Konsten att överleva Svenska kyrkan (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2018-02-27
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789188809063
Konsten att överleva Svenska kyrkan (kartonnage)

Konsten att överleva Svenska kyrkan

(33 röster)  |  Läs 14 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-02-27
249
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Konsten att överleva Svenska kyrkan Kan levereras innan julafton
Hon är prästen som blev bannlyst av kyrkan, efter att ha uppmanat till solidaritet med förföljda kristna. Hur kunde det bli så inom en organisation som säger sig stå för förlåtelse och medmänsklighet?

Trots att Svenska kyrkan har sex miljoner medlemmar, så finns det få röster som har berättat om spelet bakom folkkyrkans kulisser. Men hur är det att tjänstgöra inom en organisation där yta och innehåll inte stämmer överens? Inom en kyrka där politisk ideologi trumfar den kristna tron? Där mobbning och trakasserier är vardag trots att man säger sig stå för goda värderingar, och där bannlysning fortfarande drabbar den som inte marscherar i takt?

I Konsten att överleva Svenska kyrkan ger Helena Edlund, efter tolv år som präst, sin bild av en vilsen kyrka som gjort sig av med sin gamla identitet och nu desperat söker efter en ny. Boken är en djupt personlig berättelse om glädjen och de många goda sammanhangen men också en rasande uppgörelse med dysfunktionella arbetsplatser, arbetsgivare som vägrar följa lagen och makthavare som låter det ske utan att ingripa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att överleva Svenska kyrkan
 2. +
 3. Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser av Joakim Lamotte (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Konsten att överleva Svenska kyrkan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Avslöjar kyrkans inre sjuka verksamhet.
  Curt Persson, 11 maj 2021

  Boken är av de mest intressanta jag läst på mycket länge. Inte många av allmänheten och de som är medlemmar i Svenska kyrkan vet hur sjukt det är bakom kulisserna.
  Helena är värd allt beröm för sitt sätt att informera om detta. Dessutom skriver hon på ett sätt som gör att man helst vill läsa utan uppehåll.

 2. Mycket bra och insiktsfull. LÄS!
  Snöflingan, 3 januari 2021

  Mycket insiktsfull analys av Svenska Kyrkan som kidnappats av aktivister med en politisk agenda. Den utbredda politiska ondskan som styr svenska kyrkan idag är ett hot mot såväl demokratin som vår kristna värdegrund.

 3. Är detta sant,då vill jag inte vara med!!!
  birgittaannanna, 21 september 2020

  När jag läst denna bok,känns det som om Svenska Kyrkan och många av dess präster, inte klart förstår vad evangeliet handlar om.
  Detta kan inte vara en kyrka, efter Guds vilja, utan en organisation av maktmänniskor,som tror att vi vanliga svenskar ska lockas till deras vänsterinfluerade dumhet och empatilöshet. Boken får mig att tappa hakan och jag tror inte att det är denna kyrka som jag vill vara medlem i!!!

 4. Svenska kyrkans förvandling från Jesus
  Conny Lundberg, 16 september 2020

  Mycket intressant och sorglig historia som visar hur svenska kyrkan förvandlats från ett centrum för krisendom till ett aktivistcentrum med PK som centrum istället för Jesus.
  Kort sagt är det historien om hur politiska partier, med socialdemokraterna i spetsen, tagit över kyrkan till förmån för sina ideologier och för att vinna röster istället för att ge sann andlig tröst och hopp.

 5. Mycket läsvärd bok
  ND, 27 juli 2020

  Skrämmande läsning om grov vuxenmobbning inom en organisation där man minst förväntar sig det; den utåt "öppna" och presumtivt "kärleksfulla" Svenska Kyrkan.
  Intressant oavsett om man är kristen eller ej, religionsintresserad eller ej och politiskt intresserad eller ej, för i slutändan är detta en mänsklig historia om den lilla människan som vägrar att fegt tystna inför ett maktsystem.

 6. Vuxenmobbing i Svenska Kyrkan
  Malka, 10 mars 2019

  Detta är en väldigt informativ bok som förklarar hur det fungerar inom Svenska Kyrkan och de olika falangerna. Politik verkar vara viktigare än teologi och att hålla fast vid kärnan i den kristna tron.
  Men det är naturligtvis Helenas upplevelser som berörde mig mest. Det är ofattbart att man kan bete sig så här mot en kollega och ändå tro sig vara en god kristen.

