Sverige ; Palestina (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
146
Utgivningsdatum
2018-07-02
Förlag
Vulkan
ISBN
9789188809605
Sverige ; Palestina (inbunden)

Sverige ; Palestina

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-07-02
269
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den här boken tar dig på en resa genom ett av vår tids största konfliktdrabbade områden, det heliga landet Palestina och beskriver den konflikt som pågått i över 4000 år. En konflikt som troddes vara uppklarad efter många sekler av ro och fred i samspel, men som under de senaste 100 åren har kommit att flamma upp likt en löpeld som i sin väg skapat krig, elände och konflikter. Konflikter som inte bara rör det heliga landet utan även påverkat hela vår värld och som än idag brinner. Du som läsare får möjligheten att färdas genom åren, där du får uppleva de senaste 100 åren av den konflikt som påbörjades strax innan första världskriget år 1914. Boken ger även en inblick av hur Sverige som nation och dess folk har påverkats, samt hur den svenska opinionen har formats under årens gång fram till idag. Boken är skriven av en palestinier som sedan 1948, vid två års ålder varit på flykt från sitt hemland och efter många år lyckats ta sig till Sverige under 70-talet. Ett Sverige som har kommit att bli hans nya hem under de kommande 40 åren. Rachid Alhajeh är idag aktiv som författare och har tidigare publicerat ett flertal böcker och artiklar kring Palestinafrågan på både arabiska och svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverige ; Palestina
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sverige ; Palestina. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En oerhört viktig bok

    Sträckläste Sverige & Palestina av Rachid Alhajeh. Boken innehåller mängder av värdefulla fakta, även för den som är insatt i frågan. Den är välskriven, tydlig och pedagogisk. Och alldeles objektiv. Denna bok borde vara obligatorisk läsning i skolor och studieförbund. Framför allt borde den läsas av våra politiker som är sorgligt okunniga i fakta om Palestina. Israel har på ett aggressivt och framgångsrikt sätt marknadsför sitt land som de erövrat med våld från palestinierna.

    Nästa... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner