Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-10-25
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Martinelle, Susanne (form) / Martinelle, Susanne (foto)
Dimensioner
230 x 175 x 25 mm
Vikt
690 g
SAB
Qdfd
ISBN
9789188743237
Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen (inbunden)

Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-10-25
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken Nära samspel med hästar får läsaren träffa sexton av de allra främsta svenska mästarna inom de fyra disciplinerna hoppning, dressyr, trav och galopp, däribland Peder Fredricson, Tinne Vilhelmson Silfvén, Stig H Johansson och Per-Anders Gråberg. I spännande samtal delar Sveriges hästelit generöst med sig av sina tankar om och erfarenheter av hur man lyssnar på sin häst, hur man gör sig förstådd och om vikten av att ta hänsyn till varje hästs unika behov. När den finstämda kommunikationen är fulländad upplever mästarna sig som ett med sina hästar.

En ömsesidig tillit och respekt är en förutsättning för att tävlingskompanjonen med glädje ska vilja utföra det som ryttaren, kusken eller jockeyn ber om. Viktigast av alla resultat är känslan av gemensam stolthet och lycka.Amelie Ehrensvärd Cardellär journalist och författare, utbildad vid Journalisthögskolan, frilansar nu och var tidigare reporter på TT, SvD, Sydsvenskan, Land, TV4 med mera. Hon lärde sig rida på Ystad Ridklubb och därifrån köptes ponnyn Pontus. Sedan kom Beauty Boy. Med Cawdor William och Lesley tävlade hon i Ponnyallsvenskan i hoppning. Numera rider hon helst ut i naturen.

Susanne Martinelle är fotograf och grafisk formgivare, utbildad vid Berghs School of Communication, dipl. samtalsterapeut vid Huma Nova och fil.kand. vid Stockholms universitet. Hon har arbetat som fotograf sedan 2007 och utgår från gestaltningar av möten och stämningar när hon fotograferar. Hon rider dressyr och är sedan 2016 ordförande i Djursholms Ridklubb.

Tillsammans har de givit ut Mystik på svenska slott och Mystik på svenska teatrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen
  2. +
  3. Roliga katters kattkalender 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Roliga katters kattkalender 2024 (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin bok!
    Kaffeläsaren, 4 december 2018

    I den här boken får vi träffa Sveriges elit inom hoppning, dressyr, trav och galopp. Där delar de med sig av tips för hur de går tillväga i deras kommunikation med hästar. Det är intressant att få läsa vad Tinne, Peder, Daniel, Per-Anders och alla de andra tycker. Dock hade jag önskat att de gått mer på djupet. Kanske är det för att jag själv är hästnörd ändå ut i fingerspetsarna och gillar att nörda in på hästar, som jag upplever den lite mer ytlig. Boken känns som den riktas mer mot den som... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna