DöBra kortlek
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-12-04
Upplaga
1
Förlag
Volante
Originaltitel
Go Wish
Dimensioner
110 x 155 x 30 mm
Vikt
185 g
ISBN
9789188659101
DöBra kortlek

DöBra kortlek

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Övrigt Svenska, 2017-12-04
156
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
DöBra Kortleken är ett verktyg som hjälper till att reflektera kring och samtala om frågan "Vad är viktigt i livets slutskede?"

Kortleken innehåller 37 påståenden om sådant som kan vara viktigt för en i livets slutskede, som t.ex. "att vara fri från smärta", "att ha ordning på min ekonomi" och "att ha mina närmaste kring mig". Det finns även möjlighet att lägga till egna alternativ om man tycker att något saknas bland de förtryckta påståendena. Kortleken kan vara till hjälp för reflektion och samtal med andra, exempelvis närstående eller vård- och omsorgspersonal, om vilka aspekter kring livets slut som är viktiga för en.

Kortleken, som utvecklats av intresseorganisationen Coda Alliance i USA, har översatts och anpassats till svenska förhållanden inom forskningsprogrammet DöBra vid Karolinska Institutet och Umeå Universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. DöBra kortlek
 2. +
 3. Refrängen : en bok om livet - typ

De som köpt den här boken har ofta också köpt Refrängen : en bok om livet - typ av Ulrika Persson, Malin Nordström (häftad).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av DöBra kortlek. Sätt ditt betyg »
 1. Tankeväckande, lärorik, användbar och viktig
  Frida Chrislan, 24 september 2020

  Vi har använt korten med olika människor och lärt oss mycket om varandra och oss själva. Underlättar verkligen att kunna prata om svåra frågor.

 2. Bra i studiecirkel
  Sberg, 5 december 2019

  Vår nystartade studiecirkel har använt kortleken som stöd och diskussionshjälp på en del av våra träffar. Den har varit till mycket god hjälp i ett ganska svårt ämnesval.

 3. Mycket bra verktyg!
  Karin Marianne Söder, 27 april 2018

  Detta är en bra kortlek att använda som kommunikationsverktyg i livsviktiga samtal om sånt som rör döendet och döden. Rekommenderas varmt!

 4. Ingång för att diskutera en svår fråga
  Martin Weimarck, 3 april 2018

  Vi duckar ofta för att diskutera ämnet döden, framför allt om det berör någon nära. Vi skjuter oftast ifrån oss ämnet så mycket det går. Den här kortleken uppmuntrar på ett avväpnat sätt att ta upp frågorna som dyker upp. Jag har haft glädje av kortleken i dialogen med syskon, den är både konkret och tydlig, samt samtidigt öppnande och flexibel. Bra gjort!

Visa alla 4 recensioner