Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-03-28
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
243 g
SAB
Qbccc
ISBN
9789188849199
Guld och gröna skogar : investera klimatsmart och bli rik (häftad)

Guld och gröna skogar : investera klimatsmart och bli rik

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-03-28
216
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
 

 

Vårt globala ekonomiska system som under många år tjänat oss väl är under press. Vi lever under förutsättningarna att resurserna är obegränsade, klimatet är konstant och ekonomin har en evig tillväxt.

Dagens nivåer av konsumtion är ohållbara, liksom vårt sätt att spara. Men genom att välja rätt sparande, till din pension och andra ändamål, kan du göra större skillnad än att panta burkar och köpa ekologiskt.

Författarna visar att hållbart sparande är bland det mest effektiva vi kan göra för att motarbeta klimatförändringarna och uppnå en hållbar framtid. Dessutom är ett sådant sparande lönsamt. Bolag som presterar väl inom hållbarhet går om sina konkurrenter, avkastar mer och uppvisar bättre finansiella nyckeltal.

Guld och gröna skogar är en bok som ger dig praktisk vägledning för hur du kan använda ditt sparande för att effektivt bidra till en mer hållbar värld samtidigt som du gör lönsamma investeringar. Du får konkreta råd om hur du ska tänka för att spara hållbart både i fonder och enskilda aktier och hur du kan finna investeringsmöjligheter kopplade till vår tids största utmaning.

Sasja Beslikär chef för hållbara finanser på Nordea och har mer än 20 års erfarenhet i branschen. Han blev tilldelad H.M. Konungens medalj 8:e storleken i Serafimerordens band för sina insatser inom svenskt miljö- och hållbarhetstänkande år 2013.

Karim Sayyad är senior analytiker inom hållbara finanser på Nordea och jobbar med att analysera sektorer och bolag utifrån miljömässiga, sociala och affärsetiska kriterier.

Bra läsning! Verkligen genomarbetat och vederhäftigt. Äntligen en bok som förvandlar känslor och tyckande om klimatet till en konkret fråga: vad kan jag göra nu? Om du har klimatångest och inte vet vad du ska göra av den, är denna bok ett måste. Om du INTE har klimatångest behöver du verkligen läsa boken NU!

Andreas Cervenka, Dagens Industri

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Guld och gröna skogar : investera klimatsmart och bli rik
 2. +
 3. Investeringsguiden för guld & silver

De som köpt den här boken har ofta också köpt Investeringsguiden för guld & silver av Michael Maloney (häftad).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Guld och gröna skogar : investera klimatsmart och bli rik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänk efter och tänk rätt!
  Kurt Pettersson, 13 februari 2020

  Intressant inblick i den färdriktningen vi har att vänta oss. Att vårda och spara på de resurser jorden ger oss att förvalta till kommande generationer.

 2. Hållbarhetsfokus
  Erland Brage, 1 maj 2019

  Riktigt bra översikt till stöd för ett hållbart och etiskt långsiktigt sparande. Investeringar i gröna verksamheter är nödvändiga för ftamgång i klimat- och miljöarbetet.

Visa alla 2 recensioner