Världen själv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2020-03-19
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
216 x 147 x 18 mm
Vikt
370 g
SAB
Uaa,Ucce
ISBN
9789188589873
Världen själv (inbunden)

Världen själv

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-03-19
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Kan fysiken förklara människans inre upplevelser av världen? I åtta essäer på kollisionskurs med populära föreställningar om den senaste matematiken och fysiken avslöjar Ulf Danielsson en blind fläck i den västerländska vetenskapens historia: Frånvaron av den mänskliga kroppen och sinnena i ekvationerna. De uppfordrande påståendena lyder: Universum är inte matematik! Det är skillnad på modell och verklighet! Levande varelser är inte maskiner!

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik och en av Sveriges tydligaste populärvetenskapliga röster. I Världen själv berättar han om vårt underliga och fantastiska universum med ett nytt grepp som tar medvetandet och världen vi lever i på blodigt allvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världen själv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Modeller och verklighet
    jan-Ivar askelin, 1 april 2021

    Ulf Danielssons vardag är universum som han beskriver med matematiska modeller. Men dessa modeller är inte verkligheten. Forskning är färskvara. Någon kommer på en bättre teori som ger en bättre modell. Men det är fortfarande en modell och inte verkligheten. Allt går inte att sätta siffror på. En nyttig bok för den som vill veta mer om dagens värld och hur forskning går till.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ulf Danielsson