12 livsregler : ett motgift mot kaos (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2018-05-25
Upplaga
1
Förlag
Mondial
Översättare
Ulrika Junker Miranda, Anna Olsson, Helena Sjöstrand Svenn
Originaltitel
12 Rules for Life: An Antidote to Chaos
Medarbetare
Schiring, Gustav (form)
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
773 g
SAB
Dokb,Dg
ISBN
9789188671479
12 livsregler : ett motgift mot kaos (inbunden)

12 livsregler : ett motgift mot kaos

(94 röster)  |  Läs 21 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-25
252
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vad behöver alla i den moderna världen veta?

Psykologen Jordan B. Peterson har influerat miljontals människor över hela världen med sina utmanande och originella tankar om de största frågorna och han har gjort det genom att prata om ämnen från Bibeln till romantik till biologi. I förändringens och polariseringens tidevarv har hans uppriktiga budskap om värdet av individens ansvar blivit ett globalt fenomen.

I 12 livsregler ger sig Peterson i kast med ämnen som barnuppfostran, livsåskådning, ideologi, moral, andlighet och mänskligt lidande. Sökandet efter världens samlade kunskap mynnar ut i 12 praktiska, djärva och djupsinniga livsregler som skakar om vår uppfattning om vetenskap, tro, kultur och den mänskliga naturen.

Den mest inflytelserika intellektuella tänkaren i västvärlden just nu. NEW YORK TIMES

En självhjälpsbok för dem som inte läser självhjälpsböcker. En andlig guide för dem som inte bryr sig om andlighet. En biblisk manual för dem som inte tror på Gud. SVENSKA DAGBLADET

En av de mest eklektiska och stimulerande intellektuella i dagens offentlighet - orädd och passionerad. THE GUARDIAN

Peterson kan ta de såraste idéerna och göra dem underhållande ... Han är snabbt på väg att bli det närmaste den akademiska världen haft en rockstjärna. THE OBSERVER

Du behöver inte hålla med Peterson för att gilla den här boken, för när du väl övergett självhjälpsetiketten blir det fascinerande läsning. THE TIMES

En av de viktigaste tänkarna att kliva fram i världens rampljus på många år. THE SPECTATOR

Är denne Jordan Peterson då fullkomlig och ofelbar? Enligt min mening: ja. Så vitt jag kan se är han en profet som försynen har skänkt vår tid, och hans senaste bok är ett mäktigt, litterärt bålverk mot moralisk relativism, postmodern cynism och andra märka krafter som hotar vårt bräckliga samhälle. AXESS

Peterson formulerar saker som få lyckas sätta ord på i dag. EXPRESSEN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av 12 livsregler : ett motgift mot kaos. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fullkomligt briljant
  Devour, 30 september 2021

  Oerhört djuplodande och strukturerad. Det är inget annat än ren njutning att omfamna Petersons kloka tankar och formuleringar. Han är en eldkastare i samhällets idag alldeles för vänstervridna och multikulturella mörker.

 2. Ansvar
  -, 4 mars 2021

  Enligt mig en av de mest viktiga böcker som på senare tid skrivits. I en tid där gemene man ständigt skyller ifrån sig på andra, samhället eller livet i sig, ger denna bok en mer samhällsnyttig och meningsfull syn på tillvaron där ansvar står i fokus. Individer behöver ta ansvar för sina liv och därigenom finna mening. Rekommenderas varmt!

 3. Rekommenderar inte boken
  albert, 10 april 2020

  Författaren verkar vara alltför självupptagen för att inte inse att boken som innehåller närmare 400 sidor tröttsam läsning skulle sparat tid och varit mer lättåtkomlig för läsaren om den bantats ner till max 50 sid.
  Peterson är överskattad.

  Spara pengarna till något annat!

 4. Fungerade verktyg för ett sundare förhållningssätt
  André, 4 januari 2020

  Boken erbjuder fungerande verktyg för att nå lite närmare den ständigt flyktiga balans de flesta av oss strävar efter i livet.

