Smaker från Vietnam - en familjehemlighet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2018-10-18
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Le secret des vietnamiennes
Medarbetare
Öström, Arne (form)
Dimensioner
267 x 200 x 23 mm
Vikt
974 g
SAB
Qcabd-ocdc
ISBN
9789188697509
Smaker från Vietnam - en familjehemlighet (inbunden)

Smaker från Vietnam - en familjehemlighet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-10-18
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
VINNARE AV ÅRETS SVENSKA MÅLTIDSLITTERATUR 2018 I KATEGORIN BÄSTA ÖVERSATTA ETNISKA KOKBOK

Mat, familj och kärlek!

I Smaker från Vietnam delar den hyllade författaren Kim Thúy med sig av läckra recept från sitt födelseland Vietnam: färgglada vardagsrätter som är fullpackade med intensiva smakupplevelser. Det bjuds på soppor, sallader, långkok och grillat - men även sötsaker och passande vintips. Hon guidar också bland det som utgör själva kärnan i det vietnamesiska köket: olika sorters risnudlar, fisksåsen, det rika utbudet av färska örter, frukt och grönt. Varje tugga ska kännas som en explosion av olika dofter och smaker!

Liksom många andra vietnameser föredrar Kim att uttrycka sin tillgivenhet för nära och kära genom maten och inte med hjälp av ord. I Vietnam är recept välbevarade familjehemligheter som går i arv från en generation till nästa, och alla bär de på sin speciella historia. De kulinariska skatter som Kim har samlat här är maträtter som kärleksfullt har lagats av hennes mor och mostrar genom åren. Boken är en inspirerande djupdykning i det vietnamesiska köket och matkulturen - men också en rörande hyllning till kvinnorna i Kim Thúys färgstarka familj.

KIM THÚY är född i Vietnam och kom som båtflykting till Kanada. Hon är författare till ett flertal böcker, däribland hyllade debutromanen Ru. Dessutom är Kim advokat och innan hon skrev sin första bok drev hon en vietnamesisk restaurang i Montreal. Kim Thúy var en av fyra slutkandidater till Den Nya Akademiens Litteraturpris 2018och vann pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2018 för bästa översatta etniska kokbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Smaker från Vietnam - en familjehemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vietnam på vårt svenska bord ger värme o reslust

    Välskriven o fantastiskt vackra bilder.
    Roliga, enkla recept som ger personlig insyn i den Vietnamesiska familjens matglädje o uppfinnings rikedom.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kim Thúy