Konsten att överleva Svenska kyrkan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2018-02-27
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789188809063
Konsten att överleva Svenska kyrkan (häftad)

Konsten att överleva Svenska kyrkan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2018-02-27
228
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hon är prästen som blev bannlyst av kyrkan, efter att ha uppmanat till solidaritet med förföljda kristna. Hur kunde det bli så inom en organisation som säger sig stå för förlåtelse och medmänsklighet?

Trots att Svenska kyrkan har sex miljoner medlemmar, så finns det få röster som har berättat om spelet bakom folkkyrkans kulisser. Men hur är det att tjänstgöra inom en organisation där yta och innehåll inte stämmer överens? Inom en kyrka där politisk ideologi trumfar den kristna tron? Där mobbning och trakasserier är vardag trots att man säger sig stå för goda värderingar, och där bannlysning fortfarande drabbar den som inte marscherar i takt?

I Konsten att överleva Svenska kyrkan ger Helena Edlund, efter tolv år som präst, sin bild av en vilsen kyrka som gjort sig av med sin gamla identitet och nu desperat söker efter en ny. Boken är en djupt personlig berättelse om glädjen och de många goda sammanhangen men också en rasande uppgörelse med dysfunktionella arbetsplatser, arbetsgivare som vägrar följa lagen och makthavare som låter det ske utan att ingripa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att överleva Svenska kyrkan
  2. +
  3. Det nordiska lejonet : Gustav II Adolf och Finland 1611-1632

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Mirkka Lappalainen (inbunden).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten att överleva Svenska kyrkan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oväntad bladvändare..
    Tomas Lenke, 10 mars 2018

    En skakande skildring av hur lågt i tak det är i svenska kyrkan och hur man mobbar ut alla som inte ställer upp på den politiska agendan, det verkar som om tro och bibelns budskap är underordnat. För mig som icke-troende och ej medlem i svenska kyrkan har en helt ny värld öppnat sig. Kan inte sluta läsa den skakande och självutlämnande berättelsen hur illa kyrkan behandlar en verkligt troende och engagerad präst. När man tror att det inte kan bli värre ... ja då blir det just det. Att bilda g... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Konsten att överleva Svenska kyrkan