Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Emma Sköld (del 7)
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2019-05-20
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
217 x 143 x 30 mm
Vikt
593 g
SAB
Hc
ISBN
9789188859167
Skamvrån (inbunden)

Skamvrån

(71 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-20
99

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
ETT NYTT FALL FÖR EMMA SKÖLD

En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att rädda?

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.

SKAMVRÅN är den efterlängtade sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om dina närmaste?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skamvrån
 2. +
 3. Visning pågår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Visning pågår av Sofie Sarenbrant (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Skamvrån. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saknar spänning
  Mats Pettersson, 15 december 2019

  Jag har läst samtliga böcker i Serien om Emma Sköld, och detta är den i mitt tycke sämsta. Det var även den första som jag "Läste" genom att lyssna. Inläsaren drog om möjligt ner tempot ytterligare i handlingen.

  Författaren drabbas av samma sak som många andra som väljer att hålla fast vid samma karaktärer. Handlingen känns skruvad och vid flera tillfällen retar jag mig på att personerna är så naiva. Visst agerande känns inte alls realistiskt. Flera gånger får jag känslan av att för... Läs hela recensionen

 2. En riktig bladvändare
  veronicas_bok_bak_liv, 17 oktober 2019

  Jag har läst alla Sofies böcker och detta är den sjunde delen om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag förundras över hur författaren Sofie lyckas gång på gång att skriva böcker som får mig som läsare att fängslas och dras med i hennes berättelser, så skickligt gjort. Denna bok var inget undantag jag fastande direkt, det går bara inte att sluta läsa, jag sträckläste den. Och personligen så längtar jag efter att få läsa om alla karaktärerna som man fått lära känna och följa genom hennes böcker. Bo... Läs hela recensionen

 3. Bästa boken av Sarenbrant
  Lusen (Helsingborg), 28 juni 2019

  Har läst alla böcker av Sarenbrant och denna är nog den en av de bästa.
  Bok som jag kan rekommendera.

 4. Inte den bästa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 juni 2019

  Som vanligt tycker jag mycket om Sofies sätt att skriva och att fånga mitt intresse för storyn, Boken är mycket lätt- och snabbläst men jag tycker inte det är den bästa i serien om Emma.
  I början känns handlingen lite rörig och det tar ett tag för mig att landa i alla olika händelser som inträffar. Dock reder det upp sig och jag plöjer den här med samma frenesi som jag alltid gör med Sofis böcker.
  Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/skamvran-sofie-sarenbrant.html

 5. Besviken.
  Elisabeth, 10 juni 2019

  Boken var väldigt rörig med ett alltför stort händelseförlopp. Jag fick läsa en bra bit in i boken innan jag fick ett sammanhang. Därefter tog sig läsningen. Det som drog ner betyget från en trea till en tvåa var slutet. Tycker inte att en spänningsroman ska sluta utan slut.

 6. Spännande
  Malin Eriksson (Kalix), 10 juni 2019

  Letar du efter en spännande bok så läs denna. Sträckläste,hade svårt att lägga undan boken. Jag tycker denna är en av dom bästa böcker Sofia Sarenbrandt har skrivit. Riktigt gastkramande.

 7. Underhållande bladvändare
  Kaffeläsaren, 9 juni 2019

  Skamvrån är den sjunde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag har läst alla böcker i serien innan och tycker mycket om serien. I Skamvrån får psykisk ohälsa och utanförskap en stor roll i boken. Julia är utanför i skolan efter att hennes bästa vän vänt henne ryggen och nu utsätts hon för idel elakheter. Det gör ont i hjärtat att läsa om Julias liv och det gör mig samtidigt så arg, var är alla vuxna?! Varför ser ingen vad hon utsätts för? Samtidigt får Emma som är tillbaka efter f... Läs hela recensionen

 8. En bladvändare!
  Dhana Deshnoor, 2 juni 2019

  Det är verkligen ingen klyscha när jag säger att boken är en bladvändare! Jag läste ut boken på mindre än ett dygn och den är på drygt 400 sidor. Har just så pass gjort uppehåll för sömn och mat, jag kunde helt enkelt inte slita mig. Från första sidan händer det något, olika lösa trådar som man vill följa upp - man ska "bara" läsa lite till så man vet hur det slutar. Det är bara det att det aldrig slutar. Det händer hela tiden nya saker och man sporras att läsa vidare för man vill - måste - f... Läs hela recensionen

 9. Tråkig
  vivela, 1 juni 2019

  Totalt oengagerade o enkelspårig historia. Det vore trist om polisen är så urbota korkad. Jag önskade att boken var slut under hela lyssnandet. En mkt trivial och orealistisk historia. Katarina Ewerlöfs röst gör det ju inte roligare

 10. En av de bästa Sarenbrant har skrivit!!
  ElinsBokhylla , 31 maj 2019

  I Skamvrån tar Sarenbrant upp ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen psykisk ohälsa. Det är ett ämne som jag upplever att det skrivs för lite om inom bokvärlden. Det finns många biografier och faktaböcker som innehåller och tar upp psykisk ohälsa men jag har inte stött på många fiktiva böcker med psykisk ohälsa i fokus. Jag är även väldigt glad att just Sofie Sarenbrant har valt att ta upp psykisk ohälsa i sin bok, då jag även tycker att hon skriver väldigt bra och beskriv... Läs hela recensionen

 11. Helt gripande!
  Amanda Linnea Parling (Ludvika), 31 maj 2019

  Du kan inte lägga ifrån dig boken förrän den är helt utläst! Rekommenderar alla att läsa den men den är extra extra bra om ni följt hela serien!

 12. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 maj 2019

  Skamvrån är Sofie Sarenbrants tionde bok, och jag har läst dom alla. Boken är den sjunde delen i serien om polisen Emma Sköld.

  Jag har tyckt om alla författarens tidigare böcker, och den här boken blev absolut inget undantag.

  Även om jag har tyckt om även dom tre övriga fristående böckerna, så tycker jag att serien om kriminalinspektören Emma Sköld är Sofie Sarenbrants bästa böcker.

  Skamvrån utspelar sig i Bromma och handlar till stor del om psykisk ohälsa och sj... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Sofie Sarenbrant