Drottningklockan (pocket) Drottningklockan
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Timeliness (del 1)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2019-04-29
Upplaga
1
Förlag
Mima Förlag
Dimensioner
180 x 115 x 25 mm
Vikt
185 g
SAB
Hc
ISBN
9789188845443
Drottningklockan (pocket)

Drottningklockan

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-04-29
19 79 Du sparar 76%
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Betyg 5 av 5 och utsedd till Månadens Bok juni 2018 av jenniesboklista

Under spektakulära former stjäls drottning Marie-Antoinettes magnifika fickur från ett museum i Jerusalem. Tjuven kommer undan och flyr utomlands där han håller sig undan och byter identitet. Aron är en annorlunda kyrkogårdsvaktmästare som tack vare sitt brinnande intresse för klockor oväntat blir förvaltare till det stulna uret. Detta blir upptakten på en mångårig katt-och-råtta-lek mellan den undre världen och den intet ont anande urmakaren, som tas med på en fartfylld resa runt jorden.

»Lysande, underhållande och charmig! Betyg 5 av 5.« Jennies boklista

»Varm, underhållande och rolig.« Binas books

»En charmig, äventyrlig och oförutsägbar historia!« Agneta Norrgård

»En charmig berättelse med mycket underfundigheter och fina karaktärer.« Midnattsord
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drottningklockan
 2. +
 3. Pärlbroschen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pärlbroschen av Elisabeth Öhman (pocket).

Köp båda 2 för 58 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Drottningklockan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mitt i prick! Hjärta, spänning och oförutsägbarhet
  Boktagen (Malmö), 2 januari 2023

  Trilogin berättar en fantastisk historia om klockentusiasten Aron Petterssons liv. Handlingen har många oväntade förvecklingar. I vissa fall är det dråpliga förvecklingar, precis så där otroliga som det verkliga livet kan bjuda på. Karaktärernas liv snuddar vid varandra i olika situationer och flätas ihop på ett mirakulöst, men ändå för historien trovärdigt sätt.

  I början är det klockstölden som får mig att vilja läsa vidare. Hur hänger allt ihop? Beskrivningen av Arons, inledningsvi... Läs hela recensionen

 2. "Lättvikig" bok ...

  ... som i och för sig var OK! Otrolig historia men acceptabel att läsa om man inte förväntar sig annat än några timmars tidsfördriv.

 3. Osannolik men underhållande!

  Detta är en bok som tyvärr har stått oläst i min hylla alltför länge. Men när jag fick del tre i Timeliness-serien blev det ett ypperligt tillfälle att ta mig an del ett.

  Aron är en kyrkvaktmästare med en stor passion för klockor. Marie-Antoinettes magnifika fickur The Queen blir stulet och hamnar tillslut hos honom med uppmaningen att han ska förvara det på ett säkert ställe. Aron, vars tankar kretsar kring ungdomskärleken Maggan, märker inte att olika aktörer i den under världen ha... Läs hela recensionen

 4. Lättläst men snabbt glömd
  BiblioteKarin, 5 augusti 2019

  Osannolik historia men tyvärr på ett negativt sätt. Språket är lättläst men det gör berättelsen tunn. Det är svårt att känns engagemang och intresse för personerna. De oväntade vändningarna är för otroliga för att bli spännande. En fånig detalj som jag störde mig på är att huvudpersonen flyger från Skavsta till Heathrow men de flyger bara till Stanstead därifrån.

 5. Lättläst bok
  Inger B, 12 juni 2019

  Underhållande lättläst bok där man känner igen mycket från sin egen uppväxt tidsmässigt samtidigt en spännande historia som jag ser framemot fortsättningen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Elisabeth Öhman