Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2020-01-27
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
216 x 152 x 27 mm
Vikt
566 g
SAB
Ocgaa,Ubaj
ISBN
9789188589354
Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid (inbunden)

Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2020-01-27
129
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi står inför en existentiell utmaning med förändrade villkor för allt liv på jorden. Samtidigt genomgår den moderna demokratin sin värsta kris sedan andra världskriget. Är hotet mot demokratin och den globala upphettningen två kriser som går ihop till en ödesdiger storm? Eller finns det vägar mot minskade utsläpp och en stabil demokratisk framtid?

Upphettning är en djupdykning i klimatförnekelse som politisk rörelse. Utifrån aktuell forskning diskuterar boken de utmaningar som den globala uppvärmningen ställer på vårt demokratiska styrelseskick utifrån frågeställningar som: Kan vi med demokratins hjälp hantera klimatfrågan? Varför motsätter sig den auktoritära nationaliströrelsen så aktivt klimatvetenskap?

Daniel Lindvall är doktor i sociologi, var huvudsekreterare för 2014 års Demokratiutredning och har skrivit boken Folkstyret i rädslans tid (Fri Tanke 2017).

Kjell Vowles är doktorand på Chalmers och forskar om klimatförnekelse och nationalism, före detta klimatjournalist och författare till boken Stuglandet (Votum 2017).

Martin Hultman är docent vid Chalmers och har i över 15 år forskat tvärvetenskapligt om energi-, klimat- och miljöfrågor och publicerat flera böcker såsom Den inställda omställningen (Gidlunds 2015), Discourses of Global Climate Change (Routledge 2014) och Ecological Masculinities (Routledge 2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upphettning : demokratin i klimatkrisens tid
  2. +
  3. Inte lögn, inte sant : medierna och verkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte lögn, inte sant : medierna och verkligheten av Staffan Dopping, Stig-Björn Ljunggren (inbunden).

Köp båda 2 för 188 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna