Livet, börsen och allting (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2022-03-24
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qbccc
ISBN
9789188699701

Livet, börsen och allting

Häftad,  Svenska, 2022-03-24
214
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Siffror, estimat och diskonterade kassaflöden i all ära för att lyckas som investerare krävs så mycket mer. Och mycket av det som gör en framgångsrik på börsen är faktiskt det som ger balans i livet i stort.

Livet, börsen och allting är en bok riktad mot investerare och som tar sig an det stora, breda perspektivet. Den mångårige investeraren och fondförvaltaren Erik Sprinchorn och privatinvesteraren Cristofer Andersson tar sig här an ett grandiost projekt att presentera mentala tankemodeller och utgångspunkter som både investerare och privatpersoner kan dra nytta av. Via besök i såväl antikens värld som hos Candide och Kafka guidar de oss genom frågeställningar och perspektiv som sällan lyfts in i aktiesfären.

Varför lockas vi av berättelser och vilka risker finns det med att vi gör det? Ska en investerare ha ett optimistiskt eller ett pessimistiskt kynne och varför? Vad kan vi lära oss av historiska händelser? Livet, börsen och allting är i det närmsta en slags Liftarens guide till galaxen för investerare. Den ställer de stora frågorna, men är också konkret och ger många användbara råd.

Meriterad duo
Erik Sprinchorn är grundare av TIN Fonder med fokus på investeringar i bland annat hälsa och teknik. Han har drygt 25 års erfarenhet från aktiemarknaden som analytiker och förvaltare inom stora bolag som SEB, Alecta och Swedbank Robur.

Privatinvesteraren Cristofer Andersson är gymnasielärare i svenska och historia och har ett antal framgångsrika titlar bakom sig. Ekonomiböckerna Börspsykologi och Mer börspsykologi (Pug Förlag 2020/2021) har båda rönt stor uppmärksamhet. Han är också aktuell med den omtyckta historiska romanen Gaius Marius: Roms tredje grundare Novus Homo (Pug Förlag 2021).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet, börsen och allting
  2. +
  3. Investera med rätt fokus : 15 råd som tar dig till nästa nivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Investera med rätt fokus : 15 råd som tar dig t... av Magnus Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 421 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna