Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2019-01-07
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Eva Åsefeldt
Originaltitel
There There
Dimensioner
216 x 145 x 25 mm
Vikt
453 g
SAB
Hce
ISBN
9789188647603

Pow wow

(11 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-07
216
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En häpnadsväckande litterär debut! Margaret Atwood'

En nykter Jacquie Red Feather försöker hitta tillbaka till familjen hon lämnat bakom sig. Det är därför hon är där. Edwin letar efter sin riktiga pappa. Opal Viola Victoria Bear Shield är där för att se den unge Orvil dansa. Han har lärt sig traditionell indiandans på YouTube och ska uppträda offentligt för första gången. De är alla där för Big Oakland Powwows festligheter. De kommer att få uppleva gemenskap och heliga traditioner. Men också förlust, uppoffring och hjältemod.

Tommy Oranges vildsinta, vredgade, roliga och lyriska debut liknar inget annat. Romanen brottas med ett komplext och smärtsamt förflutet, ett arv som bär på lika delar skönhet och andlighet tillsammans med beroendets, våldets och självmordets ok. Orange har hyllats som en ny röst i den amerikanska samtidslitteraturen och det talas redan om boken som en modern klassiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pow wow
 2. +
 3. Tala i tungor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tala i tungor av Gloria Anzaldúa (häftad).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pow wow. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett bra svar på frågan om
  Hans Sigurd Walmstedt, 29 september 2020

  hur livet ser ut idag för en del av ursprungsfolkningen i nordamerika(sköldspaddsön som de kallar sin mark). Mycket läsvärd ung författare som jag hoppas vi ska få "höra" mer ifrån framöver.

 2. Glimrande briljant
  Anna, 17 april 2019

  Det här var en bok som totalt fångade mig känslomässigt. Jag satt på ett tåg och läste den och hörde mig själv flämta, sucka och jämra mig upprepade gånger. Undrar vad mina medpassagerare tänkte... Personerna, miljöerna och språket skapade en unik läsupplevelse.

 3. Fantastisk språk
  Kaffeläsaren, 18 mars 2019

  Pow wow är en bok jag är lite kluven till. Jag har funderat i flera dagar vad jag egentligen tycker om boken. Jag gillar stora delar av boken. Som Tommys fantastiska sätt att skriva! Han har ett väldigt eget språk som jag gillar. Det är fascinerande människoporträtt och hela tiden egensinniga spännande vändningar och när jag närmar mig slutet slås jag av att precis vad som helst kan hända som slutscen i denna bok. Däremot har jag lite svårt för att det är en ny person i varje kapitel. Lagom n... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tommy Orange