Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2018-11-22
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
216 x 145 x 20 mm
Vikt
414 g
SAB
Hc
ISBN
9789188769695
Svavel (inbunden)

Svavel

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-11-22
203
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är sommar 2015 när 45-årige läraren Alexander Glesa ärver ett torp i Husby socken i Dalarna. Torpet står på en jordkällare från 1600-talet och är den första kända platsen för Alexanders släktursprung. Och det väcker Alexanders intresse. Men ibland kanske man ska låta bli att gräva i sin historia?

Britta Anna Svensdotter har precis fyllt 17 år när hon lämnar föräldra- hemmet för att tjäna som piga på en av de finaste gårdarna i Husby socken. Trots sin starka gudstro och kärlek till sina medmänniskor är det mörkret som blir hennes följeslagare på gården. Året är 1675 och både Svenska kyrkan och allmänheten är misstänksamma mot allt och alla som kan tänkas ha med häxeri och djävulskonster att göra. Hade kanske Britta kunnat hålla ondskan borta?

Svavel är en rysare/spänningsroman som bygger på två parallella historier. Den ena utspelas i nutid och den andra på 1600-talet. De två berättelserna vävs samman, svunnen tid söker sig in i vår samtid, ålderstiget skrock färdas längs gamla stigar till nuet och dagens rationella livsinställning.

Vad har Brittas öde med Alexander att göra?
Varför tillåter människor sig att tro på vissa saker?
Varför tillåter de sig inte att tro på andra?

Patrik Vult von Steyern är född 1963. Han bor i Helsingborg, men tillbringar mycket tid i sitt hus i skogarna utanför Knäred i Halland. Patrik är en rutinerad skribent med trettio års erfarenhet som kreatör och copywriter inom reklambyråbranschen. Svavel är hans andra roman genom Visto förlag. Den första, Elefantkyrkogården, fick ett mycket varmt mottagande när den kom 2017 och har även getts ut som ljudbok och e-bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svavel
 2. +
 3. Något att dölja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Något att dölja av Elizabeth George (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patrik Vult Von Steyern

 • Elefantkyrkogården

  Patrik Vult Von Steyern

  När man får diagnosen primär levercancer och samtidigt får veta att man maximalt har två år kvar att leva, är det kanske naturligt att söka sig till vänner och familj under den tid man har kvar. Men Markus Dahlén, en 38-årig bankman från Göteborg,...

 • Ett liv med de döda

  Patrik Vult Von Steyern

  Jacob och Miriam och deras två små barn ska flytta från Stockholm till Hyltebruk och börja ett nytt, lugnare och rikare liv med spännande jobb och massor av tid över för varandra. Jacob reser ensam en dag i förväg för att hinna fixa i deras nya he...