  Man kan som naturvetenskapligt fostrad argumentera för att visst innehåll är för "fluffigt" - i synnerhet vi svenskar som växt upp utan nämnvärd exponering för religiös berättelse som medium för förmedling av verklighetsförankrade och pragmatiska erfarenheter.

  Om man med integriteten i behåll vill kunna hävda att man är öppensinnad, blev min slutsat... Läs hela recensionen

 5. Allt är individens fel
  Elias, 1 maj 2019

  Är du olycklig, har korkade barn, är överviktig eller inte så rik som du önskar?
  Då är du lat eller har inte försökt tillräckligt mycket. Alternativt kvinna.
  Cynisk människosyn och den enda lösningen är att försöka hårdare samt att återgå till den "gamla goda tiden" då män var män och kvinnor var kvinnor.

  Det är uppfriskande med ett annat perspektiv. Men boken var svårläst, han bara babblade på så det var svårt att komma ihåg vad kapitlet ens skulle handla om. Och hans utgå... Läs hela recensionen

 6. Jag älskar det citatet.
  Ursula Urbanski, 26 april 2019

  Jordans sjätte livsråd - "Ha ditt eget hus i ordning innan du kritiserar andras" - minner om ett citat av Gustave Flaubert: "Var ordinär och vanlig i ditt liv, så att du kan vara våldsam och originell i ditt arbete."

 7. Fantastisk läsning!
  Karel Krovacek, 10 januari 2019

  Önsketänkande, men boken borde ingå som ett obligatorisk läsning på gymnasie/universitetsnivå.
  En bok som kommer göra svenska feminister, genderförespråkare, pseudointellektuella, neomarxister etc. galna!

 8. Ett isberg under ytan.
  Koltrasten, 21 december 2018

  Detta är en av de absolut viktigaste böckerna i vår tid. Med ett städat språk och väl genomtänkta formuleringar, lyckas Peterson fånga alla de aspekter av livet och sätten vi människor fungerar och förhåller oss till omvärlden. Det finns även en djupare mening bakom alla de bibliska inslag som dyker upp och som många tycks reagera starkt på , men är man tillräckligt öppensinnad lyckas man nog se poängen med även dessa istället för att ta avstånd från det man inte vill förstå. Jag vågar påstå ... Läs hela recensionen

 9. MYCKET matnyttig bok
  Jan Wallin, 6 december 2018

  Den är MYCKET matnyttig!!!
  För er som är av en annan åsikt hänvisar jag till
  regel 9:
  Förutsätt att den du lyssnar på (eller i det här fallet läser) kanske vet något som du själv inte vet.
  (Ta det som en huvudregel nästa gång du talar med någon som inte är av samma åsikt som du!)
  Regel 3 är inte tokig heller:
  Bli god vän med människor som vill ditt bästa.
  Livsregel 5:
  Låt inte dina barn göra något som får dig att tycka illa om dem (Läs förklaringen för att få insikt!)

 10. Tyvärr enbart för nordamerikanska läsare...
  urzi, 9 november 2018

  Rent häpnadsväckande hur professor Peterson lyckas krascha och omintetgöra ett sådant vällovligt projekt. Han hade faktiskt något riktigt stort och viktigt på gång här, och bitvis är det riktigt bra och läsvärt men professorn kan bara inte behålla sin gudstro för sig själv, utan hemfaller ideligen åt djuplodande bibeltolkningar som förklaringar till vårt samhälle idag. Är man inte född i USA eller Kanada så är det riktigt kämpigt att förstå sammelsuriet och hoppandet mellan "vetenskap" och "b... Läs hela recensionen

 11. Pseudovetenskaplig och vinklad
  Sofia V, 27 oktober 2018

  Peterson använder sin titel som professor och psykolog för att skriva en pseudovetenskaplig bok starkt grundad i utdaterade evolutionsteorier. Han särskiljer män och kvinnor på ett sätt som modern forskning inte understödjer över huvudtaget, och låter de flesta av sina resonemang bygga på en "slippery slope", det vill säga han drar allt som oftast förhastade slutsatser och sammanlänkar helt skilda fenomen med varandra som sakar logiskt stöd. Alla som väljer att läsa den här boken borde sätta på sig starkt granskande glasögon

 12. Tänkvärd
  Bengt, 9 juli 2018

  En självhjälpsbok och/eller bildningskälla med imponerande djup och bred kontext. Känns stundtals lite tung måhända med den lite väl många bibelreferenser.