 7. En intressant skildring från insidan
  Owe LIDGREN, 16 november 2018

  Visserligen är det bara den ena parten som kommer till tals. Men boken utgör en intressant skildring från insidan. Mycket att reflektera över. Klart läsvärd.

 8. Nyttig läsning
  inte Bo Giertz, 8 november 2018

  Edlund ger sin egen syn på händelser under hennes verksamma år i Svenska kyrkan, Jag skulle säga att Vi alla som läser denna bok måste vara medvetna om detta. Hon själv gör det klart och tydligt redan i inledningen av boken att detta är hennes berättelse.

  Jag rekommenderar denna bok för alla som har för avsikt att tjänstgöra i Svenska kyrkan. Vi kanske inte har samma teologiska utgångspunkter men likväl är det viktigt att personövergrepp i kyrkan (som kan sanktioneras från ledningen... Läs hela recensionen

 9. Mycket bra bok om den stackars svenska kyrkan
  Judit, 18 juni 2018

  Man får en skrämmande bekräftelse av tillståndet i den Svenska Kyrkan. Det är tur att man inte är medlem.
  Socialdemokratiska pampar med Wanja Lundby-Wedin i spetsen styr, varför? Politik är viktigare än teologi.
  All heder åt författaren som tog strid mot alla omoraliska mobbare i samband med "Mitt Kors" uppropet.
  Stasimentalitet, brott mot lagen om anställningstrygghet mm.
  En intressant fråga: Vem är egentligen ärkebiskopen Jackelén?

  Läs den!

 10. Mycket bra bok.
  Pappersläsaren, 5 juni 2018

  Även om man (som jag) inte är medlem i Svenska Kyrkan, så ska man läsa denna bok. Det är en personlig historia, men den belyser också en mycket långt gången politisering av SvK. Trots att den skildes från staten 2000. SvK (och den katolska kykan i Sverige före Gustav Vasa) är en del av Sveriges kultur historia och tradition, vilket SvKs ledande styresmän verkar inte bry sig om. De verkar också inte se kyrkan som i första hand en trossamfällighet. Värdegrundsdeklarerande. Fullständigt absurt. ... Läs hela recensionen

 11. Mycket läsvärd beskrivning av kyrkan och Sverige
  Lena Björkander, 2 maj 2018

  Fantastisk bok
  Skrämmande och viktig läsning.
  Vad händer med Sverige?
  Stundtals gripande.
  Varför har så många svårt att se verkligheten

  Stort tack till författaren.

 12. Trovärig om förfallet i Svenska Kyrkan
  Claes Hansson (Växjö), 27 april 2018

  Efter att ha läst och tagit del av mobbingen och misskötseln i Svenska Kyrkan så betraktar jag den inte längre som svensk. Tack Helena för att jag fick titta in en stund innan jag nu lämnat ruinerna.

 13. Vänsterns marsch genom instutitionerna..
  Göran Axel Adamson, 26 mars 2018

  Vänstern har inte utrotat sveriges konservativa institutioner. Man har tagit över dem - akademin, journalistiken, museet, militären, och nu kyrkan. Och sedan gör man processen kort med alla som har en äkta tro. Som Rudi Dutschke skrev för länge sedan, vad det handlar om är marschen genom institutionerna. Jackelén är ett bra exempel. Helle Klein ett annat. Glöm kristendomen. Tänk moralistisk vänster med en svansförning som inte är av denna värld. Och lägg sedan på detta en människa som har en ... Läs hela recensionen

 14. Oväntad bladvändare..
  Tomas Lenke, 10 mars 2018

  En skakande skildring av hur lågt i tak det är i svenska kyrkan och hur man mobbar ut alla som inte ställer upp på den politiska agendan, det verkar som om tro och bibelns budskap är underordnat. För mig som icke-troende och ej medlem i svenska kyrkan har en helt ny värld öppnat sig. Kan inte sluta läsa den skakande och självutlämnande berättelsen hur illa kyrkan behandlar en verkligt troende och engagerad präst. När man tror att det inte kan bli värre ... ja då blir det just det. Att bilda g... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner