Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2019-08-20
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
The Mars Room
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
510 g
SAB
Hce
ISBN
9789188859730
The Mars Room (inbunden)

The Mars Room

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2019-08-20
78
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Årets bästa bok enligt TIME, samt Man Booker-finalist och Andrew Carnegie-nominerad

THE MARS ROOM är namnet på strippklubben där Romy arbetade för att försörja sig, och där mannen hon dödat gjorde henne till sin.

Nu avtjänar hon dubbla livstidsstraff på en högsäkerhetsanstalt. Det är en hård, sjuk och skitig tillvaro men ännu hårdare är att hon inte får träffa sin son, som hon förlorat vårdnaden om för att ha försökt skydda.

Med osentimental skärpa och dräpande humor skildrar Rachel Kushner makt och vanmakt på ett sätt som får Romy och personerna som flankerar hennes liv att krypa under huden. Tillsammans med inslag ur Unabombarens perspektiv blir det en svidande kommentar till hur samhället skapar sina skyldiga.

Hårdkokt, empatiskt och fingertoppskänsligt levererar den käftsmällar som känns rakt igenom äkta. Margaret Atwood

Det här är på riktigt. Omskakande, fruktansvärt, passionerat och roligt. Stephen King

En av de bästa böcker jag läst om vår tids USA. Karl Ove Knausgård

 

RACHEL KUSHNER är en av sin generations mest kända och originella författare. Hon skriver med absolut gehör för den verkliga världen. The Mars Room är ett lika realistiskt som skrämmande porträtt av fängelser och det så kallade rättvisesystemet i Kalifornien, där boken nu är officiellt bannlyst.

Båda hennes föregående romaner (Telex from Cuba och Eldkastarna) var bästsäljare och finalister i National Book Award. Med The Mars Room har hon dessutom blivit Man Booker-finalist, nominerats till en Andrew Carnegie-medalj och Goodreads Choice Awards, samt kommit till final i National Book Critics Circle och vunnit det franska Prix Médicis étranger.

Hennes romaner har översatts till 24 språk och hon har publicerats i New York Times, Harper s, New Yorker och Paris Review. Hon är bosatt i Los Angeles.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. The Mars Room
 2. +
 3. Omständigheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omständigheter av Annie Ernaux (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av The Mars Room. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark story men rörig

  När jag läste baksidestexten på denna bok så fastnade jag direkt och kände att detta är en bok för mig - gripande och stark berättelse. Dessutom är den utsedd till årets bok på Time Magazine och jag har både läst och hört många lovord om boken, men tyvärr blev jag besviken och tycker inte att den håller det jag förväntar mig av boken.

  Bokens story i sig är väldigt gripande, skrämmande och smutsig. Vi får följa Romy som arbetat på på strippklubben The Mars room men nu sitter hon i fä... Läs hela recensionen

 2. Gripande historia
  Bokdjungeln , 20 september 2019

  Jag måste nog erkänna att jag hade större förväntningar på denna bok. Jag hade velat ha den mer strukturerad, för ibland undrade jag vem det handlade om och när i tid en händelse skedde. Men annars är historien i sig gripande och författarinnan är duktig på att beskriva både personer och platser. Hennes skrivande var det som gjorde att jag fortsatte läsa, trots att jag som sagt tyckte att den delvis var rörig. Jag hade gärna haft mer av hur livet i fängelset såg ut och de olika personernas livsöden.

 3. Blev besviken
  Kaffeläsaren, 9 september 2019

  The Mars Room är utsedd till årets bästa bok av TIME, den är även Man Booker-finalist och Andrew Carnegie nominerad. Allt det ovan samt alla lovord om boken bidrog till mina höga förhoppningar på boken. Kanske hade jag på tok för höga förhoppningar och nu när jag läst ut boken är jag lite besviken. Visst det är en intressant berättelse om en livstidsdömd kvinna, Romy. Vi får följa Romys liv på anstalten samt även vissa bitar ur hennes liv innan anstalten, b.l.a. från tiden när hon jobbade på ... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 september 2019

  The Mars Room är den första boken som jag läser av den amerikanska författaren Rachel Kushner. Men jag läser gärna fler böcker av henne, för den här var mycket bra.

  Boken handlar om Romy Hall som sitter i fängelse på livstid för mord. Man får följa hennes liv i fängelset, men också se tillbaka på hennes tidigare liv, bland annat på strippklubben The Mars Room där hon jobbade tidigare.

  The Mars Room är mycket välskriven, och är gripande och rörande, men innehåller också här... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Rachel Kushner