Ingen utväg (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2019-09-05
Upplaga
1
Förlag
Jentas
Översättare
Maggie Andersson
Originaltitel
No Exit
Dimensioner
210 x 138 x 22 mm
Vikt
324 g
SAB
Hce
ISBN
9789188827753

Ingen utväg

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-09-05
224
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En kidnappad liten flicka inlåst i en främlings skåpbil. Ingen hjälp att få på flera mils avstånd. Vad skulle du göra?

När collegestudenten Darby Thorne är på väg hem till Utah för att träffa sin döende mamma blir hon fast i en våldsam snöstorm uppe i Klippiga bergen. Eftersom det inte går att ta sig fram på vägarna längre tvingas hon att vänta ut stormen på en avlägsen rastplats. I huset finns några varuautomater, lite kaffe och fyra fullkomliga främlingar.

I sin desperation att få täckning för att kunna ringa hem går Darby ut i snöstormen ... och gör en fasansfull upptäckt. I skåpbilen som står parkerad bredvid hennes bil sitter en liten flicka inspärrad i en hundbur. Vem är barnet? Varför har hon kidnappats? Och hur ska Darby kunna rädda henne? Mobilen har ingen täckning, det finns ingen telefon i huset och vägarna är oframkomliga. En av de andra som sökt skydd på rastplatsen är en kidnappare. Men vem av dem?

Mitt i ett händelseförlopp som blir allt farligare, med ansvar för ett litet barns liv och sitt eget, måste nu Darby komma på ett sätt att få ut flickan ur skåpbilen och fly därifrån.

Men vem kan hon lita på?

Snabb, skarp och obeveklig. - A.J. Finn

En riktig nagelbitare ... Handlingen leder fram till ett starkt och känsloladdat slut. - Publishers Weekly

En fängslande historia med en underbart modig hjältinna som man har lätt att ta till sig. - Booklist

Den noggrant uttänkta psykologin ā la Agatha Christie korsbefruktas med ren och skär skräck ā la Stephen King ... - Entertainment Weekly

Den här välskrivna thrillern som formligen rusar fram ... har tillräckligt med vändningar för att till och med den mest luttrade thrillerläsaren ska kunna njuta. - Library Journal

Ingen utväg är en av de bästa spänningsromanerna 2018. Och den slutar på ett fullständigt originellt och oväntat sätt. - Krimi-cirken.dk

Taylor Adams har arbetat inom film- och tv-industrin i flera år och bor i delstaten Washington i USA. Ingen utväg är hans tredje roman. Den har redan sålts i mer än 200 000 exemplar och är utgiven på tolv olika språk över hela världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ingen utväg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tempo!
  Bokhyllaniskuggan, 7 februari 2020

  ❥ Recension

  Startskottet går från första sidan och sen är det rusningstrafik till sista sidan. Mina misstankar slungas hit och dit och det är onekligen en otäck, spännande och galen historia. Våldsam och blodig, det gillar ju jag sen innan.

  Är du ute efter en välskriven, tempofylld thriller med en modig tjej i huvudrollen är det här boken för dig!

  Boken får 🦊🦊🦊 av 5.

 2. En besvikelse
  Kaffeläsaren, 26 januari 2020

  Ingen utväg är Taylor Adams tredje roman. Det är den första boken som jag läser av författaren och sannolikt även den sista.
  Boken börjar riktigt lovande med att Darby ska resa hem till Utah för att hälsa på sin mamma. Mamman är allvarligt sjuk i cancer och har inte långt kvar. På vägen till Utah hamnar Darby mitt i en snöstorm och tvingas stanna på en avlägsen rastplats. Det finns kaffe på rastplatsen och fyra andra människor som också väntar ut stormen.
  När Darby letar efter täckn... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Taylor Adams