Föda barn med stöd : maximera din chans till en trygg förlossning (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2020-09-16
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
205 x 150 x 15 mm
Vikt
258 g
SAB
Vgab
ISBN
9789188729644
Föda barn med stöd : maximera din chans till en trygg förlossning (häftad)

Föda barn med stöd : maximera din chans till en trygg förlossning

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-09-16
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Födande kvinnor i Sverige idag måste de självklart bli behandlade som patienter när de kliver över tröskeln till förlossningsavdelningen? Eller finns det bättre modeller för hur för loss ningar kan gå till?

De frågorna har Märta Cullhed Engblom funderat över ända sedan hon utbildade sig till barnmorska. I Föda barn med stöd berättar hon om sina uppleve l ser av traditionell förlossningsvård och om hur hon ser på olika alternativa metoder som sätter den födande kvinnans egna krafter och behov i fokus.

I bokens första halva, Berättelser om födande , skriver fjorton kvinnor om sina erfarenheter av för lossningar som skett mera på deras villkor än på vårdapparatens oavsett om de skett i hemmet eller på sjukhuset.

Märta Cullhed Engblom är barnmorska och doula. Hon har arbetat med förlossning och eftervård på Akademiska sjukhuset i Uppsala, BB Stockholm och Södra BB. Hon håller även kurser, före läser och driver bloggen Föda med stöd .

UR BOKEN
Födandet som källa till lust och glädje

Varje kvinna har rätt att göra anspråk på sin egen förlossning. Det gäller både den kvinna som vill föda med all medicinsk hjälp som går att få och den som vill föda utan ingrepp. Det gäller också den kvinna som vill föda med smärtlindring och den som vill upptäcka smärtans potential i förlossningsförloppet.

Många kvinnor i den här boken vittnar om hur den bubbla av stöd som de tog med sig in på sjukhuset blev avgörande för att de skulle lyckas behålla huvudrollen i sin egen förlossningsfilm. Födande är inte rocket science. Det krävs inte alltid medi cinska ingrepp för att föda barn till världen.

Meningen har aldrig varit att födande kvinnor ska finnas till för sjukhusens skull. Den medicinska hjälpen ska framför allt finnas där för vår skull om eller när vi behöver den. Den största kunskapen om födande har de födande kvinnorna själva. Därför måste vi börja lyssna mer lyhört på dem.

Märta Cullhed Engblom
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Föda barn med stöd : maximera din chans till en trygg förlossning
 2. +
 3. Att föda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att föda av Gudrun Abascal, Madeleine Svärd Huss (inbunden).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Föda barn med stöd : maximera din chans till en trygg förlossning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättbegriplig, vacker och viktig bok om födande
  Aniara, 27 januari 2021

  Lär dig om födandets fysiologi, ta del av andra kvinnors upplevelse av att föda - och få kunskap om hur du kan öka förutsättningarna för en trygg och stärkande födsel. Älskar hennes blogg och boken lever upp till förväntningarna om klokskap, inspiration och evidensbaserade perspektiv!

 2. Läs!
  Anni, 2 oktober 2020

  En ödmjuk men väldigt rak på saken- bok som jag rekommenderar till blivande föräldrar och vårdpersonal som jobbar med blivande föräldrar. Boken börjar med lite annorlunda födelseberättelser och går sedan till tips och strategier för att kunna föda på dina egna villkor och föreställningar. Jag pluggar till barnmorska och tycker att boken har gett mig några viktiga input och tankeställare. Ett exempel är vad som händer om jag använder ordet födsel istället för förlossning. Fokus skiftar från at... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner