Det nya livet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Ellens val (del 1)
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Lovereads
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
185 x 135 x 20 mm
Vikt
273 g
SAB
Hc
ISBN
9789188801609

Det nya livet

(17 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-02-08
198
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Första delen i en unik och beroendeframkallande romanserie om kärlek och systerskap, i en tid av förändring. En stad, många drömmar. Året är 1915 och Ellen har just klivit av tåget i Ljungsala, en universitetsstad i södra Sverige. Hon har rest dit för att träffa sin syster, men blir snart indragen i stadens alla lockelser. Vänskap och kärlek uppenbarar sig och för första gången känner Ellen att möjligheterna är oändliga. Något väcks till liv i henne. Kanske kan även hon bli något? Men vägen mot drömmen visar sig bli svårare än hon först trott. I en värld där nytt och gammalt möts börjar kvinnor upptäcka nya vägar - i livet och i kärleken. Men inget kommer utan svårigheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det nya livet
 2. +
 3. Kärleken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärleken av Helena Dahlgren (häftad).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Det nya livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar

  Vilken underbar bok!
  Här får man resa i tidens tecken. Beskrivningarna är helt fantastiska man kan höra förändringarnas vingslag och det är så intressant enligt mig.
  Man vill gärna fortsätta att följa Ellen i hennes fotspår i sökandet att finna sig själv och samtidigt finna tron på sig själv att hon kan fixa allt hon företar sig, trots invanda mönster.

 2. Superbra!

  En fantastisk berättelse med många fina karaktärer som du bara älskar. En fin stämning i hela boken och du vill sträckläsa boken.

 3. Stark början på ny serie
  -, 2 april 2021

  Jag tyckte mycket om "Ellens val: Det nya livet" och fastnade nästan direkt. Boken är lättläst med korta kapitel, vilket alltid ökar min lästakt. Boken har bra driv och är så välskriven att det var lätt att se allting framför sig utan att flytet drogs ner av allt för många tunga beskrivningar. Dessutom befolkas boken av många härliga och starka kvinnor som man inte bara kan låta bli att tycka om. Att få följa med och "uppleva" tiden när kvinnans frigörelse tar fart är också intressant och lärorikt.

 4. Charmig och trevlig feelgood
  @bettan_bokprataren (Örebro), 21 februari 2021

  Min passion för historiska romaner har alltid funnits och jag mår faktiskt som bäst när jag läser dessa. Dessutom har jag själv läst litteraturvetenskap och älskar vinklingen i den här berättelsen med alla litteraturhänvisningar och inslag om gamla svenska författare.

  Jag tycker mycket om språket, person- och miljöbeskrivningarna samt tilltalande språket som drar in mig i berättelsen direkt från första sidan.
  En fint berättad historia om framförallt vänskap och kärlek till familj... Läs hela recensionen

 5. Ljuvlig läsning!
  Kaffeläsaren, 8 februari 2021

  Jag har haft förmånen att få förhandsläsa den första boken i den nya serien Ellens val. Serien tar sin början år 1915 och vi får följa Ellen som reser med tåget till Ljungsala där hon ska söka upp sin syster. Det blir starten på en ny och spännande tid för Ellen, en tid då de flesta tycker att kvinnornas plats är i hemmet, där de ska sköta hem och familj och vara nöjda med det. Men Ellen drömmer om ett annat liv där hon får studera och göra det hon själv vill.
  Det nya livet är en fängsla... Läs hela recensionen

 6. En härlig feelgood-bok
  Johan H, 4 februari 2021

  Tycker denna feelgood-bok som jag förstår är första i en kommande serie är väldigt fin både vad gäller miljö och karaktärsbeskrivning. Författaren fångar verkligen mig som läsare med sitt sätt att skriva och berätta på ett väldigt behagligt och fängslande sätt.

  Boken handlar om kärlek och den viktiga syskonrelationen som jag så mycket känner igen mig i. Vi får följa Ellen som strax efter första världskrigets början 1915 tar tåget söderut för att träffa sin syster. Där i staden Ljungs... Läs hela recensionen

 7. En lättläst feelgoodroman
  Pernilla @ordochaventyr, 31 januari 2021

  En bok om en ung kvinnas kamp för att gå sin egen väg och bryta mönster i en mansdominerad värld.

  1915 tar Ellen, 18 år uppväxt på landet, tåget till den stora staden för att hälsa på sin syster som hon tappat kontakten med. Ellen blir kvar i staden i väntan på sin syster som visar sig vara bortrest.

  Vänskap, kärlek, systerskap och kvinnokamp med flera starka kvinnor som hjälper Ellen att stärkas i sin kvinnoroll.

  Detta är en lättläst fellgoodroman med flera hinder... Läs hela recensionen

 8. Lättläst med underbara miljöbeskrivningar
  -, 29 januari 2021

  Boken handlar om en flicka från landet som åker in till staden för att finna sin syster.
  Historien utspelar sig förr i tiden och samtidigt som den innehåller lite spänning i jakt på systern innehåller den en stor dos kärlek och vänskap.
  Så tar den även upp kampen om det jämställdhet och att även kvinnor ska få studera på universitet.

  En väldigt lättläst bok som man slukar i ett nafs och gärna vill ha en fortsättning på.

  Jag gillade framförallt miljö och personbes... Läs hela recensionen

 9. Historisk chicklit för unga vuxna.
  Linda Alette Andersen, 22 januari 2021

  Vi följer protagonisten Ellen under året 1915, hon är då 18 år. Som bakgrund står en samtid som färgas av första världskriget och de stereotypa roller som män/kvinnor stod inför. Hennes karaktär byggs upp som en sökare, då hon saknar sin storasyster Isa, som gift sig och flyttat från barndomshemmet till den fiktiva staden Ljungsala; en syster som längtat efter ett traditionellt liv som hemmafru, med man och barn, och som sakta försvunnit ur sin systers liv. Men sökandet av systern går sakta ö... Läs hela recensionen

 10. Härlig feelgood
  Art Art, 22 januari 2021

  Ung flicka från landet kommer till staden. Ellen letar efter sin syster som flyttat till Ljungsala och inte hörts av på månader. Historien utspelar sig år 1915 under brinnande världskrig.
  Ellen reser in till stan och hittar en kompis och ett jobb. Hon älskar att läsa böcker. Ellen blir snart kär i mjölkutköraren Jonas. Ellen blir även inspirerad att läsa på universitetet genom en litterär salong för kvinnor som hon får vara med i. Men det är en lång väg dit, och Ellen får kämpa. Kommer he... Läs hela recensionen

 11. Underbar, charmig och jag förälskade mig i boken
  veronicas_bok_bak_liv, 17 januari 2021

  Ellen bor på en bondgård i södra Sverige, hennes äldre syster Isa har flyttat från gården och gift sig. De brevväxlar med varandra och Ellens brev är långa medans systerns är korta och kommer mer sällan och Ellen undrar varför. Ellen bestämmer sig för att ta reda på vad som händer med hennes syster så en solig dag i maj 1915 tar hon tåget till staden Ljungsala. Väl framme i staden upptäcker Ellen att allt inte verkar vara som hon trott...

  Jag hade förmånen att få förhandsläsa denna ... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Helena Dahlgren