Samtal från en ängel (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2020-07-22
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Christina Norrman
Originaltitel
L'appel de l'ange
Dimensioner
217 x 144 x 35 mm
Vikt
640 g
SAB
Hce
ISBN
9789188901224
Samtal från en ängel (inbunden)

Samtal från en ängel

(18 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-07-22
204
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
***NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2021***
Juryns motivering: "Smart och oförutsägbar thriller med läs-ös!"

"Rappt berättad spänning av deckarikonen Musso, Frankrikes svar på Camilla Läckberg." - Camilla Grebe

Den här boken börjar som en romantisk komedi, men snart kommer du att upptäcka att du befinner dig mitt i en rasande thriller. Och den är omöjlig att lägga ifrån sig.

Efter att ha krockat på flygplatsen JFK i New York lyckas Madeleine och Jonathan - två kompletta främlingar - förväxla sina mobiltelefoner. När de upptäcker misstaget är de 10 000 kilometer ifrån varandra. Hon bor i Paris och han driver restaurang i San Francisco.

Även om de snart får kontakt med varandra stöter själva utbytet av telefonerna på förhinder och drar ut på tiden. Nyfikenheten tar över och båda börjar utforska innehållet i den andres mobil. Det de först såg som ett roligt tidsfördriv förvandlas snart till en ömsesidig besatthet av den andres liv. När de gräver djupare upptäcker de att något i det förflutna binder dem samman och en osynlig hand tycks nu styra deras öden mot varandra ... och mot en djupt begravd hemlighet. Madeleine och Jonathan befinner sig snart mitt upp i ett spel på liv och död.

Guilluame Musso är en av världens bäst säljande författare och är översatt till 40 språk. Han föddes i Antibes 1974 och redan som tioåring bestämde han sig för att bli författare. Efter skolan flyttade han till New York en period. När han kom hem hade han huvudet fullt av bokidéer och New Yorks typiska mångfaldskultur. Det märks idag då många av hans böcker utspelar sig såväl i Frankrike som USA, och karaktärerna kommer från olika länder.

"Mussos böcker är riktiga bladvändare - när man väl börjat läsa kan man inte lägga dem ifrån sig." - Europé 1, Café Culture

"Guillaume bekräftar återigen sin stora talang som berättare" - Le Figaro

"Ett franskt fenomen!" - Aftenposten

"... som en brant bergochdalbana /.../ en äkta bladvändare." - The Sunday Express
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtal från en ängel
 2. +
 3. Central Park

De som köpt den här boken har ofta också köpt Central Park av Guillaume Musso (inbunden).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Samtal från en ängel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Samtal från en ängel
  betttybook (Sandviken), 18 december 2021

  Vilken berättelse! 440 händelserika sidor där ingenting blir som man trodde, om man ens hann tro någonting! Det hela börjar som en lite annorlunda feelgoodbok där Madeline Greene och Jonathan Lempereur bokstavligen krockar med varandra på ett kafé på flygfältet i New York och förväxlar mobilerna i villervallan.

  När misstaget uppdagas är de redan långt ifrån varandra, men trots ambitionen att snabbt byta tillbaka mobilerna är båda nyfikna på varandra och letar all information de kan ... Läs hela recensionen

 2. Ren fröjd att läsa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 2 maj 2021

  Jag säger som de som nominerat boken "Samtal från en Ängel" till Årets bok
  "Smart och oförutsägbar thriller med läs-ös!" bladvändare - när man väl börjat läsa kan man inte lägga dem ifrån sig. Rappt berättad spänning."
  Det är en rapp bok som gasar på från första sidan och sedan gasar den på i maxfart ända in i mål. Romantik, familjehemligheter och spänning gör att den är ett måste att läsa.

  Börjar som en romantisk komedi, men snart kommer du att upptäcka att du befinner dig m... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 4 januari 2021

  Guillaume Musso - Samtal från en ängel - Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken gillade jag verkligen. Fick tips om den i en av bokgrupperna som jag är med i på Facebook. Och det är inte ofta som jag läser franska författare, så det var kul som omväxling. Den började lite som en feelgoodbok, övergick till att vara en roman, och sen blev den mer en spänningsroman, för att avslutas som en riktig deckare/thriller. Och den utspelar sig både i Frankrike, England, och USA. Jag varvade att läsa o... Läs hela recensionen

 4. FANTASTISK!! Jag njöt av varje sida!
  Ingmarie Lundgren, 13 oktober 2020

  I min 70+karantän har jag nu skickat efter 11 böcker. Den ena bättre än den andra! Denna, som jag just avslutat, är nu en STOR favorit. Den är som två böcker i en - båda lika bra!! Jag vill aldrig att en bra bok ska ta slut, men det gjorde även den här! Som tur är var Bokus snabba så jag fick nästa bok samma dag. TACK för det!

 5. Spännande
  veronicas_bok_bak_liv, 6 oktober 2020

  Boken börjar med att en man och kvinna springer in i varandra på JFK-flygplatsen i New York, de tappar allt de har i sina händer. De plockar ihop sina saker sätter sig på sina respektive flyg, hon till Paris och han till San Fransisco. Väl hemma inser de att de har tagit varandras mobiltelefoner. Båda är nyfikna och kan inte låta bli att titta i den andras mobil, ju mer de kollar desto mer besatta blir de av den andra personen. Det de inte vet är att detta leder till oväntade upptäckter och d... Läs hela recensionen

 6. Spännande bladvändare!
  Villivonkansbooks, 26 augusti 2020

  Guillaume Musso är en av världens bäst säljande författare, som är översatt till 40 språk. Trots det har jag helt missat honom innan och jag hade sannolikt gjort det även nu om jag inte hade fått frågan från förlaget om att recensera Samtal från en ängel. Jag är glad att jag tackade ja, för det är en riktigt bra bok. Författaren har en förmåga att dra in mig som läsare redan vid de första sidorna och sen är jag helt fast. Boken börjar intressant med att två personer krockar med varandra på en... Läs hela recensionen

 7. De oväntade vändningarnas bok!
  -, 9 augusti 2020

  En bok med så många oväntade vändningar så att det saknar motstycke! Jag tror inte att någon som läser inledningen (á la klassisk filmscen i romantisk komedi) kan ana vart handlingen ska föra en innan boken avslutas!

  De flesta av vändningarna är uppfriskande, men det krävs en del logiska luckor. Inledningsvis är det inget som stör, men mot slutet går berättelsen dock "totally bananas", vilket sänker helhetsintrycket.
  Jag kan ändå inte låta bli att charmas av den här boken! Den ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Guillaume Musso