Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2018-11-12
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Eklund, Sigge (form)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
410 g
SAB
Hc
ISBN
9789188745149
Bränn alla mina brev (inbunden)

Bränn alla mina brev

(204 röster)  |  Läs 31 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-11-12
78
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 11 format & utgåvor

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.

Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

I BRÄNN ALLA MINA BREV väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 31 recensioner av Bränn alla mina brev. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag minns mina möten med Sven Stolpe
  hans giner, 27 augusti 2021

  En fascinerande och underhållande berättelse om en av Sveriges stora kulturpersonligheter. Jag minns speciellt en livlig diskussion under en promenad i Lundagård och en middag med Sven Stolpe i mitt hem i Lund.

 2. Oerhört romantisk och samtidigt oerhört tragisk
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 9 april 2021

  En stark roman som både innehar stor romantik samt stor tragik. Det här är det första jag läser av Alex Schulman och jag gillar verkligen hans sätt att skriva. Språket upplever jag på något sätt som omfamnande. Jag gillar hur romanen är inspirerad av verkliga händelser och hur den bottnar i riktiga brev och dagböcker. Det extremt romantiska blir ibland lite för mycket för mig, samtidigt som det är fint att de verkar ha varit så innerligt förälskade i varandra. Boken är uppdelad i tre perspekt... Läs hela recensionen

 3. Läs Bränn alla mina brev
  Lena , 29 mars 2021

  Välskriven och ingående berättad, en barndomsskildring som sliter i hjärtat. Barnets utsatthet men också mammans uppväxtförhållande som man förstår bidragit till hennes utagerande och elakhet

 4. Gripande inkännande om familjen
  Marie Yvonne Strömberg, 20 november 2019

  Alex Schulman är som bäst i sitt berättande om sin familj, tycker jag.
  Det är ömt, äkta, sorgligt och han använder sin humor så fint. Starkt berättat.

 5. Underbar.
  Lotta Bokmal, 12 juli 2019

  Så fint skrivit. Jag tycker att Alex Schulmans böcker bara blir bättre o bättre. Han är en mästare. Ser fram mot nästa.

 6. välskriven
  Tore Södermark, 6 juni 2019

  Alex skriver ingående och mycket påläst om nära släktingar och det måste vara en stor svårighet att göra utan över eller underdrifter

 7. Toppen! Nästan 5 av 5.

  Väldigt välskriven och spännande på ett annorlunda sätt!
  Ett udda och tragiskt människoöde jag inte kände till. Väldigt personligt och utlämnande!

 8. En sorglig famlijehistoria

  En bok man inte kan lägga ifrån sig - en gripande berättelse. Jag kan hålla med tidigare recensent att även Karin (och Olof) hade ett ansvar. Karin framstår lite som den vita oskulden. Alex Schulman har ett språk som bara flyter.

 9. Imponerande försök att bryta det sociala arvet

  Alex Schulmans roman är en gripande berättelse som utspelar sig på tre plan parallellt. Ett i nutid där författaren försöker komma underfund med bakgrunden till en mörk sida inom sig själv och som får honom att genomföra en undersökning av familjehistorien. Ett på 80-talet där han återkallar minnen från sin barndom i morföräldrarnas hem där han ställdes inför situationer som var svårförståeliga för ett barn. Och ett från 50-talet där han med hjälp av brev, dagböcker och olika dokument försöke... Läs hela recensionen

 10. Köp och läs!
  Agneta Markås, 1 april 2019

  En Oupphörligt engagerande och gripande kärleksroman. Välskrivet som väntat av Alex Schulman.Brutalt ärligt och trovärdigt porträtt av de kända morföräldrarna.

 11. en berättelse om kärlek
  Jaana Kristiina Blank, 1 april 2019

  En berättelse om kärlek och vad bristen på tillit kan göra med människan -gillar Alex sätt att skriva, han hittar balansen, inte för högtravande, han har sinne sinne för detaljer som skapar "stämningar"

 12. En familjs släkthistoria
  Morran (Medvägaskogen), 31 mars 2019

  Alex Schulmans tredje bok om sina uppväxtår är briljant skriven. Han börjat med ett inledande kapitel där han utlämnar sig till oss läsare. Han skriver om rädslan som han ser i sina egna barns ögon. Men jag har inte slagit dem - varför är de då rädda för mig?
  Alex inser att han måste ta reda på vilka sociala arvsanlag som finns i hans släkt. Den han forskar kring är en uppburen person i Sverige - Sven Stolpe. Sven Stolpe är Alexs morfar.

  Alex bygger upp sin berättelse som en th... Läs hela recensionen

 13. Underbar bok
  Inger Schill, 21 mars 2019

  Man blir aldrig besviken när man läser en bok av Alex Schulman. Vårdat språk, fin uppbyggnad av historien. Vilket triangeldrama. En kärlekshistoria utan lyckligt slut.

 14. Bränn alla mina brev
  Milton, 11 mars 2019

  Mycket intressant för någon som uppnått min ålder och levt med namnet Sven Stolpe i många tidningnotiser. Upplevde honom som en bråkmakare som ville få fram sina åsikter i alla lägen. Fått en förståelse för vad som låg bakom hans missnöje.

 15. Bränn inte min bok
  Andreas Öller, 13 februari 2019

  Alex Schulman grundade sajten Stureplan.se 2005. Han är slltså en snobbg jävel. Därför är det intressant att se om han kan skriva.

 16. Favoritbok
  Inger Marianne Tjernström, 11 februari 2019

  En mycket bra bok, intressant och vackert språk. En bok som jag rekommenderat och lånat ut till många. Jag är imponerad av Schulmans sätt och nysta i och skriva om sin mormor och morfar.

 17. Underbar och sorglig familjekrönika
  Cissi, 6 februari 2019

  En berättelse om en dysfunktionell familj som griper tag och det var omöjligt att lägga boken ifrån sig.
  Det är mycket som faller på plats när familjehemligheter kommer i dagen och det blir enklare att förstå varför människor är som de är.

 18. En av de bästa böckerna under 2018
  Inger H, 1 februari 2019

  Ett relationsdrama som tar andan ur en, så grym och utstuderat djävulsk bakom kulturelitens fasad!
  Så ömsint och insiktsfullt om vad som är det viktigaste livet, kärleken mellan människor.
  Läs den!

 19. Tung läsning
  Maja, 20 januari 2019

  ✉️Dags för recension✉️
  Bränn alla mina brev av Alex Schulman
  --------------
  Denna bok var jag skeptisk till en början-eftersom jag inte har läst något av Alex innan. Men vad fel jag hade! Han skriver så öppet och sårbart. Han är duktig i sitt skrivande jag tycker om hur han väver ihop olika händelser i denna bok.
  Boken rör sig genom tre olika perspektiv där vi följer Alex i nutid, då han var barn och även hans mormor Karin och morfar Sven Stolpe. Läs hela recensionen

 20. Lättläst med tungt innehåll
  Bokdjungeln , 16 januari 2019

  Schulman poängterar att detta är en roman men som bygger på verkliga händelser. Kalla den vad du vill, men jag tycker den känns väldigt rak och ärlig. Under tiden jag läser kommer jag på mig själv med att önska om ett lyckligt slut. Fast jag vet att det inte blir så, så blir jag ändå ledsen när jag kommer till sista sidan och verkligen inser detta. Schulman är duktig på att skriva och det blir därför enkelt att se händelserna framför sig. Kanske är det också därför jag, efter att läst ut boke... Läs hela recensionen

 21. Bränn alla mina brev, vilket avslöjande
  Sven-Olovf Falkbring, 2 januari 2019

  En Lysande berättarkonst han besitter. Man vill inte lägga ifrån sig boken. Här gick mina positiva uppfattningar om Sven Stolpe i kras!

 22. Gripande kärleks-berättelse
  Aron F, 2 januari 2019

  Romanen utgår ifrån tre olika tidspunkter och sammantaget bildar en fascinerande berättelse om inte bara kärlek men Alex egna resa med nya insikter om sina morföräldrar.

  Boken slukades, för egen del, på ca. 2 dagar och mersmak är definitivt etablerat.

 23. Stark skildring, men inte högsta betyg
  Björn Nilsson, 27 december 2018

  Toppenläsning, bra gjort. Vissa riktigt bra delar. Lättläst ändå starkt. Men tycker inte det var helt lyckat med vissa samtidsreferenser. Schulman borde inte skrivit som att man känner honom sedan tidigare.

 24. Älskar Alex Schulman!
  Malin Wanderydz, 6 december 2018

  Så stark! Precis som alla hans böcker, men denna är starkare än starkast! Bedrövlig, kärleksfull, insiktsfull, vacker, elak och den efterlämnar så mycket tankar och själslig ömhet till Karin som inte lever längre. Att Alex ifrågasätter sig själv i sitt föräldraskap i sin påverkan på sina barn är det största och finaste en förälder kan göra! Att inte blunda för det jobbiga. Och att han dessutom berättar för oss 💙Tack Alex för din bok, en bättre julklapp kan jag aldrig få!

 25. Ljummet
  Gitz, 3 december 2018

  Har tidigare läst 3 böcker av AS om hans far, hans mor och hans fru och tyckte främst de två förstnämnda var mycket bra - har läst om den första flera gånger. Så jag blev väldigt glad när jag såg att han skrivit en ny - historiska olösta mysterier är dessutom en favorit.

  Men jag blev besviken; AS briljerar fortfarande i sitt sätt att berätta om sig själv (i nutid) men när han hittar på och berättar om vad som skedde de tre huvudfigurerna emellan blir det platt och ointressant.
  <... Läs hela recensionen

 26. Som en blogg
  Justine13, 18 november 2018

  Det kanske är så kändisar säljer böcker nuförtiden. Man skriver bara om sitt liv, sina barn, sin fru och nu sin morfar. Och så låtsas man att det ärt allmängiltigt. Tycker inte han har något eget språk. Lite bloggvarning i alla hans böcker. Har läst några. Han lyckas inte riktigt gestalt historien, bara förmedla den. På ett ytligt sätt.

 27. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 12 november 2018

  Jag har läst sex böcker tidigare av Alex Schulman. Privat - Mejlkorrespondens som han skrev tillsammans med Carolina Gynning. TID - Livet är inte kronologiskt och RUM - En roadtrip genom psyket som han skrev tillsammans med Sigge Eklund. Och så tre böcker som han har skrivit ensam, Skynda att älska, Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött, och Glöm mig.

  Jag har tyckt mycket om alla böckerna. och speciellt om dom tre böckerna som Alex S... Läs hela recensionen

 28. Yta maskerad till djup
  Bo Persson, 12 november 2018

  Jag upplever inte att boken ens närmar sig det djup den utger sig för att nå. Här finns en tendentiös ytlighet utspridd över sidorna och boken känns för mig som ett hastverk. Varför inte gå på djupet med de känslor som Schulman ibland närmar sig? Boken blir snarast fullt deskriptiv än personligt resonerande och framställningen känns bitvis oengagerad, inte minst då den så uttryckligen försöker förmedla Schulmans sorg och ångest utan att våga beskriva den djupare. Det blir i mina ögon ytligt o... Läs hela recensionen

 29. Återigen briljerar Schulman.
  @bokida_, 7 november 2018

  Jag har tidigare läst Alex Schulmans böcker och blev glad när jag såg att han skulle skriva en ny. Samtidigt kom jag på mig att tänka "jasså en till bok där han beskriver sin komplexa relation med en familjemedlem" och "Att outa sin mormors affär, hur kan han?!". Jag började alltså läsa boken med en viss skepsis men slogs redan från start över vilken ärlig, blottande och fin beskrivning han ger om sitt liv och sin släkthistoria.

  Boken är skriven utifrån tre perspektiv: hans eget pers... Läs hela recensionen

 30. En otroligt stark läsupplevelse!
  Malin Tuvesson, 4 november 2018

  Det här var den första boken som jag läser av Schulman vilket jag måste säga var en positiv och mycket stark läsupplevelse. Han har ett tempo och språk som gör att jag flyger genom sidorna med en lätthet i ett tungt ämne. Han skriver ärligt och med en råhet som får mig att bli imponerad och känna genans samtidigt. Jag kommer absolut läsa fler av hans böcker vid tillfälle.
  Boken börjar med honom och slutar med honom men mellan start och slut får man läsa om en sådan tragik att jag vill gå... Läs hela recensionen

 31. En bok som berör
  Ingrid, 3 november 2018

  Med höga förväntningar började jag att läsa boken, och kunde inte sluta...
  Fängslande och utlämnande berättelse och jag uppslukades av den gripande familjehistorien.
  Boken berör, griper tag och dröjer sig kvar!
  Det är Alex bästa bok, nu väntar jag på nästa!

Visa alla 31 recensioner

Fler böcker av Alex Schulman