medverkar i problemlösning oavsett var i världen de finns, kan åstadkomma förändringar.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av en fördjupad diskussion om klimat- och miljöfrågor, där existentiella perspektiv står i förgrunden samtidigt som de ekonomiska och estetiska aspekterna inte försummas.

Medverkande författare: Birgitta Dahl, Helle Klein, Helene Egnell, Brita Haugen, Kerstin Bergman, Sigrí ur Gu marsdóttir, Marie Milling, Elisabet Hermods son, Lotta Hedström, Ann-Cathrin Jarl, Margareta Ingelstam och Marianna Agetorp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moder Jord i klimakteriet - om klimatkrisen, hot och hopp
  2. +
  3. Om klimathot och ojämlikhet : Påve Franciskus encyklika angående omsorgen o

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om klimathot och ojämlikhet : Påve Franciskus e... av Påve Franciskus (pocket).

Köp båda 2 för 80 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »