DöBra kortlek
Format
övrigt
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-04
Upplaga
1
Förlag
Volante
Originaltitel
Go Wish
Dimensioner
110 x 155 x 30 mm
Vikt
185 g
ISBN
9789188659101
DöBra kortlek

DöBra kortlek

av Döbra
(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
övrigt Svenska, 2017-12-04
163
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
DöBra Kortleken är ett verktyg som hjälper till att reflektera kring och samtala om frågan "Vad är viktigt i livets slutskede?"

Kortleken innehåller 37 påståenden om sådant som kan vara viktigt för en i livets slutskede, som t.ex. "att vara fri från smärta", "att ha ordning på min ekonomi" och "att ha mina närmaste kring mig". Det finns även möjlighet att lägga till egna alternativ om man tycker att något saknas bland de förtryckta påståendena. Kortleken kan vara till hjälp för reflektion och samtal med andra, exempelvis närstående eller vård- och omsorgspersonal, om vilka aspekter kring livets slut som är viktiga för en.

Kortleken, som utvecklats av intresseorganisationen Coda Alliance i USA, har översatts och anpassats till svenska förhållanden inom forskningsprogrammet DöBra vid Karolinska Institutet och Umeå Universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. DöBra kortlek
 2. +
 3. Industrier och verksamheter: Trä - Kortlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Industrier och verksamheter: Trä - Kortlek av Nina Rosenblad (Övrigt).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av DöBra kortlek. Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra verktyg!
  Karin Marianne Söder, 27 april 2018

  Detta är en bra kortlek att använda som kommunikationsverktyg i livsviktiga samtal om sånt som rör döendet och döden. Rekommenderas varmt!

 2. Ingång för att diskutera en svår fråga
  Martin Weimarck, 3 april 2018

  Vi duckar ofta för att diskutera ämnet döden, framför allt om det berör någon nära. Vi skjuter oftast ifrån oss ämnet så mycket det går. Den här kortleken uppmuntrar på ett avväpnat sätt att ta upp frågorna som dyker upp. Jag har haft glädje av kortleken i dialogen med syskon, den är både konkret och tydlig, samt samtidigt öppnande och flexibel. Bra gjort!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om DöBra kortlek