Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2020-01-27
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
216 x 152 x 27 mm
Vikt
566 g
SAB
Ocgaa,Ubaj
ISBN
9789188589354
Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid (inbunden)

Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-01-27
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi står inför en existentiell utmaning med förändrade villkor för allt liv på jorden. Samtidigt genomgår den moderna demokratin sin värsta kris sedan andra världskriget. Är hotet mot demokratin och den globala upphettningen två kriser som går ihop till en ödesdiger storm? Eller finns det vägar mot minskade utsläpp och en stabil demokratisk framtid?

Upphettning är en djupdykning i klimatförnekelse som politisk rörelse. Utifrån aktuell forskning diskuterar boken de utmaningar som den globala uppvärmningen ställer på vårt demokratiska styrelseskick utifrån frågeställningar som: Kan vi med demokratins hjälp hantera klimatfrågan? Varför motsätter sig den auktoritära nationaliströrelsen så aktivt klimatvetenskap?

Daniel Lindvall är doktor i sociologi, var huvudsekreterare för 2014 års Demokratiutredning och har skrivit boken Folkstyret i rädslans tid (Fri Tanke 2017).

Kjell Vowles är doktorand på Chalmers och forskar om klimatförnekelse och nationalism, före detta klimatjournalist och författare till boken Stuglandet (Votum 2017).

Martin Hultman är docent vid Chalmers och har i över 15 år forskat tvärvetenskapligt om energi-, klimat- och miljöfrågor och publicerat flera böcker såsom Den inställda omställningen (Gidlunds 2015), Discourses of Global Climate Change (Routledge 2014) och Ecological Masculinities (Routledge 2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid
  2. +
  3. Naturens rättigheter : att skapa fred med jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Naturens rättigheter : att skapa fred med jorden av Nikolas Berg, Ingrid Berg, Martin Hultman (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Och detta är Chalmers
    cfglb, 13 april 2022

    En partsinlaga där man förtalar dem som försöker komplicera debatten och tränga djupare in i hypoteserna om den framtida klimatutvecklingen. Boken kartlägger vilka som är aktiva motdebattörer, men kommer inte med några motargument. Chalmers kan bättre.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna