Guds synd : Mörkrets barn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-12-14
Förlag
Whip Media
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
197 g
SAB
Hc
ISBN
9789188579713
Guds synd : Mörkrets barn (häftad)

Guds synd : Mörkrets barn

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-12-14
144
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den unga antikhandlaren Jona råkar i 1890 talets London väcka en ondska som legat i dvala i tusen år. En uråldrig vampyr. Jona får aldrig något val. Vampyren angriper och dödar honom nästan. Men i sista stund ändrar den sig och förvandlar honom. För i denna nya, främmande värld, behöver den vägledning av någon som kan och förstår.
Jona förändras. Sinnena förstärks till en tillsynes omöjlig grad. Han blir också starkare och snabbare. Men allt är inte bara bra. Hur ogärna han än vill det, så driver den brinnande törst efter blod honom till att mörda. Men är Jona född till att mörda eller är han allt för mycket människa.
Långsamt men säkert bryts han sönder. Mänskligheten går allt mer förlorad. Desperat gör han allt han mäktar för att hålla kvar den sista gnistan ljus. Han ställs samtidigt inför frågor om Gud, Satan, gott och ont. Vad har han blivit och var kommer vampyrer ifrån?
Hur mycket han än försöker att inte mörda, så är det ingen mening. När den röda törsten rider honom, har han inget val. I Jack the Rippers kölvatten, börjar snart rykten om en ny mördare florera i Londons undre värld, och han är inte en ensam jägare i Londons natt. Det finns andra. Sådana som inte vill synas och höras, sådana som inte ser nådigt på dem som riskerar att avslöja sig för människan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Guds synd : Mörkrets barn
 2. +
 3. Rosenträdgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rosenträdgården av Tracy Rees (pocket).

Köp båda 2 för 223 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Guds synd : Mörkrets barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En skräckfylld trovärdig vampyrberättelse
  Snezana Lindskog, 31 augusti 2020

  Första gången jag har bekantat mig med Mikael Mansens skrivkonst är i berättelsen Elin som en fullständig överraskning. Innovativ och tänkvärd.

  I Guds synd har Mikael gestaltat miljöerna vilket förstärker mystiken och stämningen. Hela repertoaren av sinnena är involverade i berättelsen, smutsen, de vidriga dofterna, förfallet, det mörka, det syndiga med sexberättelser som är ohöljt beskrivna och det horribla som hela tiden hänger i luften. Jag fanns nästan där på plats. Bilderna blir... Läs hela recensionen

 2. skrämmande bra vampyrbok
  @i_min_bokhylla (instagram), 30 september 2019

  Mikael Mansen har skrivit en perfekt vampyrbok. Guds synd Mörkrets barn handlar om den unge antikhandlaren Jona som i 1890 talets London råkar väcka en ondska som legat i dvala i tusen år. En uråldrig vampyr. Jona får aldrig något val. Vampyren angriper och dödar honom nästan. I den nya främmande världen behöver den gamle vägledning och förvandlar Jona istället för att döda honom. Jona förändras, sinnena förstärks, han blir starkare och snabbare. Hur ogärna han än vill så driver den brinnande... Läs hela recensionen

 3. En av de bästa böckerna 2018
  Pexen, 21 juni 2019

  Guds synd kom som en överraskning. Det är en fest som innehåller såväl skräck som blod och sex. Det visade sig vara en de absolut bästa böckerna jag läste under 2018. Wow!

 4. Som en spännande guide i en vampyrs innersta!
  Sanna, 27 februari 2018

  Denna bok går bara att beskriva på ett sätt... helt otrolig! Jag bara älskar miljön den utspelar sig i och mystiken som följer berättelsen rakt igenom. I min värld finns det alltid lite plats för vampyrer!

 5. Fantastisk bok för alla vampyrälskare
  Tinuviel, 26 februari 2018

  Såååååå bra!!!!!! Kunde inte sluta läsa. <3 Jag kan rekommendera boken till alla mina vänner. Hoppas det blir en film också.

 6. Snudd på bladvändare
  Eje, 16 januari 2018

  Att öppna dörrar och lådor förbjudna att öppna, kan vara katastrofalt! Det upptäckte Pandora på sin tid. Det fick vi se i Sagan om Blåskägg. Och det upptäcker den unge Jona. Hans nyfikenhet kastar hans liv på ända. I Guds synd får vi följa honom som vampyr, och hans ständiga kamp att inte förlora all mänsklighet. Hans kamp för att tillfredsställa sin blodtörst och hans längtan efter mänsklig kärlek. Skall han lyckas? Ja, det får ni veta när ni läser denna bok. Trots att jag inte är någon fan ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mikael Mansén