När livet inte följer manus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2018-10-10
Upplaga
1
Förlag
Volante
Översättare
Erik Blomberg
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
217 x 140 x 28 mm
Vikt
549 g
SAB
Lz Dow, Sophie,Ohfh
ISBN
9789188659668
När livet inte följer manus (inbunden)

När livet inte följer manus

(10 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-10-10
216
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  229
Visa alla 1 format & utgåvor
Vilken kraftfull och underbar berättelse och vilken kamp. -- Amelia Adamo

Det har varit en stor upplevelse. Jag är både djupt imponerad och berörd. -- Per Gedin

Vilken fantastisk berättelse. Den fängslade mig sida för sida, den vållade tårar här och där. Den är så ledigt, ansträngningslöst skriven, med känslonärvaro och konkretion i varje kapitel. Och det är ju en sällsynt framgångssaga ... -- Per Wästberg

En kanonbra bok. Välskriven och djupt berörande. Och rolig! -- Henrik Ekman

Mycket väl berättat, välskrivet och förstås smärtsamt. Jakten efter diagnosen, efter att förstå och det svåra med att som förälder inte ha några beprövade "verktyg", metoder, tillvägagångssätt. Sova under sjukhussängen och sekundpassning. -- Alice Petrén, Sveriges Radio

Jag anser att den borde bli lärobok på alla socialhögskolor och lärarutbildningar, alla andra utbildningar där man har med människor att göra. -- Gunilla Boëthius

En av fyra bästa böcker 2018 enligt Ingalill Mosander: "En inspirerande bo om viljestyrka, hopp och en moderskärlek som kan försätta berg."

Ett mästerverk inom "vår neuropsykiatriska värld." I och med att Sophie Dow fokuserar på det positiva i så hög grad skapar hon en annan plattform, som är nödvändig i samhället för att komma någonstans , i förståelsen, toleransen men också för att skapa hopp till närstående, de med de neuropsykiatriska funktionsvariationerna och professionella. Boken är så väl balanserad, så mångfacetterad och rik. -- Svenny Kopp, neuropsykiater, forskare, ledare av "Flickprojektet" och författare

---

Allt man önskar sitt nyfödda barn är ett lyckligt, innehållsrikt och värdigt liv. Men, så slår ödet till och det visar sig att detta liv inte alls är en självklarhet.

Att få ett barn med funktionsnedsättning vänder upp och ned på tillvaron. När Sophie Dow får dottern Annie anar hon direkt att något inte är som det ska men det kommer att ta sexton år innan familjen till slut får ett fullödigt svar på gåtan. Under tiden lever familjen ett utmanande, utmattande men alldeles underbart liv tillsammans.

Sophie Dows kamp för sin dotters rättigheter leder till grundandet av Mindroom, en organisation som framgångsrikt jobbar för barn och ungdomar med inlärningssvårigheter. När livet inte följer manus är ett inspirerande, personligt detektivdrama, där Sophie Dow med humor, glöd och oväntat stöd från såväl en Hollywoodregissör som brittiska kungahuset söker svar på frågan: Varför är inte alla hjärnor lika mycket värda?

Fem barn i varje klass har någon typ av inlärningssvårighet. Det här är berättelsen om att få ett omöjligt besked, om jakten på svar och hjälp, men det är också Sophie Dows berättelse om sin fantastiska dotter och om hur två kvinnor kan flytta berg.

Sophie Dow belönades 2018 med The British Swedish Chamber of Commerce's Annual Award för sitt arbete med The Salvesen Mindoom Centre. Hennes TEDx-talk och Sommarprat i P1 har väckt skratt, gråt och igenkänning i hjärtan världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När livet inte följer manus
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 315 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av När livet inte följer manus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark framgångssaga som berör
  Maria Torshall, 5 december 2018

  Sophie Dow skriver om det svåra, om en av livets verkliga utmaningar, på ett sätt som får mig att le, skratta och gråta. Och förtvivla. Och hoppas.
  När livet inte följer manus är en fantastisk och alldeles sann historia om en mors kamp för sitt barns rätt till ett värdigt självständigt liv. Det låter svårt och tungt och har självklart bitvis varit det, men med Sophie Dows flyhänta sätt att berätta blir det både en spännande jakt på svaret på den gåta som Annies funktionsnedsättning är oc... Läs hela recensionen

 2. Enastående engagerande och gripande!
  Pelle Hansson, 7 november 2018

  " I am a star"! Så beskriver underbara Annie sig själv när skolbarnen ombeds av sin klassföreståndare att ge en kort beskrivning av sig själva. Sophie Dow är, i min mening, en stjärna bland författare! I "När livet inte följer manus" beskriver hon med kärlek, förtvivlan, hopp, empati, djävlaranamma och inte minst humor, den kamp som föräldrar till barn med funktionsnedsättningar måste föra för att ge sitt barn ett värdigt liv. Boken är så välskriven och lättläst, med ett tema som berör oss a... Läs hela recensionen

 3. Denna resa behöver delas av fler!

  Älskar varje ord! Jag skrattar, gråter och förundras om vartannat. Denna berättelse är viktig, hoppingivande, banbrytande, inspirerande, full av kärlek och mod. Den berör oss alla. Borde finnas på varje bibliotek, vårdcentral, sjukhus, skola, lärosäte, boklåda, som inspiration och vägvisare. Denna resa behöver delas av fler. U rule family Dow and you're cooler than cool.

 4. En bok som många borde läsa
  Gunilla, 30 oktober 2018

  Fick boken "När livet inte följer manus " i min hand och började genast läsa den. Om jag kunde skriva skulle jag vilja skriva just så här. Roligt,sakligt,koncist och medryckande.Läs boken .Den förmedlar på ett äkta och givande sätt vad som kan hända en familj och hur man går vidare i livet...

 5. Angeläget, lättläst och gripande
  Svärsonen, 29 oktober 2018

  Med värme, humor och stor saklighet leder Sophie Dow sina läsare genom en livshistoria som hade kunnat vara dystopisk. Hon vänder det trauma som det innebär att ens älskade dotter visar sig ha en betydande funktionsnedsättning, till något som kommer att hjälpa inte bara Annie och den övriga familjen utan föräldrar och barn i motsvarande situation långt bortom det Edinburgh dit familjen Dow så småningom flyttar för att ge Annie bättre livsförutsättningar än i London där hon föddes.

  ... Läs hela recensionen

 6. Helt Fantastisk!
  JD, 27 oktober 2018

  Fylld med passion, humor och känsla! Den bästa boken jag har läst hela året, jag hoppas att Sophie har börjat på nästa bok redan. 5/5!!

 7. En nödvändig bok i ett viktigt ämne
  JC, 27 oktober 2018

  Skriven med stort hjärta,humor och ett tempo som gör den till en bladvändare.
  Trots att detta är en debutbok så har den inga nybörjar brister,den är mycket välskriven med en känsla och passion som fick tårarna att strömma.Läs den nu!!!!

Visa alla 7 recensioner