 13. En enastående bok som ALLA bör läsa.
  GLF , 2 juli 2018

  Jordan ÄR den mest inflytelserika intellektuella tänkaren i västvärlden just nu.
  Den här boken kommer du att bära med dig resten av livet. Här bjuds vi på 12 livsregler utan en massa ängsliga omskrivningar.

 14. Fint med lite sanning.

  Fint med lite sanning och enkla regler som skapar ett bättre varande. Peterson är skarp och klok i en balanserad kombination.

 15. Reaktionär smörja!
  Dr Max Hansson, 25 juni 2018

  Bland det sämsta jag läst! Lägger många rader på att blåsa upp författaren och framställa honom som en stor vetenskaplig tänkare. Sen framkommer tydligt att han saknar varje spår av vetenskaplig grundtanke. Fria lösryckta åsikter, ofta häpnadsväckande reaktionära, troliggörs eller "bevisas" med lösryckta exempel, ofta ur egna erfarenheter men ibland ur tydliga missförstånd om den evolutionära forskningen. Många exempel även ur myter och psykologi, möjligen är exemplen sanna - det har jag inte... Läs hela recensionen

 16. tar upp allvarliga regler med glimten i ögat
  Peter Alsensjö, 24 juni 2018

  boken tar upp regler med liknelser till djurvärden och bibeln men samtidigt med glimten i ögat
  den är lättläst och man förstår vad han menar och kan dra paralleller in till sig själv och sin omgivning

  ek den till de flesta jag träffar

 17. en viktigt bok, läs den
  peter nordin , 21 juni 2018

  för några kan det är självklarheter men alla blir "uppfriskade" av att läsa dem. Han är lite självsäker ibland den gode jordan, men han har klurat ut ett system som sitter ihop.

 18. Människan i ny-gammalt perspektiv
  Pea, 14 juni 2018

  Oerhört givande att få belyst den mänskliga arten i ett evolutionärt och biologiskt perspektiv och inte det enda saliggörande, ett sociologiskt. JP hänvisar ofta till CG Jung, myternas och de kollektivt undermedvetnas betydelse.

 19. Psykologi/filosofi/etik
  qualitas, 9 juni 2018

  En grundlig genomgång av livets svåra frågeställningar. Bör läsas av alla, och bör läsas i utvilat tillstånd eftersom materialet inte är helt lättillgängligt.

 20. En sann intellektuell rockstjärna!
  Oliver Ylitepsa, 8 juni 2018

  Vill du leva ett liv där du kan både få kakan och äta den?
  Leva ett meningsfullt liv där ansvar inte känns som ofrivilligt lidande?
  Då är detta boken för dig!
  Denna bok fungerar definitivt som vad den utger sig för.
  Ett motgift mot Kaos. Och denna gången är det inte bara för bra för att vara sant. DET ÄR SANT!

  Jordan B. Peterson blåser nytt liv i elden som mästerverken av Carl Jung faktiskt är, men i en ny modern tolkning. Samtidigt så lär han dig hur man klarar av... Läs hela recensionen

 21. Oerhört välskriven och nytänkande.
  Fisken, 5 juni 2018

  Vilken bok! Helt klart bästa läsningen sedan Homo Sapiens. Många insikter och nyanserad kunskap perfekt i tiden. Kommer läsas fler gånger!

Visa alla 21 recensioner

Fler böcker av Jordan B Peterson