Genusdoktrinen (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2020-05-22
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Frederiksen, Magnus (form)
Illustratör/Fotograf
Magnus Frederiksen
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
588 g
SAB
Ohj,Ep
ISBN
9789188589347
Genusdoktrinen (kartonnage)

Genusdoktrinen

(39 röster)  |  Läs 8 recensioner
Kartonnage Svenska, 2020-05-22
277
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad händer när tanken blir ofri i jämställdhetens namn?

En revolution sveper genom våra universitet. Den kallas jämställdhetsintegrering och används som täckmantel för en radikal och djupgående process. Kvinnor kvoteras in bakom lyckta dörrar. Forskare tystnar av rädsla för repressalier. Kunskapen snedvrids när forskningsmedel villkoras med att man måste anlägga ett genusperspektiv - om det så är glaciärer, mumintroll eller brofästen man forskar om. Det som nu sker på universiteten påverkar snart hela samhället.

När Anna-Karin Wyndhamn började arbeta på Nationella sekretariatet för genusforskning upptäckte hon ett radikalt förändringsprojekt hon inte kunde stå bakom. Hon tog kontakt med Ivar Arpi, ledarskribent på Svenska Dagbladet, och tillsammans bestämde de sig för att granska de makthavare som sprider genusdoktrinen i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Genusdoktrinen
 2. +
 3. Cyniska teorier : så görs allt till en fråga om ras, genus och identitet - och blir skadligt för alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cyniska teorier : så görs allt till en fråga om... av Helen Pluckrose, James Lindsay (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Genusdoktrinen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utbildning
  Nils-Erik Knutson, 1 augusti 2022

  Trodde innan läsning att det bara var grundskole- och gymnasieutbildningen som var körd i botten men fick klart för mig att det gäller tyvärr också högskole-/universitetsutbildningarna.

 2. Två tummar upp
  Homer, 4 juli 2022

  Otroligt angelägen och oroväckande bok. Alla borde läsa den! Välformulerad och välkomponerad. Okej, undertecknad har själv sett en del av själva doktrinen, dock för några decennier sedan när saker inte hade utvecklats lika långt som idag.

 3. Briljant
  Simon Toreskog, 15 januari 2021

  Ju mer likriktning debatten blir, desto mer underhållande blir det att äta avikarna. Blixtrande. Det blir för mig tydligare och tydligare att intellektuell debatt är nödvändig och detta är ett bra inlägg.

 4. Är det Lenin man hör i bakgrunden?
  jörgen, 14 november 2020

  Fantastisk bok. Tack för den.
  Arpis och Wyndhamns bok har lyckats få fram substansen i denna maligna ideologi som är besatt av att destruera och diskriminera for att just inte diskriminera.

  Citat från ideologerna: "Skall vi uppnå sann jämställdhet, krävs en nedmontering av samhället, - en revolution, - allt gammalt måste bort, - makt behövs, - makten måste krossa det existerande". Oj, var man hör Lenin i bakgrunden.

  Bara Ungerns statsminister kan uppenbart genomskåda d... Läs hela recensionen

 5. Viktig
  Jan Malmsjö, 21 september 2020

  Den här boken är direkt plågsam och jobbig att läsa, inte för att den skulle vara dålig utan för att den, med rader av exempel, visar hur hysteriskt det har blivit i vårt land.

 6. En viktig och oroande bok
  Pernilla, 8 september 2020

  Spännande läsning. Författarna uppger noggrant hur de fått information och har källhänvisningar för den som vill undersöka vidare. En bok man önskar att många läste.

 7. Mycket läsvärd
  Hasse, 12 augusti 2020

  Mycket intressant och välskriven boken. Författarna argumenterar väl för sin sak utan att bli osakliga. De tar upp många intressanta perspektiv på dagens politiska arbete kring jämställdhet i högskolan. Den bästa grävande journalistik jag läst sedan Hannes Rådstams bok om rättsskandalen Thomas Quick.

 8. Bra rutet av Wyndhamn och Arpi!
  Animal Farm, 29 juni 2020

  En djupgående omvälvning pågår i all tysthet vid svenska högskolor och myndigheter. Genusdoktrinens skribenter beskriver förtjänstfullt hur en i grunden ovetenskaplig och illa underbyggd teori om könsmaktsordning förvandlats till en trossats vid landets högre lärosäten. Författarna framhåller att den nya ideologins väktare fått osunt men likväl avgörande inflytande över universitetens forskningsanslag, personaltillsättningar och kurslitteraturlistor. I korthet makt över sådana processer som b... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Så blev vi alla rasister

  Ivar Arpi, Adam Cwejman

  Är Sverige rasistiskt land? Är begrepp som vithet och rasifiering nödvändiga för att förstå strukturerna i samhället? Vad händer när antirasister börjar uppmärksamma hudfärg och etnicitet?   Sagt om boken En riktigt bra bok SVT Kulturnyhetern...