Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2018-09-26
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Overlevelse i en overmedicineret verden - Find selv evidense
Medarbetare
Elgstrand, Andreas (form)
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
643 g
SAB
Vd
ISBN
9789188729125
Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte (inbunden)

Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-26
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte Kan levereras innan julafton
Att ta eller inte ta emot den medicinska behandling som erbjuds ...

... det är frågan som allt fler har anledning att ställa sig, eftersom läkemedel i många länder har blivit den tredje vanligaste dödsorsaken efter hjärtsjukdomar och cancer.

Men hur ska vi ta reda om mediciner och behand lingar fungerar eller inte?

Vi måste själva ta reda på fakta, menar den danske professorn Peter C. Gøtzsche. Det finns inga genvägar. Vi kan inte blint lita på myndigheter, läkare, me dier och företag. I sin nya bok ger han en stor mängd praktiska råd om hur vi skaffar oss denna nödvändiga kunskap.

Konsten att överleva i en övermedicinerad värld är en självhjälps-guide om hur vi via internet söker och hittar de mest tillförlitliga beläggen som rör diagnos och behandling inom sjuk- och hälsovården.

Författaren undersöker också evidensen för en rad vanliga behandlingar mot till exempel astma, cancer, fysisk smärta, känslomäs sig smärta, infektioner, influensa, de mens, högt blodtryck och mag-tarmbesvär. Även flera alter nativ medicinska be hand lingar granskas. Boken vänder sig både till en intresserad allmänhet och till läkare och annan vårdpersonal.

 

OM FÖRFATTAREN

Peter C. Gøtzsche är specialistläkare inom intern medi cin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han är en av grundarna av forskarnätverket Cochrane Colla bo ration och chef för dess kontor i Köpenhamn. Han har publicerat mer än 70 papers i världens fem viktigaste vetenskapliga tid skrifter, British Medical Journal, Lancet, Journal of the Ame rican Medical Association, Annals of Internal Medicine och New England Journal of Medicine .

Peter C. Gøtzsche har tidigare utgivit Dödliga mediciner och organiserad brottslighet (2015) och Dödlig psykiatri och organiserad för ne kelse (2016). Den förstnämnda tilldelades 1:a pris i British Medical Association Book Awards 2014. En mycket läsvärd bok som är spännande att läsa på grund av den stringens som präglar författarens redo vis ning. En fantastisk snabbkurs i varför statistik och veten skaps teori är viktig , skrev Hans Peter Söndergaard, över lä kare vid karolinska institutet, om Dödliga mediciner

 

TIO SLUTSATSER

Tio slutsatser ur Konsten att överleva i en övermedikaliserad värld

Digitala örontermometrar är inte tillförlitliga.

Hostmediciner fungerar inte.

Allmänna hälsokontroller gör mer skada än nytta.

Febernedsättande läkemedel är kontraproduktiva och minskar kroppens immunförsvar tiofalt.

Demensläkemedel fungerar inte.

Psykofarmaka har mycket dålig effekt på psy kiska problem och gör stor skada.

Psykoterapi fungerar.

NSAID-preparat (mot inflammation och smärta) hör till de mest dödliga preparaten och tar livet av människor bland annat genom blödande magsår och hjärtattacker.

Mammografi-skreening är skadlig och bör avskaffas.

Alternativmedicinska behandlingar som akupunktur, reflexologi och healing fungerar inte.

 

ALTERNATIVET TILL LÄKEMEDEL

Alternativet till läkemedel är inga läke medel. Vi skulle ha en friskare och mer långlivad befolkning om vi tog färre läkemedel. Tyvärr har läkare, andra som arbetar inom hälso- och sjukvården och många patienter väldigt svårt att inte göra någonting alls, detta trots att alla vet att en bra kirurg är någon som vet när man inte ska operera. Mycket ofta bör vi låta naturen ha sin gång, eftersom våra kroppar och sinnen har en stark förmåga att läka sig själva. I andra fall kanske vi bör välja en läkemedelsfri intervention med dokumenterad effekt. Peter C. Gøtzsche
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  albert, 15 september 2020

  Huvudbudskapet i boken är att man endast ska ta mediciner i yttersta nödfall. De flesta mediciner anser han gör mer skada än nytta.
  Det som är bra med boken är också att han poängterar något läkare aldrig annars talar om, nämligen läkemedelsbiverkningarna. Detta varnas för liksom övermedicineringens faror.

 2. Ger dig ett kritiskt tänkande
  Adrian, 4 december 2018

  Ett måste för alla som tar sin hälsa på allvar. Ger dig en överblicksbild av hur du ska betrakta och förstå läkemedelsindustrin, den moderna medicinen; att vara kritisk. Ofta är det tabubelagt att ifrågasätta läkares utlåtanden, vetenskapens ståndpunkter samt evidensbaserad medicins kunskaper. Dock så behöver inte det vara den objektiva sanningen, vilket den här boken ger svar på, genom en grundlig utforskning i hur man ska förstå och bemöta sjukdomar mm. Samt att den visar hur du själv ska t... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter C Gøtzsche