Inte ett ord (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
509
Utgivningsdatum
2019-03-22
Upplaga
1
Förlag
Jentas
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
Say Nothing
Dimensioner
210 x 136 x 36 mm
Vikt
544 g
SAB
Hce
ISBN
9789188827418
Inte ett ord (häftad)

Inte ett ord

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-03-22
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Domare Scott Sampson skryter inte om att leva ett perfekt liv, men få tvivlar ändå. Ett prestigefyllt ämbete. Ett lyckligt äktenskap. Två friska och välartade barn.

Sedan ringer telefonen och Scott Sampsons tillvaro förbyts till varje förälders värsta mar dröm. Hans sexåriga tvillingar Sam och Emma är kidnappade. Och domare Sampson ges valet att döma exakt som han blir tillsagd i ett narkotikamål som just ska börja eller att låta sina barn ta konsekvenserna av att han vägrar.

För Scott och Alison Sampson är kidnapparens telefonsamtal bara startskottet på en livs av- görande och skräckinjagande härva av ut pressning, bedrägeri och terror. Men de är fast beslutna att till varje pris få tillbaka sina barn, vad det än kostar dem och vad det än tvingar dem att göra mot varandra.

 

Tål att jämföras med John Grisham när han är som bäst.

Sunday Times

Förnämlig börjar med en smäll och skruvar hela tiden upp spänningen. Inte ett ord visar att Parks är en förnämlig författare i högform.

Lee Child

Parks portionerar ut sina intrig vändningar med en giftpipett Nervkittlingarna släpper inte greppet ens för ett ögonblick medan han plockar upp läsaren i nackskinnet, energiskt ruskar om en och sedan upprepar processen gång på gång fram till en så nagelbitande slutscen att man skälver av tacksamhet över att alltihop äntligen är över.

Kirkus Review

En thriller med gasen i botten! Inte ett ord griper tag med de första styckena och släpper aldrig greppet. I koncentrerad, målmedveten prosa porträtterar Parks fulländat dynamiken i en familj under bilan och har konstruerat en intrig (nämnde jag farten?) som är som sliten direkt ur dagens nyhetsrubriker. Den här romanen är en vinnare!

Jeffery Deaver

Låser fast en i ett städ ända från början och spelar skickligt på alla ens känslor. Fenomenal, mäktig berättarkonst som allra bäst. Ett mästarprov.

Peter James

 

Brad Parks är den enda författare som tilldelats alla de tre utmärkelserna Shamus, Nero och Lefty, tre av kriminallitteraturens främsta priser. Han har tidigare varit journalist vid Washington Post och vid Star Ledger i Newark, New Jersey. Brad Parks debuterade som kriminalförfattare 2009 och har hittills utgivit åtta romaner. Han och hans familj är bosatt i Virginia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inte ett ord
  2. +
  3. Tre män i en båt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre män i en båt av Jerome K Jerome (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inte ett ord. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande med oväntade vändningar
    Villivonkansbooks (Örebro), 6 maj 2019

    Brad Parks är den enda författaren som tilldelats de tre utmärkelserna Shamus, Nero och Lefty, som är tre av kriminallitteraturens främsta priser. Men för mig är Brad Parks en helt ny bekantskap. Det är ganska roligt att läsa en bok av en författare jag varken känner till eller hört så mycket om. Då läser jag helt utan förväntningar och bara låter mig luras in i berättelsen och förhoppningsvis svepas med. Inte ett ord börjar riktigt spännande med att domaren Scott och hans fru Alisons tvilli... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Inte ett ord