Petit och Rödben möter Monsterkatten (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Petit och Rödbens äventyr (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2019-08-05
Upplaga
1
Förlag
Roslagstext
Medarbetare
Kimselius, Jan (form)
Illustratör/Fotograf
Sofie Andersson
Dimensioner
217 x 150 x 13 mm
Vikt
301 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188807045
Petit och Rödben möter Monsterkatten (kartonnage)

Petit och Rödben möter Monsterkatten

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2019-08-05
109
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En monsterkatt har flyttat in på Kalmar slott. Monsterkatten slukar så många möss han kan, alla är livrädda för den. Slottsmusen Petit och hans familj vågar inte ge sig ut efter mat och spökkatten Rödben är försvunnen. En dag blir Petit tillfångatagen av prinsessan Cecilia som säger att hon ska mata monsterkatten med honom. Till slut står den lille musen Petit öga motöga med den stora Monsterkatten.

"I den andra boken om Petit får vi följa den modiga lilla musen och hans vän katten Rödben på nya äventyr på Kalmar slott. Det är ett spännande, lite läskigt äventyr, där de möter prinsessan Cecilia och de andra invånarna på slottet. Ska det snälla och goda vinna? När Kim skriver får man en målande bild av omgivningen, och det känns som om man är på plats. Petit och Rödben har blivit förebilder då det gäller att tro på sig själv och följa sitt hjärta, även om man är rädd." Oskar BengtssonKim M. Kimselius har under drygt 22 år fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2019 har Kim gett ut närmare 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa böcker på Island 2009.

Idén till böckerna om Petit och Rödben tog form efter att Kim hade gjort ett upplevelseäventyr om musen och katten på uppdrag av Kalmar slott. Med andra ord kan du hälsa på Petit och Rödben på riktigt och ta del av deras äventyr på Kalmar slott.

Detta är andra delen i serien Petit och Rödbens äventyr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Petit och Rödben möter Monsterkatten
 2. +
 3. Petit, Rödben och Riddaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Petit, Rödben och Riddaren av Kim M Kimselius (kartonnage).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Petit och Rödben möter Monsterkatten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Petit
  Carina, 9 november 2019

  Petit är en liten mus som lever på Kalmar slott. Kim beskriver slottet på ett bra sätt och man får lite historia också. Den visar på hur Vasas dotter använder musen till att skrämma folk för att få det som hon vill. Sedan sker en vändning som visar hur mycket en liten mus kan göra. Kim använder sig här av kampen mellan gott och ont. Hjälten blir den lilla musen och det onda är Cecilia, Vasas dotter som senare blev pirat.
  Kim använder sig här av en ny illustratör då bilderna är helt annor... Läs hela recensionen

 2. Spännande bladvändare
  Pia, 23 september 2019

  Kapitelbok att läsa själv eller högläsning. Roliga och spännande både för små och stora. Varje kapitel har en rubrik som ger en ledtråd till vad det handlar om. Kapitlen är inte långa, gör att även en inte så duktig läsare upplever att man kommer framåt i boken. Kapitlen slutar spännande, en bladvändare. Fina färgglada bilder på Petit och hans vänner och vad som händer dem. Det finns fler böcker om Petit och Rödben de går att läsa var för sig och man får tillräckligt med information i Petit ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius